Hurmos ja Tiikerit YLEISÖN ETEEN LAUANTAINA

Mestaruusliigan kolmas ottelukierros etenee jo hyvää vauhtia. Karelian Hurmos kohtaa lauantaina Joensuun urheilutalolla mielenkiintoisessa kamppailussa Kokkolan Tiikerit. Molemmilla on pelissä hurjat panokset: Hurmos käy tiukkaa taistelua runkosarjan sijoista 5-8, Tiikereillä on kiikarissa kolmostila. Ei ole myöskään mahdottomuus, että joukkueet kohtaisivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Hurmos on pelannut viime otteluissa ajoittain erinomaisesti, ja joukkueella onkin menossa neljän ottelun pisteputki. Näistä kolmessa se tosin joutui taipumaan viidennessä erässä, mutta vastustajatkin ovat olleet kovaa luokkaa (Hurrikaani, VaLePa ja Savo Volley). Runkosarjan viidennen sijan suhteen kaikki on Hurmoksen omissa käsissä, joten nälkää riittää aivan varmasti.

Tiikereiden vire on ollut kohdallaan. Tämän vuoden puolella se on voittanut runkosarjassa viisi ottelua kuudesta, lisäksi mukaan mahtuu Suomen Cupin finaalipaikka. Joukkue on tiukasti kiinni pudotuspelien kotiedussa, eikä kolmanteen sijaankaan ole kuin viisi pistettä matkaa. Edes pienet loukkaantumiset eivät ole Tiikereitä pahemmin häirinneet ja Kokkolasta saapuneekin Joensuuhun täysi kokoonpano.

Keskinäisten otteluiden tilanne on 1-1. Lokakuussa Hurmos teki onnistuneen ryöstön Hollihaasta, Tiikerit kuittasi tilanteen voittamalla joulukuussa Joensuussa selvin numeroin. Tuon kotitappion Hurmos haluaa varmasti maksaa takaisin, mihin sillä onkin täydet mahdollisuudet. Ilmaisia pisteitä ei ole tälläkään kertaa jaossa, joten molemmat joukkueet saavat tehdä täyden päivätyön poistuakseen urheilutalolta voittajana.

Tilastojen valossa joukkueet ovat hyvin tasavahvoja, joten päivän kunto on suuressa roolissa lauantaina. Hurmoksen vahvuudet ovat erityisesti vastaanotossa ja torjunnassa, Tiikereiden ykkösaseena on äärimmäisen nopea passitempo. Kummankaan joukkueen hyökkäyspeli ei ole pelkkää isoa passia ja kovaa lyöntiä, vaan vaihtoehtoja löytyy jokaiselta pelaajalta.

Hyökkäyksessä Hurmoksen passari Lasse Jylhä on jakanut vastuuta melko tasaisesti Jere Heiskaselle ja Eetu Häyriselle, passeja on lentänyt myös toiselle yleispelaajalle riippumatta siitä, onko kentällä ollut Matias Korhonen vai Markuss Cielavs. Keskipelikin on löytynyt viime aikoina Atte Rissasen ja Petteri Härkösen tehdessä tasaista työtä.

Tiikereistä suurinta hyökkäyskuormaa kantaa loistavan kauden pelannut hakkuri Oskari Keskinen, yleispelaajat Teemu Lahti ja Jere Mäkinen ovat täyttäneet paikkansa mainiosti. Keskeltä Tiikerit on hyökännyt Hurmosta enemmän ja Antti Leppälä sekä Rami Rekomaa ovatkin kiittäneet vastuusta terävillä lyönneillä.

”Tiikerit on pelanneet vahvaa kautta. Hyvä torjunta-puolustus joukkue ja mukavan vauhdikas passitempo millä ovat saaneet tuhoa aikaan. Varmasti kova peli luvassa. Mahtavaa että saadaan ottaa yleisöä mukaan halliin, lähdetään antamaan viihdyttävä lentisilta urheilutalolla!” tuumaili Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ottelua edeltävänä torstaina.

”Mielenkiintoinen peli tulossa lauantaina. Asetelmia pudotuspeleihin haetaan. Me halutaan pitää kiinni kotiedusta ja Hurmos haluaa varmasti laittaa kapuloita rattaisiin. Vastakkain on kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta. Yleisölle on luvassa taatusti viihdyttäviä palloralleja” ennakoi Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.

Seuraa tätä: Urheilutalon tunnelma

Ensimmäistä kertaa kuluvana kalenterivuonna Hurmos pelaa kotisalissa lähestulkoon ilman yleisörajoituksia. Kaikille katsojille on määritelty istumapaikka, joten väkeä saa tulla halliin täyden kapasiteetin verran. Kotiyleisö antaa varmasti virtaa peliin, tätä on odotettu!

Nippelitieto:


Hurmoksen vastaanotto on ollut joukkueen suuria vahvuuksia kauden aikana. 85 pelatussa erässä vastustajille on kertynyt vain 96 ässäsyöttöä. Tiikereillä lukema on 92 erään 128 vastustajan ässää. Vastaanotto onkin jälleen kerran keskeisessä roolissa myös lauantaina.

Karelian Hurmos-Kokkolan Tiikerit 12.2.2022 Joensuun urheilutalolla klo 17:00. Yleisö on tervetullut jälleen peliin, lue lippujen hankkimisesta lisää osoitteesta https://www.karelianhurmos.fi/lippuinfo/ Tunnelmat kotikatsomoihin välittää Ruutu+.