Seura

Virallisesti Pohjois-Karjalan lentopallo ry, mutta tuttavallisemmin Karelian Hurmos on pohjoiskarjalainen lentopallon erikoisseura. Hurmoksella on maakuntakeskus Joensuussa poikajunioritoimintaa ja koko seuran lippulaivana toimii miesten Mestaruusliigassa pelaava edustusjoukkue.

Seuran strategisena päämääränä on olla koko Pohjois-Karjalan maakunnan lentopalloilun keulakuva. Hurmoksen seuraorganisaatiota kehitetään päämäärätietoisesti kohti nykyaikaista ja toimivaa organisaatiota. Merkittävien keväällä 2020 tapahtuneiden muutosten jälkeen Karelian Hurmos on uskottava yhteistyökumppani. Tulevina vuosina pohjoiskarjalaisen lentopalloilun ilosanomaa tullaan viemään Suomen huipulle ja Eurooppaan.

JOENSUUN URHEILUTALO

Joensuun Urheilutalo – Marko Pennanen

Karelian Hurmoksen kotipyhättönä toimii Joensuun Urheilutalo (Koskikatu 12, 80100 Joensuu).

Urheilutalon omistaa Joensuun kaupunki. Perinteikkäällä Joensuun Urheilutalolla on pelattu useita mieleenpainuvia lentopallo-otteluita. Aikoinaan Joensuun Prihat taisteli pääsarjamitaleista urheilutalolla, jonka jälkeen Mutalan Riento toi miesten lentopallon huppuhetket joensuulaisille. Nämä seinät janoavat lisää tarinoita. Tule kirjoittamaan niitä Hurmoksen kanssa. Nähdään kotiotteluissa!

Urheilutalon pääkatsomon kapasiteetti on noin 420 istumapaikkaa ja ottelutapahtumaan mahtuu kaikkiaan noin 550 katsojaa. Pääkatsomon keskiosan vihreät kuppi-istuimet ovat numeroituja paikkoja. Muut istumapaikat pääkatsomossa ovat numeroimattomia.

Historiaa

Karelian Hurmos perustettiin keväällä 2017. Fuusioseura syntyi Liiga-Riennon, Susiraja Volleyn sekä Niceteamin yhdistyessä. Uuteen seuraan syntyi näin ollen miesten ja naisten edustusjoukkueet sekä juniorityö poikajunioritoiminnan elvyttämiseksi Joensuussa aloitettiin.

Ensimmäisellä kaudellaan Hurmoksen miesten joukkue voitti miesten 1-sarjan suvereenisti, mutta Mestaruusliigakarsinnoissa kruunua kaudelle ei aivan saatu. Isku Volley säilytti tuolloin paikkansa Mestaruusliigassa. Naiset jäivät avauskaudellaan ilman 1-sarjan mitaleja.

Kausi 2018-2019 oli Hurmoksen molemmille joukkueille menestys. Miehet voittivat 1-sarjan mestaruuden toisena vuotena peräkkäin ja nousivat voiton myötä suoraan Mestaruusliigaan kaudelle 2019-2020. Naisten joukkueen nousujohteinen kausi päättyi uskomattomaan 1-sarjan hopeaan, mutta naisten Mestaruusliigaan nouseminen lipesi niukasti käsistä.

Kauden päätteeksi keväällä 2019 joensuulainen naislentopallo otti uuden askeleen, kun Joen Juju ja Hurmoksen naisjoukkue yhdistyivät ja jatkoivat naislentopallon nousua yhteisen logon alla.

Miesten Mestaruusliigakausi 2019-2020 oli Hurmokselle haastava ja pudotuspelipaikan saavuttaminen jäi viimeisen ottelun varaan. Tuo ottelu ja loppukausi jäi kuitenkin pelaamatta koronaviruspandemian vuoksi.