Viisieräisten kirous jatkuu, Tiikerit löi vajaamiehisen Hurmoksen

Lauantai-illan lentopalloherkku oli katettu Joensuun urheilutalolle, jossa vastakkain olivat Karelian Hurmos ja Kokkolan Tiikerit. Isäntien lähtökohta otteluun ei ollut helpoin mahdollinen, sillä kokoonpanosta olivat poissa keskitorjuja Atte Rissanen ja libero Tatu Hakkarainen. Avausseitsikosta paikan ottivat keskellä Eetu Lähteenmäki ja liberon paikalla Lauri Jylhä. Tiikerit aloitti ottelun muutoin vakioseitsikolla, mutta poissa oli libero Ville Sihvonen, jota paikkasi Aleksi Mäkiluoma.

Ottelun alku oli tasaista hyökkäyspelin juhlaa molemmin puolin. Onnistumisia tuli usealle pelaajalle, kunnes Rami Rekomaa johdatteli Tiikerit muutaman pisteen johtoon. Hurmos nousi Eetu Häyrisen hyökkäyksillä tasoihin, ja aina viimeisille palloille saakka jouduttiin jännittämään erän voittajaa. Teemu Lahden hyökkäys päätti lopulta avauserän vieraiden eduksi 25-23. Hurmoksen kärkimiehinä tehoilivat Häyrinen jaMatias Korhonen lukemin 5/+3, Tiikereiden ykköspyssy oli Oskari Keskinen tehoilla 6/+5 Rekomaan säestäessä virheettömällä saldolla 4/+4.

Toisen erän alku noudatteli ensimmäisestä tuttua kaavaa, ja joukkueet olivat hyvin tasaväkisiä. Korhosen syöttövuorolla Hurmos repäisi neljän pisteen kaulan, ja johti erää 13-9. Tiikerit ei suostunut luovuttamaan ja vaihdosta syöttämään otettu Roope Keskinen mahdollisti vaikeilla aloituksilla vieraiden nousun tasoihin. Hurmos onnistui kasvattamaan johtonsa uudelleen neljään pisteeseen Petteri Härkösen ja Jere Heiskasen torjuessa Jere Mäkisen kahdesti peräkkäin ja Häyrisen ässäsyötön jälkeen tilanne oli jo 19-14. Tiikerit tuli lopussa lähelle, mutta Hurmoksen kantti kesti ja pitkälle tauolle lähdettiin lukemista 1-1. Heiskanen kirjautti tehot 9/+5, Korhonen 7/+5 ja Häyrinen 5/+4. Tiikereiden yksinäinen tehomies oli Mäkinen lukemilla 7/+2.

Ei kahta ilman kolmatta: erän alku oli jälleen erittäin tasainen. Tiikerit nousi jo 10-7-johtoon Oskari Keskisen torjunnalla, kunnes Häyrinen sytytti Hurmoksen jälleen mukaan taisteluun. Hieman tunteitakin kuumentaneen pallorallin päätteeksi Tiikereiden Mikko Keskisipilä sai katsella keltaista korttia, ja Häyrisen torjuttua seuraavan hyökkäyksen alkoi pelissä olla keväistä tunnelmaa. Erän puolivälissä oltiin tasatilanteessa siihen saakka, kun Hurmokselta asteli syöttämään Korhonen. Suoria ässiä ei kotijoukkueelle suotu, mutta Hurmoksen vahva hyökkäys ja Tiikereiden virheet ratkaisivat erän ja toivat Hurmokselle illan ensimmäisen sarjapisteen. Häyrinen pelasi todellisen tykkierän tehoilla 8/+7, Tiikereiltä Keskinen keräsi saldon 6/0.

Neljäs erä oli yksi Hurmoksen kauden heikoimpia. Totaalinen ulospuhallus edellisen erän jälkeen näkyi taululla nopeasti Tiikereiden karattua 7-3-johtoon. Hurmos onnistui roikkumaan jollain tavalla iskuetäisyydellä vierasjoukkueen virheillä, mutta omat pisteet jäivät vähiin. Ainoastaan viisi hyökkäyspistettä kuvastaa isäntien peliä karulla tavalla. Tiikerit onnistui riittävästi riittävän monella osa-alueella, ja illan huipentavaa viidettä erää alettiin odottaa vieraiden murskaavan 25-15-erävoiton jälkeen.

Viidennen erän alku oli Hurmoksen. Häyrinen niittasi heti alkuun kaksi hyökkäyspistettä, mutta Tiikerit ei hätkähtänyt. Rekomaa vei torjuntapisteellään vieraat 5-4-johtoon, ja sitten mentiinkin hetki tasatahtia. Häyrisen torjuttua Hurmoksen 10-8-johtoon kaikki oli isäntien käsissä. Tiikereiden hakkurina kelpo illan pelannut Keskinen iski kaventavan pisteen ja syöttämään pääsi Rekomaa. Kolme perättäistä ässää katkaisivat Hurmoksen selkärangan ja vaikka se nousi Heiskasen hyökkäyksellä vielä pisteen päähän, Keskinen hyökkäsi tarvittavat pisteet ja paketoi erän lukemiin 15-12 aiheuttaen Hurmokselle kauden seitsemännen 2-3-tappion.

Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin kotijoukkue ensin mainiten 2-3 (23-25, 25-22, 25-19, 15-25, 12-15). Tiikerit oli juuri sen verran parempi ja varsinkin ottelun loppua kohden vierasjoukkue esitti erinomaista puolustuspeliä. Hurmoksella oli hetkensä, mutta tällä kertaa käteen jäi yksi sarjapiste. MVP-palkinnot jaettiin hakkureille, Hurmoksen Häyriselle ja Tiikereiden Keskiselle. PRO-liberoksi nimettiin Lauri Jylhä, joka onnistui olosuhteisiin nähden varsin mukavasti. Urheilutalon 314-päinen yleisö eli vahvasti mukana ottelun käänteissä.

”Tiukka vääntö puolin ja toisin. Momentumit vaihtelivat pelin keskellä, onneksi saatiin lopussa käännettyä voitto itselle. Oma suoritus oli tänään p*ska, en todellakaan ole tyytyväinen. Ei voi muuta sanoa kuin hallille treenaamaan taas. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä oli vain yksi peli sarjassa. Katse eteenpäin” mietiskeli Tiikereiden yleispelaaja Lahti.

”Oltaisiin voitu voittaa vaikka 3-0 tänään. Ensimmäinen eräkin oli tulossa meille, mutta ei maistunut. Sitten pelattiin pari erää ihan hyvin ja sillä tavalla kuin meidän pitikin. Hyökättiin ja syötettiin hyvin. Neljäs erä meni täysin ohi ja viides oli taas tulossa, tyytyväinen ei missään nimessä voi olla. Kyllä näitä pelejä pitää pystyä voittamaan pikkuhiljaa. Oma peli ei ollut kolmen erän jälkeen kovin kummoista, ei riittävää että voitetaan. Joku viisieräinen pitää varmaan saada, niin Hurmos lentää loppukevään” sanaili Hurmoksen hakkuri Häyrinen.

”Tasaista vääntöä oli koko ajan. Mun mielestä pelattiin aika hienoa lentopalloa molemmin puolin, tuli pitkiä palloralleja. Täällä Joensuussa on myös hieno yleisö, mukavaa että sieltä tulee palautetta. Ei varmaan yhtä yksittäistä ratkaisevaa tekijää, sillä marginaalit oli aika pienet. Hyökkäystehojen kanssa tuskailtiin kaksi erää, ne parani loppua kohden ja vastaavasti Hurmoksella ne alkoivat hyytymään. Toki siitä iso osa menee meidän loistavalle puolustukselle. Tiukka, hieno peli kaikin puolin” tiivisti Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.

”Tasaista vääntöä. Alkuun tuo ensimmäinen erä olisi pitänyt hoitaa, se annettiin lopussa omilla virheillä. Kaksi seuraavaa oli tosi mallikasta peliä, saatiin paljon nopeita hyökkäyksiä kiinni ja jätkät pystyivät toteuttamaan sovittuja asioita. Mutta sitten Tiikerit paransi omaa hyökkäystä ja hyödynsivät tilanteet, itse ei siihen ihan pystytty. Tiikerit myös puolusti hyvin. Meidän hyökkäystehot ei enää lopussa riittäneet. Laurille annan puhtaat paperit, kun tuli liberon paikalle” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Karelian Hurmos – Kokkolan Tiikerit

2-3 (23-25, 25-22, 25-19, 15-25, 12-15)
Koti: Häyrinen 26/+19, Heiskanen 22/+10, Korhonen 15/+9
Vieras: Keskinen O. 24/+13, Mäkinen 18/+7, Rekomaa 13/+12
Ässät 7-13, syöttövirheet 11-12, torjunnat 10-6, hyökkäys% 41-45, vastaanotto% 55-55