valepa palasi kentille voitokkaana – hurmos hiipui areenassa

VaLePa starttasi hankalien viime aikojen jälkeen miesten Mestaruusliigan mallikkaasti lauantaina hakemalla vierasvoiton liiga-avauksestaan Hurmoksesta 0-3 (13-25, 20-25, 17-25).

VaLePan edellisestä pelistä on kulunut aikaa 23 vuorokautta ja tästä ajasta pelaajat ovat olleet koronakaranteenissa 17 vuorokautta eivätkä ole voineet harjoitella yhdessä. Viiden lajiharjoituksen jälkeen pukkipaidat lähtivät peliin.

VaLePan vastaanotto toimi peräti 66%:n tarkkuudella. Mikko Esko pyöritti peliä monipuolisesti hyvästä vastaanotosta.

Hyvän vastaanottopelin lisäksi huomiota kiinnittää VaLePan hyökkäyspeli, vain neljä hyökkäysvirhettä. Hurmos sortui VaLePan ulottuvan torjunnan edessä yrittämään liian vaikeita ratkaisuja ja seurauksena 12 hyökkäysvirhettä.

Arttu Lehtimäki pyöritti heikosta vastaanotosta kotijoukkueen peliä ihan kelvollisesti. Tehokkaimpia olivat laitahyökkääjät.

Valepa Janne Kangaskokko:

– Mukava päästää pelaamaan pienen tauon jälkeen. Syöttö vastaanotto pelissä olimme kotijoukkuetta edellä. Hurmos teki meitä enemmän omia suoria virheitä mikä auttoi meitä jonkin verran.

Valepa kapteeni Mikko Esko:

– Hyvä aloitus pitkän tauon jälkeen. Arvelutti peli hiukan kun takana pitkä tauko Romanian reissun jälkeen.
On päästy kuitenkin fysiikkaa treenaaman hyvin niin ukoilla säilynyt hyvä vire. Maanantaina päästiin aloittamaan joukkuetreenit ja saatu hyvä tuntuma aikaiseksi Hyvää suorittamista omalta joukkueelta ja pelattiin vähillä virheillä.

Hurmos Matti Alatalo:

– VaLePa pelasi erittäin rutinoitua peliä pelin alusta loppuun vähillä virheillä. Meidän oma rohkea hyökkäys ei tuottanut toivottua tulosta, vaan sorruttiin enemmän virheisiin. Ihan ei saatu tuotua omaa tekemistämme treenisalilta peliin muuta kuin ajoittain, mutta työnteko jatkuu. Nyt otetaan pieni lepo, treenataan pari päivää ja keskiviikkona ollaan valmiita Lakkapäätä vastaan.

Hurmos Ville-Erik Tarkiainen:

– Vastustaja oli vahva pelin jokaisella osa-alueella. Pärjätäksemme VaLePan kaltaista joukkuetta vastaa pitäisi oma syöttö ja Vo toimia täydellisesti. Mikko Esko oli tänään hyvä ja pyöritti meidän torjuntaa kahville varmoin ottein.

Hurmos – VaLePa
Hurmos: Heiskanen 12/+1, Jylhä 10/+3, Louhela 7/+1
VaLePa: Sauss 13/+8, Mäkinen 12/+6, Petersson 9/+9
Ässät 3-7 , syöttövirheet 9-8, torjunnat 3-6, hyökkäys% 38-47, vastaanotto% 38-63

Pistekilpailu:
3 Mäkinen VaLePa
2 Esko VaLePa
1 Nikula VaLePa

PROlibero
Tarkiainen, Hurmos

Kuva: Sanomalehti Karjalainen