Tyyntyykö Hurrikaani Joensuun urheilutalolla?

Mestaruusliigan keskikastin tiukkaakin tiukempi taistelu sijoituksista jatkuu lauantaina Joensuussa, kun Karelian Hurmos lähtee katkaisemaan tappioputkeaan Hurrikaani-Loimaan kustannuksella. Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla viisi ja kuusi vierasjoukkue ensin mainittuna, mutta eroa on ainoastaan yksi piste. Pelattuja otteluita Hurmoksella on kaksi vähemmän.

Hurmoksen ja Hurrikaanin kohtaaminen on kauden kolmas ja samalla runkosarjan viimeinen. Voitot ovat tasan: kauden avauspelissä Hurmos oli Joensuussa vahvempi, Hurrikaani tasoitti puntit kotisalissaan marraskuussa. Kotiottelutilasto näyttää Hurmokselle neljää voittoa ja viittä tappiota Hurrikaanin vieraspelien saldon ollessa neljä voittoa ja kuusi tappiota.

Hurmos on kärsinyt viisi tappiota putkeen, Hurrikaani puolestaan porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa. Hurmoksen peli oli kuitenkin edellisessä ottelussa Loimua vastaan menossa selkeästi oikeaan suuntaan ja se pyrkii pitämään vireen nousujohteisena. Hurrikaani pelasi tiistaina Akaa-Volleytä vastaan, ja tuossa ottelussa varsinkin hakkuri Antti Ropponen oli hurjalla pelipäällä. Vahvoja otteita esitti edellisessä ottelussaan myös Hurmos-hakkuri Eetu Häyrinen.

Kokeneiden hakkureiden lisäksi joukkueista löytyy nuorta voimaa. Yleispelaajat Jere Heiskanen ja Markuss Cielavs sekä Luka Marttila ja Aleksi Muukkonen ovat kaikki potentiaalisia tulevaisuuden isoja nimiä. Herrat ovat pelanneet erinomaisen hienon kauden, ja vauhti kiihtynee osaamisen ja kokemuksen karttuessa. Hurmoksen laitureista myös Matias Korhonen on ollut mies paikallaan, ja isäntien avauskokoonpano onkin yksi jännitettävä asia ennen ottelua.

”Kova peli edessä. Vahvassa vireessä oleva joukkue tulee vastaan. Ropponen on tehnyt tuhojaan ja muulta joukkueelta on tullut sopivasti tulitukea. Helppoja palloja ei ole luvassa, saadaan tehdä kovasti töitä jokaisen pisteen eteen” ennakoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Hyvällä mielellä tullaan Joensuuhun. Voittopeli alla ja pelivire paranee koko ajan hyvin sujuneiden harjoitusten myötä. Kaikki pitäisi olla meillä kunnossa” kommentoi Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino.

Seuraa tätä: Passijakauma

Hurmoksen passari Lasse Jylhä on tarjoillut hyökkäyspaikkoja melko tasaisesti kaikille laitureille. Hänen virkaveljensä Santeri Välimaa sen sijaan on löytänyt luottohevosensa hakkurin paikalta. Lauantaina on mielenkiintoista nähdä, mitä kautta joukkueet lähtevät hyökkäyksiä rakentamaan. Paukkuuko pallo kenttään laidoista, vai ottaisivatko kenties keskitorjujat roolia hyökkäyspelissä?

Nippelitieto:

Kaikki historian saatossa pelatut Hurmoksen ja Hurrikaanin väliset ottelut ovat päättyneet 3-0. Voittoja Hurmoksella on yksi, Hurrikaani on vienyt kahdeksan ottelua nimiinsä.

Karelian Hurmos – Hurrikaani-Loimaa lauantaina 15.1.2022 klo 17:00 Joensuun Urheilutalolla. Tunnelmat kotikatsomoihin välittää Ruutu+.