TUTO Volley voitti Hurmoksen huimassa trillerissä

Karelian Hurmoksen ja TUTO Volleyn välinen ottelu yksivuotissyntymäpäiviään viettäneellä Nouste Areenalla Nousiaisissa venyi lopulta lähes kolmen tunnin väännöksi. Ville Louhelan 300:nen liigaottelun alku viivästyi hieman toistakymmentä minuuttia vielä mysteeriksi jääneen osittaisen sähkökatkon vuoksi.

Kun ensimmäinen erä vihdoin alkoi, Hurmos oli valmiina. Vieraat ottivat muutaman pisteen johdon, mutta TUTO heräsi nopeasti mukaan peliin. Puolivälissä asetelma oli kääntynyt, ja peliä vei uhrautuvasta kenttäpuolustuksesta virtaa saanut kotijoukkue. Hurmoksen vastaanotto oli paikoitellen ongelmissa, tosin onnellakin oli muutamien verkkonauhasta pomppineiden ässien kanssa osuutensa. Hurmos onnistui kuitenkin lopulta kääntämään erän 25-23 -voitoksi TUTO:n virheiden avustamana.

Toisessa erässä taistelu jatkui tasaisena. Hurmos tuskaili hyökkäyspelissä, mutta sai jälleen paljon anteeksi kotijoukkueen suorilla virheillä. Suuria piste-eroja ei nähty missään vaiheessa, ja molemmilla joukkueilla oli sekä vahvat että heikommat hetkensä. Erän ratkaisevaksi tekijäksi nousi hyökkäys TUTO:n tykittäessä 17 pistettä Hurmoksen kymmentä vastaan. Vastaanotossakin turkulaiset olivat parempia ja ansaitsivat erävoiton lukemin 25-23.

Kolmannen erän kulku noudatti pitkälti toisen erän kaavaa. Tasaista vääntöä sekä ylä- ja alamäkiä nähtiin läpi erän. TUTO:n syöttövirheet tarjosivat Hurmokselle mahdollisuuden illan ensimmäiseen sarjapisteeseen, toisaalta vieraiden hyökkääjät löysivät isäntien torjunnan peräti kuudesti. Ensimmäisenä eräpallotilanteeseen ehti lopulta Hurmos, mutta TUTO kampesi väkisin tasoihin ja lopulta ohi voittaen erän 30-28.

Neljänteen erään Hurmos lähti näyttämään, ettei sen yli kävellä aivan noin vain. Pohjoiskarjalaiset pelasivat itsevarmasti ja erään mahtui esimerkiksi neljä ässäsyöttöä ja saman verran torjuntapisteitä. Vaikka vastaanotto- ja hyökkäyspeli ei toiminut aivan toivotulla tavalla, Hurmos vei paikoin hieman lämminhenkistä erää alusta lähtien selvästi jättämättä TUTO:lle oikeastaan mitään mahdollisuuksia katkaista ottelu neljässä erässä. Valotaululla loistivat Hurmoksen 25-16-voittolukemat erien ollessa tasan 2-2.

Viidennen erän alussa neljä ensimmäistä Hurmoksen hyökkäystä päätyi TUTO:n mainiosti peliä lukeneeseen torjuntaan. Kolme niistä päätyi vieraiden pisteeksi, ja Hurmos oli pakotettu aikalisälle. Hetkellisesti vieraat pääsivätkin peliin kiinni, mutta se hetki jäi auttamatta liian lyhyeksi. TUTO vei erän lopun täysin yksipuolisella näytöksellä, voitti erän 15-5 ja pääsi juhlimaan kotivoittoa.

Hurmos palasi majapaikkaan 2-3 (25-23, 23-25, 28-30, 25-16, 5-15) –tappion kärsineenä. MVP-palkinnot pokkasivat Hurmoksen juhlakalu Ville Louhela ja TUTO:n pisteykköseksi yltänyt yleispelaaja Ossi Rumpunen. PRO-liberoksi nimettiin TUTO:n Roope Siliämaa.

”Peli oli vaihtelevan hyvää, oli aika aaltoilevaa meiltä ja vastustajalta. Jos olisimme saaneet pidettyä tason yllä paremmin, olisi peli ollut lyhyempi. Tänään joukkueen päät eivät painuneet erätappioiden jälkeen. Tiesimme, että voimme voittaa tänään. Halli oli hyvä, siellä oli helppo pelata. Harmi, ettei yleisöä voinut ottaa paikalle” tuumi TUTO:n yleispelaaja Rumpunen lehdistötilaisuudessa.

”Kolme ensimmäistä erää olivat tasaisia. Neljännessä erässä saatiin syöttöputkia ja päästiin nopeasti karkuun, se oli välierä. Oma peli kuvastaa oikeastaan koko joukkueen peliä, oli hyviä pätkiä ja sitten perään huonoja pätkiä. Ei löydetty oikein tasaisuutta ja passarillekin oli varmasti vaikea peli. TUTO Volley puolusti tänään hyvin ja se aiheutti meille turhautumista. Pitkä ilta, joten riittää palauteltavaa huomiselle” kommentoi puolestaan Hurmoksen Louhela.

”Pitkissä ralleissa molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Neljäs erä oli meiltä huono. Pitää kuitenkin muistaa, että pelasimme kovaa joukkuetta vastaan ja onnistuimme hyvin, Joukkuepeli oli tänään avain voittoon” kertoili TUTO Volleyn päävalmentaja Ruslan Zhbankov.

TUTO Volley pelasi tänään paremmin kuin me. Neljännessä erässä syötimme hyvin. Oli ajoittain virheherkkää pelaamista puolin toisin. Kaveri puolusti sitkeästi, oli parempi jatkopalloissa ja naulasi meidät selkeästi viidennessä erässä. Pitkiin ralleihin oli varmasti osasyy puolustuksessa, joka turhautti meitä ja alettiin räiskiä hyvistäkin paikoista. TUTO Volley syötti hyvin ja sai vastaanottoa rikki ja ei päästy ratkomaan isoista palloista, vaan oltiin ongelmissa niissä” mietiskeli Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Hurmoksella ei ole aikaa jäädä murehtimaan, vaan uusi mahdollisuus koittaa jo sunnuntaina. Tuota ottelua isännöi Raision Loimu, joka vieraili lauantaina Helsingissä häviten Vantaa Ducksille lukemin 1-3.