TUTO Volley Hurmoksen vieraaksi lauantaina

Karelian Hurmoksen neljän kotiottelun putki päättyy lauantaina klo 17:00 Joensuun urheilutalolla. Vieraaksi viikonlopun lentopallospektaakkeliin saapuu turkulainen TUTO Volley, jolla on varmasti nälkää haastaa Hurmos: joukkueiden edellinen kohtaaminen Turussa nimittäin päättyi Hurmoksen 3-2-voittoon.

Hurmoksen kotiotteluputki alkoi mainiosti kahdella 3-1-voitolla, mutta keskiviikkona Tiikerit voitti selvästi 3-0 ja jätti Hurmoksen ensimmäistä kertaa pisteittä kotisalissa tällä kaudella. Hurmos on käsitellyt tappion ja unohtanut sen nopeasti, joten lauantaina nähdään jälleen pirteää lentopalloa. Kesän ja syksyn hikoilut harjoituksissa takaavat sen, että kunto ei kotijoukkueelta lopu.

TUTO Volley on piristynyt selvästi vaikean alkukauden jälkeen, mistä kertoo viidessä viimeisimmässä ottelussa napatut kolme voittoa. Viisieräiset kääntyivät kotisalissa turkulaisten eduksi Akaa-Volleytä ja Hurrikaania vastaan, kolme pistettä lähti mukaan Kokkolasta Tiikereiden kaaduttua 3-0. TUTO Volleyn nousua on vauhdittanut hakkuri Matias Tihumäen kuntoutuminen ja mies on osoittanut olevansa erinomainen hankinta.

Joukkueiden tilastoja vertaillessa käy ilmi, että suurin ero on ollut hyökkäystehoissa. Pisteitä Hurmos ja TUTO Volley ovat tehneet lähes samalla prosentilla, mutta Hurmos on tässä onnistunut vähemmillä virheillä. Vastaansa Hurmoksen hyökkäys saa laadukkaan torjunnan, joka on tuottanut vieraille 2,6 pistettä erää kohden. Syöttö-vastaanottopelin tehokkuudessa ei ole suuria eroja.

Kotiläksyjä riittää tehtäväksi molemmilla joukkueilla, sillä kentällä on nähty useita erilaisia kokoonpanoja. Mikäli yllätyksiltä halutaan välttyä, on taustatyöt tehtävä huolellisesti. Molempien osalta suurimmat arvoitukset lienevät yleispelaajistossa, Hurmos saattaa marssittaa kenet tahansa kentälle viisikosta Mikko RäsänenMatias KorhonenJanne MarttilaLauri Jylhä ja Niko-Matias Puhakka. TUTO Volleyn laitureina ovat kiertäneet Antti KarttunenTuomas SiiriläWilliam Groffier ja Joonas Kontio.

”Hyvä että päästään heti edellisen ottelun jälkeen pelaamaan pian. Vaarallinen joukkue on vastassa lauantainakin, sarjataulukon sijoituksia ei kannata tuijotella. TUTO Volley on ollut hyvässä nosteessa pelaamisen suhteen. Meillä joukkueessa energia on hyvä ja joukkue haluaa päästä äkkiä irti urheilutalon parketille näyttämään omaa osaamistaan!” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ennen ottelua.

”Meidän täytyy parantaa hyökkäyspeliä keskiviikosta huomattavasti ja lisäksi saada Hurmoksen tykit Räsänen ja Häyrinen kuriin, jos meinataan pisteitä saada” tiivisti lähtökohtia TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa.

Karelian Hurmos – TUTO Volley lauantaina 10.12. klo 17:00 Joensuun urheilutalolla