Tiikerit vei tiukan taistelun Kokkolassa

Kokkolan Tiikerit isännöi Karelian Hurmosta lauantai-iltapäivän lentopallospektaakkelissa. Ennakkoon odotettavissa oli tasainen ottelu, ja sellainen siitä lopulta tulikin. Jännittävässä pelissä riitti käänteitä ja tapahtumia, eikä se jättänyt katsojia kylmäksi.

Ensimmäisen erän alku osoitti, että vastakkain oli kaksi sitkeästi puolustavaa joukkuetta. Katsojille tarjoiltiin pitkiä palloralleja ja puolustuksia otettiin puolin jos toisinkin. Erän edetessä Tiikerit onnistui löytämään kentästä tyhjää tila Hurmosta paremmin ja pisteitä tehtailivat Daniel Thiessenin ohella keskitorjujat Antti Leppälä ja Rami Rekomaa. Myös Lempo-Volleystä lainattu Kasimir Vuorinen näytti osaamistaan verkolla, ja Hurmos oli vaikeuksissa. Vierasjoukkueen valopilkkuihin lukeutui Petteri Härkönen, joka tuli vaihdosta hyvin sisään peliin. Eetu Häyrinen ja Mikko Räsänen iskivät neljä pistettä mieheen, mutta Thiessenin tehot 10/+9 olivat Hurmokselle lopulta liikaa.

Toinen erä eteni äärimmäisen tasaisena ja pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Hurmoksen puolelta Räsänen oli vahvassa vireessä ja takoi pisteitä läpi erän kerryttäen tilastoihin huimat tehot 10/+9. Tiikereiden pistejakauma tasoittui hieman Thiessenin yllettyä viiteen ja Teemu Lahden neljään pisteeseen. Ratkaisun hetki nähtiin Hurmoksen johtaessa 17-16, kun Räsänen tykitti kaksi ässäsyöttöä putkeen ja Härkösen suoraan varmistustilanteesta suorittama hihalyöntihyökkäys kasvatti eron jo neljään pisteeseen. Tuosta kuopasta Tiikerit ei enää noussut ja Hurmos tasoitti erävoitot 1-1:een.

Kolmannen erän alussa Hurmos käväisi 3-2-johdossa, mutta hyökkäysvirheet nostivat Tiikerit edelle. Vieraat tasoittivat pelin nopeasti Räsäsen ja Janne Marttilan pisteillä ja hetken aikaa edettiin tasaisissa merkeissä. Tiikerit näytti jo karkaavan erän puolivälissä Thiessenin lyötyä taululle lukemat 13-9, kunnes iski jälleen Räsänen. Kolmen pisteen putki nosti Hurmoksen tasatilanteeseen 14-14 ja erä sai uuden alun. Kotijoukkueen hakkuri Thiessen oli erän lopussa pitelemätön ja teki Hurmoksen kannalta hieman liikaa pisteitä (8/+6). Erän ykkösmies oli Räsänen tehoilla 9/+9 ja Marttila säesti niin ikään virheettömällä saldolla 3/+3, mutta kaiken kaikkiaan ratkaisu löytyi hyökkäystehoista. Ne olivat Tiikereillä kovemmat, ja erä kirjattiin kotijoukkueelle.

Neljäs erä oli jälleen aluksi tasainen ja molemmat joukkueet esittivät hienoa hyökkäyspeliä. Hurmokselta onnistujia oli useita, Tiikereiden hyökkäys nojasi edelleen vahvasti Thiesseniin. Erän puolivälin lähestyessä Hurmokselle sattui synkkä hetki ja neljästä perättäisestä hyökkäyksestä kolme merkittiin virheeksi ja yksi jäi torjuntaan. Tiikerit käytti tilaisuutensa ja nousi niskan päälle johtaen jo 17-12. Hurmos suoritti tuplavaihdon, jossa passariksi tuli Lasse Jylhä ja hakkuriksi Niko-Matias Puhakka, mikä piristi vieraita ja ero alkoi kaventua. Parhaimmillaan Hurmos nousi pisteen päähän, mutta lopulta 400. liigaottelunsa pelannut Leppälä aloitti Tiikereiden juhlat ja pisteet jäivät Kokkolaan.

”Molemmilta hyvää puolustamista. Molemmat hyökkäsivät fiksusti, varsinkin Tiikerit. Ajoittain pelattiin hyvin, ajoittain huonosti. Tiikerit oli piirun verran parempia hyökkäys- ja puolustuspelissä” tiivisti Marttila lehdistötilaisuudessa.

”Hyvä ottelu. Vaikea sanoa mikä ottelun ratkaisi. Viihdyn Kokkolassa. Peleissä saan paljon passeja ja teen työni” kiteytti puolestaan Thiessen.

”Molemmat puolustivat hyvin. Tiikerit oli ehkä vähän parempi hyökkäyspelissä. Tietyissä tilanteissa meiltä puuttui maltti. Siinä Tiikerit oli edellä” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Meiltä hyvä peli. Hyvät hyökkäysprosentit. Thiessen ja moni muu pelasi vähillä virheillä. Raisiossa pelattiin samanlainen ottelu, mutta mitään ei käteen jäänyt. Nyt saatiin palkinto. Räsäsen syöttöjen kanssa oli vaikeuksia. Sieltä tuli kovia pommeja. Vuorinen pelasi hienon ottelun. Lyhyellä valmistautumisella on sopeutunut erittäin hyvin” sanaili Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.

Hurmos pääsee hiomaan kuvioitaan kaikessa rauhassa ennen seuraavaa ottelua, joka pelataan 28.1. Motonet-areenalla Raision Loimua vastaan.