Tiikerit löi Hurmoksen suoraan kolmessa erässä

Karelian Hurmos ja Kokkolan Tiikerit iskivät yhteen keskiviikkoiltana Joensuun urheilutalolla. Joukkueiden kohtaamisesta ennakoitiin tasaista, mutta aina ennakko-odotukset eivät kohtaa todellisuuden kanssa. Katsomoon väriä toivat haalareihin pukeutuneet opiskelijat, jotka pääsivät seuraamaan liigalentopalloa maksutta.

Avauserä eteni Tiikereiden tahtiin, ja Hurmoksen pelissä oli aistittavissa pientä rauhattomuutta. Vieraiden hakkuri Daniel Thiessen löi palloa välillä torjunnan yli ja keskimiehet Antti Leppälä ja Rami Rekomaa olivat niin ikään vahvassa vireessä. Hurmoksen peliä tylsytti ennen kaikkea Tiikereiden torjunta, johon kotijoukkue törmäsi peräti kuudesti. Eetu Häyrinen teki Hurmokselle neljä ja Mikko Räsänen kolme pistettä, mutta ilonaiheet jäivät vähiin ja Tiikerit vei erän nimiinsä selvin numeroin 25-17. 

Toisen erän alku oli Hurmokselle vaikea ja erän puolivälin koittaessa pelaavasta seitsikosta oli vaihtunut kolme miestä. Kentälle tulleet Lauri ja Lasse Jylhä sekä Janne Marttila rauhoittivat kotijoukkueen peliä ja erän loppua kohden onnistumisiakin tuli. Häyrinen pelasi hyvän erän tehoilla 6/+5 Nuutti Niinivaaran säestäessä neljän pisteen virheettömällä saldolla, mutta Tiikereiden reilu johtoasema kesti. Thiessen kiristi ruuvia entisestään ja takoi kahdeksan pistettä ja avauserässä loukkaantuneen Arttu Tupelin tilalle tullut Jere Mäkinen kuritti Hurmosta viiden pisteen edestä. Loppulukemat kirjattiin vieraille 25-20.

Kolmas erä oli ottelun selvästi tasaisin ja Hurmos hallitsi sitä pitkään jatkaen siitä, mihin edellisen erän lopussa jäi. Hienosti taistelleen kotijoukkueen onnistujiin lukeutuivat Häyrinen ja seitsikossa jatkaneet yleispelaajat Marttila ja Jylhä, mutta erän loppua kohden Tiikerit nousi mukaan voittotaisteluun yleispelaajakaksikko Mäkisen ja Teemu Lahden tehoilla. Vähillä virheillä alun haparoinnin jälkeen pelannut Tiikerit oli lopussa hieman Hurmosta terävämpi ja ratkaisi erän kahdella perättäisellä tappotorjunnalla.

”Pelattiin aika ehjä peli, ei tullut sellaista ailahtelua kuin aiemmin tällä kaudella. Vastaanotto kesti aika hyvin, puolustettiin aika hyvin ja hyökättiin tehokkaasti. Aina voi omaa suoritusta vähän parantaa, mutta voi olla tyytyväinen” kommentoi Tiikereiden ehdottomiin onnistujiin lukeutunut libero Aleksi Mäkiluoma lehdistölle ottelun jälkeen.

”Pettynyt joukkueen esitykseen. Luultiin olevamme valmiita, mutta ei pystytty sitten pelaamaan Tiikereitä vastaan. Tiikerit syötti leijaa hyvin ja tehtiin aika paljon virheitä. Meidän pitää päästä hyökkäämään paremmin. Tämä oli hyvä herätys meille, mitä vaatii voittaminen tässä sarjassa. Oma esitys oli sama joukkueen kanssa, ei riittävä tänään” tuumi Hurmoksen MVP-palkinnon pokannut Häyrinen.

”Meidän silmin katsottuna suhteellisen ehjä esitys. On ollut haasteita pelin tason pysymisen kanssa, mutta tänään se kantoi aika hyvin. Syöttö oli hyvä ja torjunta-puolustus hoiti loput. Saatiin hyökättyä myös tehokkaasti” analysoi Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.

”Aika hyvin Eetu tyhjensi pajatson meidän pelistä. Saatiin myös näyttämään Tiikereiden syöttö hyvältä. Oli siellä muutama ässä, jotka olivat hyviä syöttöjä mutta myös sellaisia, joita ei saa tulla tässä sarjassa. Tiikeri pelasi hyvin omaa pelityyliään ja heille ansaittu voitto. Ei kannata enää huomenna miettiä, lähdetään parantamaan tekemistä” mietiskeli puolestaan Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo

Hurmoksen pelit jatkuvat kotiluolassa lauantaina TUTO Volleyn vieraillessa Joensuussa. Tiikerit saa puolestaan hengähtää hetken, sillä seuraavan ottelunsa se pelaa Kokkolassa Savo Volleytä vastaan 17.12.

Karelian Hurmos – Kokkolan Tiikerit
0-3 (17-25, 20-25, 23-25)

Koti: Häyrinen 17/+9, Marttila 7/-1, Niinivaara 6/+3
Vieras: Thiessen 17/+11, Mäkinen 11/+4, Leppälä 9/+9

Ässät 4-7 
Syöttövirheet 9-11
Torjunnat 7-12
Hyökkäys% 33-43
Vastaanotto% 49-60

Joukkueiden MVP:t
Eetu Häyrinen, Hurmos
Daniel Thiessen, Tiikerit

PRO-libero
Aleksi Mäkiluoma, Tiikerit

Katsojia: 310