Tiikerit Hurmosta vahvempi SYYSKAUDEN PÄÄTÖKSESSÄ

Keskiviikkoiltana Joensuun urheilutalolla haettiin asetelmia sarjan kevätkaudelle. Tiukasti pudotuspelien kotiedusta taistelevat Karelian Hurmos ja Kokkolan Tiikerit ottivat yhteen Hurmoksen viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa.

Hurmos aloitti pelin terävästi, ja otti muutaman pisteen etumatkan kokonaisvaltaisesti vahvalla pelillä. Tiikerit pääsi erän edetessä peliin paremmin mukaan, ja lopulta Hurmos sortui hieman huolimattomiin ratkaisuihin varsinkin hyökkäyspäässä. Tiikerit teki tarvittavan, ja nappasi erävoiton lopulta lukemin 25-23.

Toisen erän alku oli vielä Hurmokselta vahva. mutta sitten peli hajosi totaalisesti. Mikään ei onnistunut kotijoukkueelta, ja Tiikereiden tehtäväksi jäi toimittaa palloa Hurmoksen kenttäpuoliskolle. Ratkaisu nähtiin Hurmoksen 14-10-johdon sulaessa Joska Förstin syöttövuorolla 14-19-tappioksi. Loppu olikin käytännössä kosmetiikkaa, ja Tiikerit pääsi pitkälle erätauolle 2-0-johdossa Hurmoksen miettiessä syntyjä syviä.

Kolmanteen erään Hurmos sekoitti rajusti kokoonpanoa. Kentältä paikkansa ottivat Joonas Ryhänen, Ville Louhela ja Matias Korhonen. Apuja ei tällä kertaa muutoksista löytynyt, vaan Tiikerit pelasi varmaa peruspeliä hyydyttäen Hurmoksen tekemisen täysin. Kaikki tuntui onnistuvan vierailta, kunnes tuplavaihdosta kentälle tulleet Lasse Jylhä ja Eetu Häyrinen piristivät peliä hieman. Hurmos nousi 9-16-tappiolta vielä pisteen päähän, mutta lopussa Tiikerit oli vahvempi ja ryösti sarjapisteet Joensuusta lukemin 3-0.

Hurmoksen syyskausi päättyi 0-3 (23-25, 19-25, 22-25) –tappioon. Joukkueidensa MVP-palkinnot ansaitsivat Hurmoksen libero Tatu Hakkarainen ja Tiikereiden hakkuri Oskari Keskinen. PRO-liberoksi nimettiin kotijoukkueen Hakkarainen, joka esiintyi hyvällä tasolla läpi illan.
Karelian Hurmos – Kokkolan Tiikerit

”Hyvä fiilis jäi. Usein ollut vaikeaa Joensuussa, ja nyt saatiin kerrankin ehjä peli kerrankin. Hyvä putki ollut nyt päällä, ja edellisestä pelistä jäi hyvä vire. Oma torjunta-puolustus kun pysyy samanlaisena, niin ollaan vahvoja kaikkia vastaan” kommentoi Tiikereiden MVP Keskinen.

”Ihan liikaa omia virheitä, siihen se kaatuu jos kaverin ei tarvitse edes itse pelata ja me annetaan pisteet. Helppo sanoa, että tästä lähdetään parantamaan roimasti” tiivisti Hurmoksen paidasta MVP-kunnian saanut Hakkarainen.

”Ihan mukava fiilis aloittaa päävalmentajaura voitolla. Mikko on tulossa toivottavasti pian takaisin, vaikka voinhan minä kyllä jatkaakin. Ihan hyvä ilme joukkueella, Joensuu on ehdottomasti yksi vaikeimpia paikkoja pelata ja voittaa” mietiskeli Tiikereiden virkaatekevä päävalmentaja Jasse Puikko.

”26 suoraa virhettä, aivan liikaa. Eikä edes se pelkkä virhemäärä, myös meidän hyökkäyspelaaminen tökki. Syyskausi menee kokonaisuudessaan plussan puolelle. Nyt päästään taas treenaamaan ja pienelle tauolle” analysoi lyhyesti ja ytimekkäästi Hurmos-luotsi Matti Alatalo.


Karelian Hurmos – Kokkolan Tiikerit

0-3 (23-25, 19-25, 22-25)
Koti: Heiskanen 14/+4, Häyrinen 10/+1, Härkönen 5/+2
Vieras: O. Keskinen 15/+7, Leppälä 8/+8, Rekomaa 8/+7
Ässät 1-4, syöttövirheet 11-11, torjunnat 7-10, hyökkäys% 40-45, vastaanotto% 60-57

Joukkueiden MVP:t
Tatu Hakkarainen, Hurmos
Oskari Keskinen, Tiikerit

PRO-libero
Tatu Hakkarainen, Hurmos

Katsojia: 348

Otteluisäntä: Lujatalo