Savo Volley voitti Itä-Suomen trillerin

Lauantaisauna oli lämmitetty jo hyvissä ajoin Joensuun urheilutalolla, kun isäntäjoukkue Karelian Hurmos kohtasi Itä-Suomen paikallisderbyssä Savo Volleyn. Liigan kärkipään taistosta odotettiin viihdyttävää lentopallonäytelmää, ja sitä se toden totta oli.

Ensimmäiseen erään Hurmos sai tahmean alun. Savo vei selkeästi kotijoukkuetta jokaisella osa-alueella ja pientä hermostuneisuutta oli havaittavissa Hurmoksen kenttäpuoliskolla. Loppua kohden onnistumisia alkoi tulla, mutta Savo vei erän vahvan alun turvin.

Hurmos jatkoi vahvaa pelaamista siitä, mihin se edellisen erän loppupuolella jäi. Alku oli kovaa tykitystä ja Hurmos johti 8-4. Kotijoukkueen hyökkäyspeli oli varsin pirteää hakkuri Eetu Häyrisenjohdolla, eikä Savo pystynyt siihen vastaamaan. Muutama Hurmoksen syöttövirhe antoi Savolle ohuen mahdollisuuden erävoittoon, mutta isäntien kantti kesti.

Pitkältä tauolta Hurmos palasi kentälle voittajan elkein. Kolmas erä oli alusta loppuun Hurmoksen hallintaa ja Savo avitti isäntiä yhdeksällä virheellä. Loistavasti ottelutapahtumissa mukana elänyt kotiyleisö sai mitä ansaitsi, kun Hurmos nappasi erävoiton ja varmisti yhden sarjapisteen. Yleispelaaja Jere Heiskanen pääsi erässä peliin mukaan vaellettuaan kaksi erää varjojen mailla.

Neljännen erän alkua hallitsi Savo Volley. 7-1-johtolukemat saattoivat jo antaa merkkejä erän voittajasta, mutta Hurmos oli vahvasti eri mieltä. Piste kerrallaan se kuroi eroa umpeen ja Savon syöttö alkoi lipsua verkkoon ja yli rajojen. Huiman nousun esittänyt kotijoukkue pääsi kolmesti yrittämään ottelun katkaisua ilman palkintoa ja lopulta Savo tasoitti erälukemat 2-2:een.

Viides erä alkoi tasaisesti Hurmoksen johtaessa pisteellä tai kahdella. Hyökkäyspeli oli isäntien vahvuus erän alkupuolella, kunnes aivan ratkaisevilla hetkillä Savon torjunta löysi kädet hyökkäysten eteen. Hurmoksen 10 hyökkäyspistettä oli laiha lohtu Savo Volleyn tuulettaessa kahta sarjapistettä.

”Ensimmäisessä erässä oltiin aika paljon perässä, hyvä tasonnosto seuraavissa. Ei vielä ihan riittänyt voittoon. Oltiin alun jälkeen tosi kovia hyökkäyspuolella” tiivisti Hurmoksen illan ykköstykki Häyrinen ottelun kulkua.

”Ei vaan riittänyt. Paikka oli neljännessä erässä, hatunnosto noususta joka siinä tehtiin. Erän lopussa ei aivan rahkeet riittäneet vielä. Tämä peli antaa uskoa, että pystytään pelaamaan kärkiseuroja vastaan voitosta. Nyt palautellaan, ja alkuviikosta valmistaudutaan kolmen pisteen Pirkanmaan vierailuun” kommentoi ottelua ja Hurmoksen ensi viikkoa päävalmentaja Matti Alatalo.

”Tiukka peli, hyvä fiilis. Oma peli ei ollut kovin hyvää, paljon omia virheitä. Syöttövirheitäkin yhden erän verran. Vastustaja pelasi tänään hyvin” kiteytti puolestaan Savo Volleyn MVP:nä palkittu yleispelaaja Andrus Raadik.

”En tiedä oliko voitto meidän paremmuutta. Erien loput pelattiin järkevästi. Muutamalle syöttäjälle pieni kurinpalautus olisi paikallaan. Viidennessä erässä oltiin viimeisillä hetkillä hyviä ja tehtiin järkeviä valintoja. Koko ilta Häyristä vastaan oli tosi vaikeaa. Kotiyleisö loi mahtavan tunnelman” tuumi Savo Volleyn luotsi Timo Tolvanen.