Savo Volley välieriin – Hurmoksen upea kausi päätökseen

Lauantai-iltapäivänä Kuopio-hallissa pelatussa neljännessä puolivälieräottelussa Hurmoksella oli kaikki pelissä. Voitolla kausi jatkuisi sunnuntaina kotoisalla urheilutalolla, tappiolla koittaisi kesäloma. Kuopissa nähtiinkin kovaa vääntöä puolin jos toisinkin.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, joskin Hurmos pysytteli pienessä johdossa. Savo Volleyn hyökkäysvirheet veivät vieraat 9-6-johtoon, mutta tilanne tasoittui välittömästi. Hurjassa vireessä ollut Andrus Raadik pohjusti savolaisten nousua ja kotijoukkue näytti jo marssivan selkeään erävoittoon tilanteessa 22-15. Mikko Räsäsen syöttövuorolla Hurmos nousi kuitenkin peliin mukaan, ja ässäsyöttöjen lisäksi Matias Korhonen onnistui hyökkäyksissä. Hurmos selvitti kaksi Savo Volleyn eräpalloa, mutta kolmas oli liikaa ja kotijoukkue vei erän 25-23.

Toisen erän alku oli Hurmokselle vaikea. Veikka Lindqvist oli ilmiliekeissä ja johdatti Savo Volleyn 5-1-johtoon. Nuutti Niinivaaran kaksi ässää sisältänyt syöttövuoro sytytti Hurmoksen ja Eetu Häyrinen toi vieraat tasatilanteeseen 10-10. Tasaisen vaiheen jälkeen Räsäsen ja Häyrisen torjunnat tarjosivat Hurmokselle mahdollisuuden, jonka se myös käytti. 22-17-johtoasema kesti loppuun saakka ja Korhosen torjunta tasoitti erävoitot. Erän ykköstähti oli tehot 8/+6 tehnyt Häyrinen, jolle mainiota tulitukea antoivat Räsänen (5/+4) ja kolme pistettä mieheen tehneet Korhonen, Niinivaara ja Atte Rissanen

Kolmannen erän alku oli tasainen. Peliä värittivät Savo Volleyn virheet, joita se teki erässä kaikkiaan 13. Kotijoukkue nousi kuitenkin virheistä huolimatta 15-12-johtoon Hurmoksen suosiollisella avustuksella ja tilanteessa 20-16 erävoiton kohtalo alkoi näyttää selvältä. Hurmos ei kuitenkaan taipunut, vaan vahva torjuntapeli ja Räsäsen hyökkäyspiste tasoittivat tilanteeksi 22-22. Savo Volley onnistui erän lopussa hieman paremmin ja ratkaisi erän Lindqvistin torjunnalla. Erän tilastoerikoisuutena mainittakoon Hurmoksen vain kuusi hyökkäyspistettä, mikä oli lopulta ratkaiseva tekijä erässä.

Neljännestä erästä ei paljon kerrottavaa jäänyt. Michael Michelaun syöttövuoron aikana Savo Volley karkasi 8-2-johtoon, eikä Hurmos siitä enää toipunut. Savo Volley pelasi vähillä virheillä ja Raadikin, Lindqvistin ja Michelaun hyökkäykset olivat Hurmokselle myrkkyä. Niinivaaran hyökkäyspisteet erän lopulla olivat vieraille laiha lohtu ja Savo selvitti tiensä välieriin voitettuaan erän 25-15.

”Ainakin meidän puolelta voi sanoa, että ei jäänyt jossiteltavaa. Ensimmäinen ja kolmas erä olisi voitu voittaa, mutta niissä loppui sitten tuuri ja kaverilla se kävi. Neljäs erä ratkesi heti alussa. Sellainen olo kuitenkin jäi, että kaikkemme tehtiin. Oma peli oli vähän vuoristorataa, välillä tuli hyvä pätkä ja sitten huono pätkä. Ei riittänyt. Olisi pitänyt lyödä muutama pallo enemmän kenttään niin olisin voinut auttaa enemmän joukkuetta” kommentoi Hurmoksen parhaaksi pelaajaksi valittu Räsänen.

”Oli aika vääntö. Tosi tasaista ja oli kiva, että pystyttiin voittamaan ensimmäinen ja kolmas erä. Tosi iso momentum tuli niistä. Vähän oli sellaista nihkeää, oltaisiin voitu pelata paremminkin. Ihan hyvä sarja oli. Ensimmäinen peli vähän katseltiin, mutta toisessa sitten herättiin” sanaili Savo Volleyn Miki Jauhiainen.

”Isot onnittelut Savo Volleylle, ei juuri jossiteltavaa jäänyt. Kolmannen ottelun ryöstö oli varsinkin ratkaiseva. Lopputulos harmittaa tosi paljon, mutta taisteltiin ja pystytään lähtemään selkä suorana eteenpäin. Kehityimme viime kaudesta ja paljon oli positiivisia asioita” tuumi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Tämä oli kahden kaikkensa antavan joukkueen taisto. Vähän hirvitti, mitä olisi tullut, jos olisi vielä pitänyt lähteä Joensuuhun. Meillä oli paljon paikkoja lähteä vetämään ottelua, mutta Hurmos paransi puolustustaan tähän peliin. Toki oman pelin ajoittainen vaisuus antoi kaverille siihen mahdollisuuden” analysoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

Hurmos pelasi loistavan runkosarjan sijoittuen neljänneksi, joka on seurahistorian kirkkaasti paras noteeraus. Puolivälieriin kotiedun turvin lähteneen joukkueen tavoitteena oli edetä mitalipeleihin, mutta Savo Volley osoitti vahvuutensa kevään koittaessa. Karelian Hurmos kiittää kaikkia, jotka ovat olleet joukkueen matkassa mukana kauden aikana!