Savo Volley tyly isäntä Suonenjoella

Karelian Hurmoksen ja Savo Volleyn toinen keskinäinen ottelu pelattiin Suonenjoella upouudessa Lintharjun liikuntakeskuksessa. Sarjan kärkipaikkaa pitävä Savo oli hankkinut riveihinsä yleispelaaja Michael Michelaun, joka nousikin avausseitsikkoon jo toisessa ottelussaan uudessa joukkueessa. Muut savolaiset kentällä olivat passari Fedor Ivanov, hakkuri Lelu Ojansivu, yleispelaaja Andrus Raadik, keskitorjujat Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac sekä libero Sho. Hurmos starttasi tutulla seitsikolla: passari Lasse Jylhä, hakkuri Eetu Häyrinen, yleispelaajat Jere Heiskanen ja Markuss Cielavs, keskitorjujat Atte Rissanen ja Petteri Härkönen sekä libero Tatu Hakkarainen.

Hurmos sai ensimmäiseen erään lentävän lähdön, ja karkasi 8-4-johtoon. Melko nopeasti Savon torjunta oppi lukemaan Hurmoksen hyökkäystä, mikä yhdistettynä tehokkaaseen vastaanottohyökkäyspelaamiseen johti ennen pitkää tilanteen tasoittumiseen. Kaasupolkimen löytänyt Savo ei hidastanut tahtia missään vaiheessa, ja Hurmoksen tuskaillessa hieman hyökkäystehojen kanssa erän loppu oli selvää Savon hallintaa.

Toisesta erästä muodostui huima jännitysnäytelmä. Hurmos paransi hyökkäämistään selvästi, ja torjunnassakin hallinta kääntyi vierasjoukkueelle. Savo pysyi mukana pelissä hyvän vastaanoton ansiosta, ja se löysi myös kutospaikalta kovia hyökkäyksiä. Hurmos pääsi jo eräpallotilanteeseen 24-22, mutta niin vain Savo kairasi tarvittavat pisteet ja käänsi erän itselleen jatkopalloilla.

Pitkän erätauon jälkeen Hurmoksen peli sakkasi, eikä oikein mikään tahtonut onnistua. Savo pelasi pirteästi ja ennen kaikkea hurjilla hyökkäystehoilla. Edes Hurmoksen vaihdosta kentälle tulleet Matias Korhonen ja Ville Louhelakaan eivät pystyneet erän kulkua enää kääntämään, vaikka vaikeassa paikassa miehet esiintyivätkin hyvin. Savo vei erän selvästi ja katkaisi ottelun kolmannessa erässä.

Hurmos kärsi kauden ensimmäisen 0-3 (20-25, 25-27, 16-25) –vierastappion. MVP-palkinnot jaettiin Hurmoksen Heiskaselle ja Savon Raadikille. PRO-liberoksi nimettiin Sho, joka pelasi omalla vakuuttavalla tasollaan.

”Pari erää tehtiin tiettyyn pisteeseen asti hyviä asioita, mutta erien lopussa oltiin vähän pehmeitä. Olisi pitänyt lyödä kovaa. Kolmas erä alkoi sellaisella virhesumalla, ettei pystytty enää kääntämään kelkkaa. tauolla puhuttiin, että tulee pitkä peli, mutta ei tullut” kommentoi Hurmoksen keskitorjuja Härkönen lehdistötilaisuudessa.

”Hyvä peli. Tiesimme, että Hurmos on hyvä joukkue. Meillä oli vähän nihkeä alku, mutta nousimme siitä yhdessä. Hyvä vaikutelma on uudesta joukkueesta, oli helppo tulla tänne” tuumi puolestaan Savo Volleyn yleispelaaja Michelau.

”Ekan erän puoliväliin asti tehtiin parempia asioita kuin Savo. Lopussa alkoi tulla hölmöjä kommunikaatiovirheitä ja huonoja ratkaisuja. Toisessa erässä oikeastaan sama juttu, eräpalloon asti tehtiin hyviä juttuja, mutta sitten pehmennyttiin ja Savo rankaisi. Pitkä viikko takana, mutta pohjat on kunnossa, joten siitä ei jäänyt kiinni. Savo tuli hyvällä energialla kolmannessa erässä, sellaisia eriä ei saa enää tulla. Huolenaiheita ei kuitenkaan ole, meillä on hyviä elementtejä ja 12 hyvää hyökkääjää. Tänään oli vaikeampi päivä, jatketaan työntekoa” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Oli mielenkiintoinen peli, ei mennyt tietyllä tavalla suunnitelman mukaan. Piti olla aggressiivisia pelin alussa, mutta meni juuri päinvastoin. Hyvä, että käännettiin erien loput. Kolmannen erän alussa taas piti odotella ja katsoa, miten peli etenee, mutta sitten lähdettiinkin viemään. Kokonaisuutena hyvä hyökkäyspeli, vastaanotto ei ollut ihan timanttia, joten siihen nähden hyvä. Tulos on kiva, mutta muuhunkin olisi ollut aineksia. Ratkaisu oli tänään laitapelaajien tehoissa” mietiskeli Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen

Hurmos pelaa vielä yhden ottelun ennen joulutaukoa. Keskiviikkona 15.12. klo 18:30 Joensuun urheilutalolla alkavaan matsiin vieraaksi saapuu Kokkolan Tiikerit. Varaa lippusi ennakkoon osoitteesta www.karelianhurmos.fi/liput