Savo Volley ryösti kotiedun – Hurmos pakkovoiton edessä lauantaina

Karelian Hurmos ja Savo Volley kohtasivat keskiviikkona kolmannessa puolivälieräottelussa. Voitot olivat ennen Joensuussa pelattua kamppailua tasan, ja molemmat joukkueet halusivat tarjolla olleet ottelupallot.

Hurmos oli niskan päällä erien alut, Savo Volley otti komennon niiden jälkeen. Hurmos tuskaili hyökkäyspelin kanssa läpi ottelun, mihin oma vaikutuksensa oli savolaisten tiiviillä torjuntapelillä. Maanantain ottelun jälkeen korostettu syöttö-vastaanottopeli oli suhteellisen tasaista ja ratkaisu nähtiin nimenomaan hyökkäyspelaamisessa.

Hurmoksen 70 hyökkäyksestä peräti 24 päättyi virheeseen tai Savo Volleyn torjuntaan. Vierasjoukkueen vastaavat lukemat olivat 64 ja 10, joten ero oli valtava. Pisteeksi Hurmos hyökkäsi 29 palloa Savon 39 vastaan. Joukkuetason tehotilasto Hurmoksen osalta oli 38/+4, vastaavasti Savo Volleyn tehot olivat 56/+34.

Hurmoksen henkilökohtaisten tilastojen ykkösnimet olivat Mikko Räsänen (11/0), Eetu Häyrinen (10/+1) ja Atte Rissanen (7/+4). Toisessa erässä kentälle vaihdettu Matias Korhonen ja kolmannessa Petteri Härkönen tulivat hienosti peliin mukaan.

Savo Volleyn terävin kärki oli Veikka Lindqvist (17/+14). Andrus Raadik (12/+9) ja Michael Michelau (10/+3) olivat myös pelipäällä, samoin sentterit Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac. Parhaana pelaajana palkittiin libero Keisuke Matsuo, joka puolusti tuttuun tapaansa erinomaisesti.

”Aika lailla kaikki meni niin kuin piti, ei hirveästi virheitä. Kiva saada täällä vihdoinkin hyvä peli. Jos näin menee, niin sarja katkeaa Kuopiossa” sanaili Savo Volleyn Jauhiainen lehdistölle.

”Joka osa-alueella jäätiin kaverista tänään ja tulos näyttää tuolta. Kaveri oli tänään parempi eikä pystytty pitämään omaa tasoa” tiivisti Hurmoksen parhaana palkittu Tatu Hakkarainen.

”Ehjä peli. Se mikä lämmittää enemmän niin on voitto, tyylillä ei ole väliä. Olen tyytyväinen joukkueen tekemiseen, keskityttiin omaan juttuun ja pysyttiin omassa suunnitelmassa. Joukkue oli hyvin latautunut tähän päivään. Monella tontilla virhemäärä oli aika maltillinen eikä helpotettu Hurmoksen työtä. Tykkäsin meidän tekemisestä, kaivettiin palloja” tuumi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

”Kaikki kunnia Savolle, ansaitsivat voiton. Ei mitään seliteltävää, kaveri oli tylysti parempi. Yön saa pohtia mitä tehdään, ettei lauantaina katkea sarja. En syytä joukkuetta, itse pitää saada se pelaamaan paremmin” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Sarja on katkolla Savo Volleylle lauantaina Kuopiossa. Tarvittaessa viides ja ratkaiseva ottelu pelataan sunnuntaina Joensuussa.

Karelian Hurmos – Savo Volley

0-3 (21-25, 25-21, 25-19, 25-23)

Koti: Räsänen 11/0, Häyrinen 10/+1, Rissanen 7/+4
Vieras: Lindqvist 17/+14, Raadik 12/+9, Michelau 10/+3

Ässät 5-4
Syöttövirheet 6-8
Torjunnat 4-13
Hyökkäys% 41-61
Vastaanotto% 50-56

Joukkueiden MVP:t
Tatu Hakkarainen, Hurmos
Keisuke Matsuo, Savo Volley

Katsojia: 424