Runkosarja lähestyy loppua – Hurmos vierailee keskiviikkona Kokkolassa

Isot panokset. Muunlaisia otteluita Karelian Hurmoksella ei lähtökohtaisesti ole tiedossa enää tämän kauden aikana. Keskiviikkona pelattava vieraskamppailu Kokkolan Tiikereitä vastaan on erittäin tärkeä molemmille joukkueille, sillä runkosarjassa sijoista 4-7 käydään huimaa vääntöä ja teoriassa kolmas sijakin on vielä Hurmoksen tavoitettavissa.

Hurmos on tällä hetkellä kiinni neljännessä sijassa kerättyään 26 ottelusta 47 pistettä. Seitsemäntenä vaaniva Tiikerit on neljä pistettä jäljessä ja otteluita on yksi enemmän pelattuna, joten Hurmos varmistaisi 3 pinnan voitolla kuudennen sijan. Ennakkoon lähtökohta ei ole kuitenkaan helppo, sillä Tiikerit on voittanut Hurmoksen kahdesti kauden aikana ja ottanut noista otteluista täydet pisteet. Tiikereiden kotiottelusaldo on lähes identtinen Hurmoksen vierastilastojen kanssa, joten sieltäkään ei löydy ennakkosuosikkia keskiviikoksi.

Hurmos on profiloitunut vahvaksi syöttöjoukkueeksi ja vastaavasti Tiikerit on antanut vastustajille toiseksi vähiten suoria ässäsyöttöjä kauden aikana. Odotettavissa on pitkiä palloralleja ja kärsivällisyys sekä uhrautuva kenttäpuolustus nousevat suureen arvoon. Hurmoksen torjuntapelaaminen on myös avainasemassa ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten kenties liigan nopeinta hyökkäystempoa hyödyntävä Tiikerit lähtee torjuntaa haastamaan.

Avauskokoonpanot ovat molemmilla joukkueilla suhteellisen vakiintuneet. Suurin kysymysmerkki lienee Tiikereiden tähtihakkuri Daniel Thiessenin pelikunto, mutta toisaalta sunnuntain viisieräisessä väännössä Loimaalla Matias Saviaro paikkasi miestä onnistuneesti. Myös keskimiehet Antti Leppälä ja Rami Rekomaa kuuluvat Tiikereiden tehokkaimpiin pelaajiin, mikäli pallo nousee passari Joska Förstin käsiin. Hurmos pelasi lauantaina Savo Volleytä vastaan tutuilla miehillä ja tehoja löytyi jokaiselta pelipaikalta: laiturikolmikko Eetu Häyrinen – Mikko Räsänen – Janne Marttila esitti tehokasta hyökkäyspeliä ja keskeltä pisteitä mättivät Nuutti Niinivaara ja Atte RissanenNiko Haapakoski esitti mainiota passipeliä ja Tatu Hakkarainen noukki useita puolustuspalloja pelattavaksi.

”Haastava peli edessä, uhrautuva kotijoukkue vastassa. Kaksi edellistä kohtaamista Tiikerit on ansaitusti vienyt, keskiviikkona kumminkin halutaan tehdä tähän muutos. Kevättä kohti mennään ja pelien merkitys kasvaa, mikäs sen hienompaa!” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ottelun alla.

”Hyvää kautta Hurmos on pelannut ja samoista sijoista taistellaan. Ilman muuta lähdetään näistä tulevista kahdesta kotipelistä hakemaan kuutta pinnaa, se on selkeä maali meille. Syöttöön meidän täytyy saada lisää tehoa ja sitä kautta rikkoa Hurmoksen vastaanottoa, mikä helpottaa meidän pelaamista” analysoi Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä ottelun lähtökohtia.

Kokkolan Tiikerit – Karelian Hurmos keskiviikkona klo 18:30 Hollihaan liikuntahallilla ja Ruutu+ -palvelussa.