Runkosarja huipentuu – Hurmoksella kiikarissa kolmas sija

Viiden ja puolen kuukauden mittainen mestaruusliigan runkosarja on sinettiä vaille valmis. Huikean tasaisessa sarjassa jännitettävää riittää loppuun saakka, ja osaltaan siitä pitävät huolen lauantaina Raisiossa kohtaavat Loimu ja Karelian Hurmos.

Ottelun panoksena on runkosarjan kolmospaikka. Hurmos tarvitsee 3-0- tai 3-1-voiton noustakseen Loimun edelle, muilla tuloksilla sijoitus on neljäs. Puolivälieräparit ratkeavat vasta lauantain kierroksen jälkeen. Savo Volley on runkosarjan viides ja kohtaa joko Hurmoksen tai Loimun. Kuudennesta sijasta taistelevat Hurrikaani-Loimaa ja Tiikerit.

Keskinäiset ottelut tältä kaudelta ovat tasan. Hurmos haki syksyllä 3-2-voiton Raisiosta ja vastaavasti Loimu ryösti pisteet tammikuussa Motonet-areenalta. Koko kauden osalta sekä Loimun koti- että Hurmoksen vierastilasto ovat identtiset: kahdeksan voittoa ja kuusi tappiota. Odotettavissa on siis tasainen vääntö.

Hurmos lähtee otteluun Akaa-Volleylle kärsitty niukka tappio niskassa. Sitä ennen joukkue otti viisi voittoa putkeen, joten kevätkunto on kohdillaan. Loimu puolestaan on edellisestä viidestä ottelusta voittanut kaksi ja alla on vierastappio Tiikereille. Molemmat joukkueet haluavat varmasti päättää runkosarjan voittoon.

Edellisessä ottelussa Hurmos oli vaikeuksissa Loimun torjunnan kanssa. Passari Tomi Saarinen ja kaksi edellistä peliä sivussa ollut keskitorjuja Joaquin Layus hätyyttelevät torjuntatilastojen kärkisijoja, eikä muitakaan oranssipaitoja sovi unohtaa. Hurmoksella onkin oltava takataskussa monipuolinen valikoima hyökkäyksiä, jotta pallo ei putoa omille varpaille.

Tilastoja:
Torjuntapisteet/erä: Hurmos 2,2 – Loimu 2,9
Hyökkäyspisteet/erä: 12,2 – 12,3

Hurmoksen pelin pohjana on vahva syöttö-vastaanottopelaaminen. Mikko Räsänen voittaa suurella todennäköisyydellä ässäpörssin ja Eetu Häyrinen on jaetulla toisella sijalla ennen päätöskierrosta. Vastaanotossa päävastuun kantaneet Räsänen, Janne Marttila ja Tatu Hakkarainen ovat kestäneet mainiosti, eikä suoria ässiä ole vastustajille paljoa suotu.

Tilastoja:
Ässäsyötöt/erä: 1,6 – 1,4
Täydellinen vastaanotto%: 26 – 24

”Hieno runkosarjan lopetus tulossa, panosta kivasti viimeisessä pelissä. Loimu tulee varmasti heti alusta lähtien kovaa päälle. Joukkueena on tehtävä iso työ pisteiden eteen. Meillä joukkue täysin terveenä ja vireystila on hyvä, me halutaan huomenna päättää runkosarja voitokkaasti” tuumi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ennen ottelua.

Raision Loimu – Karelian Hurmos lauantaina klo 17:00 Kerttulan liikuntahallissa ja Ruutu+ -palvelussa.