Puolivälierät käyntiin perjantaina – Itä-Suomeen luvassa tulinen paikallistaisto

Karelian Hurmoksen ja Savo Volleyn välinen puolivälieräsarja alkaa perjantaina 17.3. klo 18:30 Joensuun urheilutalolla. Lähtökohdat pudotuspeleihin ovat erittäin mielenkiintoiset ja sarjasta onkin odotettavissa huima jännitysnäytelmä.

Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Hurmos on voittanut kaikki tämän kauden keskinäiset kohtaamiset. Erityisesti kotikentällä Hurmos on esiintynyt vakuuttavasti voittaen 11 kaikkiaan 14 urheilutalolla pelatusta ottelusta. Joukkue lähteekin täynnä itseluottamusta hakemaan seurahistorian ensimmäistä voittoa pudotuspeleissä äänekkään kotiyleisön tuella.

Savo Volley sijoittui runkosarjassa viidenneksi. Ailahtelevan kauden pelannut joukkue on kokenut paljon, mikä auttaa varmasti ryhmää hitsautumaan yhteen. Kevättä kohden Savo Volleyn peli on parantunut ja vaikka joukkue lähtee joidenkin ennakkoarvioiden mukaan haastajana, sillä on kaikki mahdollisuudet mennä keväällä pitkälle. Niin on toki kaikilla muillakin pudotuspelijoukkueilla liigan ollessa tasaisin vuosiin.

Syöttö-vastaanotto

Hurmos on erittäin vaarallinen syöttöjoukkue, mistä kertoo Mikko Räsäsen ja Eetu Häyrisen nappaama ässäpörssin kaksoisvoitto. Taitoa löytyy myös Savo Volleyn riveistä, ja erityisesti Michael Michelau on erittäin monipuolinen syöttäjä. Vastaanotto on ollut tasavahvaa molemmilla joukkueilla, joskin keskinäisissä otteluissa Hurmos on ollut aavistuksen edellä.

Ässäsyötöt/erä: Hurmos 1,6 – Savo Volley 1,4
Täydellinen vastaanottoprosentti: Hurmos 25 – Savo Volley 21

Hyökkääminen

Sarjan kovin hyökkäysten tappoprosentti löytyy Savo Volleyn keskitorjuja Jakub Kovacilta. Hurmoksen Atte Rissanen on niin ikään päättänyt hyökkäyksiä hyvillä tehoilla ja vastaanoton toimiessa keskipeli voi nousta arvoon arvaamattomaan. Tarkassa vartioinnissa varmasti oleva Nuutti Niinivaara on alati vaarallinen hyökkääjä ja avaa paljon tilaa laitoihin Räsäselle, Häyriselle ja Janne Marttilalle. Savolaisten laiturikolmikko Michelau-Andrus RaadikVeikka Lindqvist kykenee myös laadukkaisiin ratkaisuihin. Torjuntapelaamisen merkitystä ei myöskään ole syytä aliarvioida, ja puolustusta johtavilla Tatu Hakkaraiselle ja Keisuke Matsuolla on myös suuri rooli vastustajan hyökkäystehojen pudottamisessa.

Hyökkäysprosentti: Hurmos 45 – Savo Volley 49
Hyökkäyspisteet/erä: Hurmos 12,3 – Savo Volley 12,4
Torjunnat/erä: Hurmos 2,2 – Savo Volley 2,6

”Nyt eletään mahtavaa aikaa! Näitä pelejä varten jokainen on tehnyt kovasti töitä ja näistä hetkistä pitää osata nauttia! Savo on vaarallinen joukkue: hyökkäyskalustoa löytyy ja kovan syötön lisäksi ovat vahva torjuntajoukkue, siinä on jo riittävästi haastetta. Meillä miehet ovat terveenä ja ollaan valmiita tähän kovaan ottelusarjaan” sanaili Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ennen perjantain ottelua.

Liput pudotuspelien avaukseen osoitteesta lippu.fi