Loimu tarrasi kiinni kuudenteen sijaan voittamalla Hurmoksen viisieräisessä

Perjantai-iltana Joensuun urheilutalolla pelattiin kovilla panoksilla, sillä Karelian Hurmos ja Raision Loimu olivat ennen tätä päivää pisteen päässä toisistaan. Runkosarjan viimeisissä otteluissa haetaan asetelmia ja virettä pudotuspeleihin, joten ainuttakaan merkityksetöntä ottelua ei enää pelata. Ottelu olikin juuri niin tasainen, kuin ennalta saattoi odottaa.

Ensimmäinen erä oli alusta loppuun Hurmoksen hallintaa. Loimun jalat tuntuivat olevan vielä bussissa, ja kotijoukkue teki tuhoja niin syötöllä kuin hyökkäykselläkin. Keskitorjuja
Eetu Lähteenmäki oli täysin pitelemätön, erään mies keräsi tehot 5/+5. Markuss Cielavs säesti mainiosti ja varsinkin kutospaikalta syntyi komeita hyökkäyksiä. Loimun tehomiehet olivat Ali Fazli, joka hyökkäsi välillä aivan omista korkeuksistaan yltäen pisteisiin 7/+3, ja Väinö Rahko onnistui kuuden pisteen arvoisesti. Hurmos vei avauserän vakuuttavasti numeroin 25-19.

Toisessa erässä peli tasoittui hieman, mutta Hurmos onnistui tekemään ratkaisevia pisteitä erän puolivälissä. Isäntien johtoasema oli jo 16-9, kunnes Loimu sai pelin juonesta kiinni
Mauri Kurpan korvatessa Tomi Saarisen passarin paikalla. Hurmoksen miehistöstä Lähteenmäki jatkoi valitsemallaan tiellä ja teki tehot 4/+3 hyökkäysprosentin säilyessä täydessä sadassa. Eetu Häyrinen oli totutun vahva tehoilla 4/+4 ja neljään pisteeseen ylsi myös Jere Heiskanen. Loimun puolelta Rahko oli jälleen tehokas (4/+3). Fazli hyytyi totaalisesti, mutta hänet korvannut Sebastian Pozo Hernandez teki hyvän sisääntulon tehoilla 3/+1. Hurmos kesti Loimun kirin erän lopussa voittaen 25-21.

Pitkällä tauolla voimasuhteet muuttuivat. Loimun aavistuksen verran takkuillut vastaanottopeli toimi nyt 71% tarkkuudella, mikä mahdollisti tehokkaan hyökkäyspelin. Loimu myös vähensi omia virheitä merkittävästi, ja kentälle palannut Fazli takoi huimat tehot 9/+8. Hurmoksella oli vaikeuksia hyökkäystehojen kanssa ja hyökkäysprosentti 38 ei antanut eväitä erävoittoon. Häyrinen teki tehot 5/+2 ja Heiskanen 4/+2, mutta varsinkin Fazlin vire oli Hurmokselle liikaa. Neljänteen erään kotijoukkue lähti niskassaan 21-25-erätappio.

Neljäs erä alkoi Loimulta vahvasti, Hurmoksella oli vaikeaa. Vieraat johtivat 8-2, 16-6 ja vielä 21-13 täysin ansaitusti. Hurmos sortui kymmeneen suoraan virheeseen, ja loppua kohden avauskuusikosta vaihtui puolet.
Joonas Ryhänen korvasi passarin tontilla Lasse JylhänMatias Korhonen tuli Heiskasen tilalle ja keskitorjujista Atte Rissanen sai tehdä tilaa Petteri Härköselle. Vaihtojen myötä peli tasoittui hieman, mutta kovin pitkää loppukiriä Hurmos ei saanut aikaiseksi. Loimun huippuerä kulminoitui peräti 79% vastaanottoon ja sen jälkeen riittäviin hyökkäystehoihin. Rahko oli jälleen vieraiden kovin onnistuja tehoilla 5/+3, Hurmoksesta kunniamaininnan ansaitsee tehoin 2/+2 peliin tullut Härkönen. Loimu voitti erän 25-18 ja edessä oli Hurmoksen kauden kahdeksas viides erä.

Loimu otti ratkaisuerässä komennon muutaman pallon pelin jälkeen, eikä se päästänyt Hurmosta enää rinnalle. Vastaanotto oli vierailla jälleen ratkaisevasti parempi, samoin puolustuksia se otti kolme enemmän kuin Hurmos. Suurin ero löytyy kuitenkin hyökkäysprosentista, joka oli Loimulla hurja 77 Hurmoksen 36:tta vastaan. Hyökkäyspisteet kirjattiin Loimulle 10-4 ja koko erä 15-9. Bussimatkasta Raisioon tuli näin ollen varmasti leppoisampi kuin aluksi näytti, Hurmoksen kohtaloksi jää nopea pelin nollaus.

Lopputulos oli siis Hurmoksen 2-3 (25-19, 25-21, 21-25, 18-25, 9-15)-tappio, joka oli jo kauden kahdeksas viidennen erän tappiopeli. MVP-palkinnot pokkasivat kotijoukkueesta Cielavs ja vierailta Kurppa, PRO-liberoksi nimettiin Hurmoksen
Tatu Hakkarainen.

Numeroista on helppo sanoa, että alettiin pelata lentopalloa kahden erän jälkeen. Ehkä oli alkukankeutta, bussimatkustamisen kanssa ehkä haasteita kun ei sitä olla niin paljon tehty. Pitää oppia reagoimaan siihen, että tullaan samana päivänä. Meidän täytyy tehdä asioita paremmin kuin kahdessa ekassa erässä. Se on jokaisen henkilökohtainen asia, miten sen tekee. Edellinen peli antoi itseluottamusta” kertoi Loimun MVP Kurppa lehdistötilaisuudessa.

”Kaksi erää pelattiin ihan hyvin, oltiin hyvin mukana. Vastustaja alkoi syöttää paremmin ja puolustaa, tehtiin myös liikaa virheitä. Ilme varmaan pitäisi olla parempi. Pitää vaan parantaa. Pitää levätä hyvin ja nollata nopeasti” tuumi Hurmoksen MVP:nä palkittu Cielavs.

”Tänään oli vaikeampaa kuin aiemmissa peleissä. Matka aiheutti haasteita, tiesin että alku tulee olemaan vaikea. Tauon jälkeen vaihdettiin passaria, Mauri pelasi mahtavan pelin. Tehtiin paljon virheitä alkuun ja Hurmos pelasi hyvin. Me ikään kuin nukuimme ja ihmettelimme mitä tapahtuu. Haluamme olla viides tai kuudes, jotta vältämme VaLePan ja Savon pudotuspeleissä” mietiskeli Loimun päävalmentaja
Aitor Barreros

”Tiedettiin mitä pitää tehdä myös pitkän tauon jälkeen, mutta ei pystytty toteuttamaan. Loimu paransi vastaanottoa ja pääsi pyörittämään peliä hyvin ja tehokkaasti
Loimu sai paljon puolustuksia ja pääsivät hyökkäämään niiden jälkeen. Pitää parantaa, eikä saa luopua aktiivisesti pallosta. Nollataan ja levätään, otetaan oppia miten saadaan tasaisuus pidettyä. Eväät on hyvään lentopalloon” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Karelian Hurmos – Raision Loimu

2-3 (25-19, 25-21, 21-25, 18-25, 9-15)
Koti: Häyrinen 14/+5, Cielavs 13/+3, Lähteenmäki 12/+7
Vieras: Fazli 20/+10, Rahko 18/+14, Smits 15/-2
Ässät 9-6, syöttövirheet 19-23, torjunnat 9-7, hyökkäys% 39-51, vastaanotto% 55-57