Loimu ryösti pisteet Motonet Areenalta kauden suurimman yleisön edessä

Karelian Hurmos ja Raision Loimu kohtasivat lauantaina upeissa puitteissa Motonet Areenalla. Hurmoksen tukikampanjan onnistuminen mahdollisti otteluun vapaan pääsyn, ja yleisö olikin löytänyt tiensä halliin sangen runsaslukuisena. Itse ottelu tarjosi katsojille hienoja suorituksia puolin jos toisinkin ja tunnelma oli huikea alusta loppuun.

Hurmos aloitti ensimmäisen erän väkevästi ja Mikko Räsäsen hyökkäykset ja Nuutti Niinivaaran ässäsyöttö veivät isännät 4-1-johtoon. Loimu toipui alun sokkihoidosta nopeasti ja kiilasi edelle Väinö Rahkon pisteillä. Erän puolivälissä Hurmos nousi tasoihin ja ohi Eetu Häyrisen hyökkäysten siivittämänä, mutta hetken kuluttua Loimun kolme perättäistä tappotorjuntaa käänsivät jälleen edun vieraille. Joonas Jokelalle sattuneen hyökkäysvirheen jälkeen peli oli tasan 18-18 ja syöttöruutuun asteli Räsänen. Kuusi suoraa ässää ja yksi käsittelyvirheeseen johtanut syöttö toivat Hurmokselle erävoiton ja Räsäsen lisäksi 1550-päinen kotiyleisö oli liekeissä erän lopussa.

Loimu aloitti toisen erän kolmella torjunnalla ja pakotti Hurmoksen miettimään hyökkäyspeliään aikalisällä. Pelaavaan seitsikkoon noussut Sebastian Pozo Hernandez hyökkäsi terävästi ja Jokela vei vieraat 7-3-johtoon. Hurmoksen nousua tähditti Atte Rissanen, jonka kaksi torjuntapistettä sytyttivät kotijoukkuetta erän puolivälissä. Keskikaistalta paukkui myös Niinivaaran toimesta ja torjunta nosti Hurmoksen 17-16-johtoon. Loimu onnistui kuitenkin hyydyttämään Hurmoksen hyökkäystä riittävästi ja erässä tasaisemmin pelanneet raisiolaiset tasoittivat isot pisteet.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Loimu nousi kolmen pisteen putkella 8-5-johtoon. Hurmos sortui erän puolivälissä virheisiin ja kotijoukkue alkoi pyörittää vaihtorulettia. Passariksi tuli Lasse Jylhä ja yleispelaajiksi komennettiin Matias Korhonen ja Janne Marttila. Hurmos ei löytänyt riittäviä hyökkäystehoja ja teki koko erässä hyökkäämällä vain kuusi pistettä. Tatu Hakkarainen lukeutui erän onnistujiin kirjauttaen vastaanottoprosentiksi 70. Loimu oli tasaisen vahva Jokelan ja Rahkon johdolla, keskitorjujat Eetu Mäki ja Joaquin Layus olivat myös elementissään. Loimu vei erän selkeästi nimiinsä lukemin 25-17.

Neljännen erän alku oli Hurmokselle vaikea ja kolme perättäistä hyökkäysvirhettä päästivät Loimun 5-2-johtoon. Aloituskokoonpanossa jatkanut Marttila loi uskoa kotijoukkueeseen kahdella hyökkäyspisteellä, mutta Loimu pysyi sitkeästi niskan päällä. Vieraiden virheet nostivat Hurmoksen tasoihin erän puolivälissä, kunnes Layus täräytti ensin hyökkäyksen kenttään ja torjunnan heti perään. Jokelan hyökättyä tilanteeksi 19-14 alkoi Loimun etumatka olla turhan pitkä ja vaikka Hurmos taistelikin erän loppuun saakka, se ei kyennyt nousemaan enää vieraiden rinnalle. Petteri Härkösen kaksi torjuntaa erän lopussa sytyttivät kotiyleisön vielä kerran, mutta Jokela päätti erän pitkän pallorallin jälkeen Loimun eduksi 25-21.

”Älyttömän hieno tapahtuma, kivasti väkeä ja yleisö eli mukana. Toivon, että oli paljon sellaisia katsojia, jotka ei ole käyneet lentopalloa katsomassa. Ihan alkua ja Mikon hyvää syöttövuoroa lukuun ottamatta tuntui, että vietiin peliä. Saatiin hyvällä torjunta-puolustuksella laidoista tehoja alas ja se oli ehkä voiton avain tänään” kommentoi Loimun parhaana palkittu hakkuri Jokela lehdistötilaisuudessa.

”Peli oli sen näköistä kuin treeneissäkin viimeiset kaksi viikkoa. Salilla pitää olla hyvä, niin pystytään peleihin tuomaan se. Kaverin torjunnat alkoi vähän turhauttaa, se vei tietynlaisia ratkaisuja pois mitä on tottunut tekemään. Hyvin kaveri oli mukana torjunnassa, luki hyvin peliä ja se vaikeutti paljon meidän laitureiden tekemistä” analysoi Hurmoksen parhaan pelaajan palkinnon pokannut Räsänen.

”Varmasti oli viime tappio jäänyt takaraivoon ja haluttiin pelata paremmin. Parannettiin monella alueella siitä tähän päivään ja torjuntapeli saatiin hyvällä syötöllä toimimaan. Saatiin myös palloja kentästä ylös ja tapettiin jatkopalloja hyvällä prosentilla, ja saatiin vähän vastustajalta aseita pois” tuumi Loimun päävalmentaja Mika Rantanen

”Aivan loistava tunnelma ja hieno yleisömäärä, tällaista pitäisi olla joka puolella. Turha tässä on kierrellä, meillä on haastava treeniviikko takana. Loimu otti peliä haltuun jo ensimmäisessä erässä ja saatiin vähän anteeksi Mikon syöttövuorolla. Loimu vei peliä alusta loppuun ja ansaittu voitto heille. Pieni hapenotto ja tullaan taas ensi viikolla treenisalilla hyvässä kunnossa ja aletaan keskittyä seuraaviin peleihin” tiivisti Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Hurmos pääsee valmistautumaan runkosarjan loppurutistukseen ajan kanssa, sillä seuraavaksi se hakee sarjapisteitä vierastuplassa Loimaalla ja Helsingissä 11.-12.2. Kotiyleisön eteen Hurmos saapuu 18.2. KyKy BetSetin saapuessa Joensuun urheilutalolle. Loimu puolestaan kiertää itäistä Suomea pitkän kaavan mukaan ja kohtaa heti sunnuntaina Savo Volleyn Suonenjoella.