Loimu jätti Hurmoksen neljänneksi – puolivälierävastustajaksi Savo Volley

Raisiossa sijaitsevassa Kerttulan liikuntahallissa taisteltiin lauantaina runkosarjan kolmossijasta. Karelian Hurmos tarvitsi ottelusta kolme pistettä, Loimulle riitti kaksi erävoittoa eli yksi piste. Ottelusta muodostui varsinainen trilleri, eikä edes sijoitusten ratkeaminen kesken ottelun latistanut tunnelmaa. Molemmat joukkueet halusivat päättää runkosarjan voittoon.

Hurmos tuli otteluun vauhdilla Atte RissasenEetu Häyrisen ja Mikko Räsäsen hyökättyä avauserän kolme ensimmäistä pistettä. Loimu tasoitti puntit nopeasti Tomi Saarisen vahvalla syöttövuorolla ja hetkeä myöhemmin Hurmoksen virheet avittivat kotijoukkueen 8-5-johtoon. Hurmos nousi Räsäsen johdolla jälleen Loimun edelle ja näytti vievän erää selkeästi Niko Haapakosken syötettyä tilanteeksi 15-11. Loimu ei kuitenkaan taipunut, vaan teki pisteitä laajalla rintamalla nousten mukaan taisteluun erävoitosta. Hurmoksella oli jo kaksi eräpalloa, mutta Loimu kesti ja Eemeli Koukin hyökkäykset käänsivät erän kotijoukkueelle.

Tasaisen alun saanut toinen erä alkoi kääntyä jälleen puolivälissä Hurmokselle. Nuutti Niinivaara vei vieraat kahdella ässäsyötöllä 13-9-johtoon ja seuraavalla syöttövuorolla iski Räsänen, jolle kirjattiin niin ikään kaksi ässää. Niistä jälkimmäisen seurauksena Hurmos johti 18-11, mutta Joonas Jokela johti Loimun kiriä tasoittaen tilanteeksi lopulta 22-22. Räsäsen hyökkäys ja erässä lopulta seitsemän pistettä tehneen Häyrisen torjunta tarjosivat avauserän tapaan Hurmokselle eräpallotilanteen ja tällä kertaa johto kesti. Pitkälle tauolle siirryttiin näin ollen tasalukemissa.

Kolmannen erän alussa Häyrinen, Rissanen ja Räsänen hyökkäsivät Hurmoksen 7-3-johtoon. Loimun tunnetusti vahva torjuntapeli nosti kotijoukkueen tasoihin ja erinomaisen ottelun pelannut sentteri Joaquin Layus iski tilanteeksi 11-11. Erän ratkaisijaksi nousi Räsänen, joka teki syöttövuoronsa aikana viisi pistettä (kaksi ässää ja kolme hyökkäystä). Vahvaa tukea antoivat Rissanen ja Janne Marttila ja Hurmos johti 19-11. Erän loppu oli lähinnä kosmetiikkaa ja Häyrinen nousi ässäsyöttötilastossa yksin toiselle sijalle. Niinivaara hyökkäsi ratkaisevan pisteen ja Hurmos juhli selkeää erävoittoa.

Neljäs erä eteni pitkään tasaisena ja pisteitä syntyi vuorotahtiin. Hurmoksen tehoista vastasivat Häyrinen, Räsänen ja Marttila, Loimun puolelta pisteitä tekivät libero Esko Vuorista lukuun ottamatta kaikki kentällä olevat pelaajat. Kotijoukkue karkasi Saarisen syöttövuorolla 17-14-johtoon, eikä Hurmos siitä enää toipunut. Loimun tietä erävoittoon ja runkosarjan kolmossijalle tasoittivat vierasjoukkueen virheet ja lopusta huolehti Jokela. Saarisen toisen kosketuksen ratkaisu sinetöi erän Loimulle ja samalla ratkesivat sarjasijoitukset.

Viidennessä erässä kentällä nähtiin erilaisia kokoonpanoja. Hurmoksen kahden torjuntapisteen jälkeen Aapeli Kouki avasi pistetilinsä ja hetkeä myöhemmin Seth Golleher vei Loimun 4-3-johtoon. Hurmos pyöräytti yleispelaajaksi Matias Korhosen, joka tuli mainiosti peliin mukaan ja pohjusti vastaanotolla vieraiden hyökkäyspeliä. Loimun johtaessa 8-7 Hurmos suoritti tuplavaihdon, jossa passariksi tuli Lasse Jylhä ja hakkuriksi Niko-Matias Puhakka. Loimu karkasi Koukin hyökkäyksillä 11-8-johtoon, mutta Korhonen, Rissanen ja Puhakka pitivät hyökkäyspisteillä vieraat pelissä mukana. Marttila tasoitti tilanteeksi vielä 13-13, mutta lopulta Loimu oli hieman terävämpi ja Sebastian Pozo Hernandez hyökkäsi voiton kotijoukkueelle.”Tosi hyvä vääntö ja laadukasta lentopalloa. Vähän sellaista playoff-palloa. Harmittaa että hävittiin ensimmäinen erä. Ottelun tulos olisi aika erilainen jos olisi voitettu se. Pitäisi vaan ratkoa silloin kun on paikka” analysoi Hurmoksen parhaana pelaajana palkittu Räsänen lehdistölle ottelun jälkeen.

”Ihan kiva juttu että meni 3000 pisteen rajapyykki rikki, mutta ei sillä ole nyt merkitystä. Tärkeintä tänään oli, että otetaan kolmas sija ja voitto. Alkupuoli oli aikamoista taapertamista. Ei ehkä olisi ansaittu ensimmäistä erää, mutta tärkeä että otettiin se. Toinen erä oltiin yhtä syöttövuoroa lukuun ottamatta pelin päällä. Peli oli loppua kohti parempaa” tuumi Loimun ykkösmies Jokela.

”Vääntämistä oli puolin ja toisin. Alussa näkyi hermostuneisuus. Ensimmäinen erä olisi pitänyt ottaa, mutta ikinä ei kannata jossitella. Loimu käytti mahdollisuuden, mikä annettiin. Meidän syöttö oli ihan ok tänään. Molemmat joukkueet puolustivat tosi hyvin. Palloa kaivettiin tosi hyvin peliin. Neljännen erän tärkeys näkyi pelissä” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Me sovittiin kopissa, että tämä on meidän playoffien alku ja taistellaan ensin yhdestä pisteestä ja sitten voitosta. Onneksi molemmat tuli tänään. Oltiin sitkeitä ja jaksettiin uskoa” kiteytti Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Runkosarja on nyt taputeltu ja pudotuspelit alkavat Hurmoksen osalta perjantaina 17.3. Joensuun urheilutalolla. Vieraaksi saapuu Savo Volley ja luvassa on varmasti erittäin jännittävä ja kiihkeä ottelusarja. Välieriin etenee kolmella voitolla.

Raision Loimu – Karelian Hurmos 3-2

28–26, 22–25, 14–25, 25–18, 15-13

Koti: Jokela 23/+15, Layus 12/+10, 16/+4, Saarinen 11/+7

Vieras: Räsänen 21/+9, Häyrinen 18/+6, Marttila 14/+8