Lentopallon miesten Mestaruusliigan runkosarjan sijoitukset ratkaistaan pistekeskiarvolla

Mestaruusliigan tiedote 23.2.2022

Lentopallon miesten Mestaruusliigan runkosarjan kaikkia otteluohjelmaan merkittyjä otteluita ei ehditä järkevällä, pelaajia liikaa rasittamattomalla pelitahdilla, pelaamaan ennen sen päätöspäivää 13.3.2022. Näin nyt otetaan käyttöön jo aiemmalla päätöksellä tehty mahdollisuus siirtymisestä pistekeskiarvoon runkosarjan loppusijoitusten ratkaisemisessa.

VaLePan otteluohjelmaan on runkosarjan viimeiselle viikolle lisätty 5 ottelua seurasta riippumattomista syistä. VaLePan ottelumäärä nousee runkosarjan viimeiselle kolmelle viikolle yli kolmeen otteluun viikossa kolmen viikon tarkastelujaksolla. Tilannearviossa on otettu huomioon otteluruuhkan lisäksi koronaepidemia vaikutukset runkosarjan loppuvaiheeseen.

Mestaruusliiga on keskiviikkoisen 23.2.2022 tilannearvion jälkeen päättänyt, että runkosarjan ohjelmasta poistetaan kaksi sinne viimeiseksi siirrettyä ottelua:
Su 27.2. VaLePa- TUTO Volley 17:00
Su 13.3. VaLePa – Etta 17:00

Kaikki muut miesten Mestaruusliigan ohjelmaan merkityt pelit pelataan otteluohjelman mukaisesti. Naisten Mestaruusliigaan päätös ei vaikuta, vaan sen kaikki ottelut pelataan otteluohjelman mukaisesti ja sijoitukset ratkaisee ensisijaisesti sarjapisteet.

Pistekeskiarvossa lasketaan joukkueen runkosarja päätöspäivänä saavuttamat pisteet jaettuna pelattujen otteluiden määrällä. Jos pistekeskiarvo on joukkueilla sama ratkaisee seuraavaksi otteluiden voittosuhde. Sen ollessa tasan eräsuhde ja sen jälkeen eräpisteidensuhde.