Kovavireinen Hurmos kohtaa TUTO Volleyn lauantaina Kupittaalla

Kevät lähestyy, aurinko paistaa ja lentopallon mestaruusliigan runkosarjassa eletään ratkaisun hetkiä. Viime otteluissa hurjaan lentoon yltynyt Karelian Hurmos vierailee lauantaina Kupittaan palloiluhallissa ja kohtaa niin ikään kovan kevätkunnon löytäneen TUTO Volleyn. 

Sarjataulukkoa ja viimeisten otteluiden tuloksia on varmasti laskettu useamman lentopallon ystävän voimin. Hurmoksella on vielä mahdollisuudet jopa kolmospaikkaan ja vähintään viides sija varmistuisi voitolla lauantaina. Kolme viimeistä otteluaan (Kyky Betset, Savo Volley ja Tiikerit) lukemin 3-0 voittanut Hurmos ei kuitenkaan tule saamaan mitään ilmaiseksi.

TUTO Volleyn voittoputki on jo neljän ottelun mittainen. Turkulaisten vireen ovat saaneet kokea PerPo kahdesti, Kyky Betset ja viimeisimpänä VaLePa. TUTO Volley onkin tarrannut tukevasti kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan, mutta matemaattisesti kauden jatkuminen ei ole vielä varmaa. Kotijoukkue haluaa varmasti turvata paikkansa kahdeksantena ja tarjoaa Hurmokselle kovan haasteen.

TUTO Volley on ollut kauden mittaan sarjasijoitustaan parempi kotijoukkue. 13 ottelua on tuonut kahdeksan voittoa ja pisteittä se on jäänyt vain kolmesti. Vastaavasti Hurmos on esiintynyt vieraskentällä niin ikään 13 kertaa voittaen näistä otteluista seitsemän. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella on vienyt Hurmos, mutta noista otteluista on kulunut aikaa, joten liikaa johtopäätöksiä menneistä tuloksista ei voi vetää.

Joukkuetason tilastojen valossa voidaan odottaa tasaista ottelua. Hurmoksen syöttöpelin ja ennen kaikkea ässätilastoa johtavan Mikko Räsäsen vaarallisuus on käynyt kauden mittaan kaikille selväksi ja syöttö onkin yksi vieraiden tärkeimpiä valttikortteja. TUTO Volley kuuluu sarjan kovimpiin torjuntajoukkueisiin, joten Hurmoksen hyökkääjät saavat varmasti käyttää kikkakirjan kaikkia sivuja haastaakseen esimerkiksi torjuntapörssiä johtavan Tatu Vuorenmaan kädet. 

”Kaksi hyvässä vireessä olevaa joukkuetta vastakkain, joten varmasti taas kovaa vääntöä luvassa. Syöttäneet viime peleissä hyvin, siihen halutaan pystyä vastaamaan. Kova työ kyllä saadaan tehdä, jos pisteitä halutaan mukaan. Meillä on energia hyvä, joukkue on fyysisesti hyvässä kunnossa ja tykätään tiiviistä ottelutahdista. Peli kerrallaan kevättä kohti!” tunnelmoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Kun joukkueen peli kulkee keväällä, on ihan hyvä, että pelejä tulee tiiviiseen tahtiin. Pelaajien fysiikka on hyvässä kunnossa, eikä siinä ainakaan anneta tasoitusta. Pidetään oman pelaamisen taso hyvänä ja pysäytetään Hurmoksen tykit Eetu Häyrinen ja Mikko Räsänen” tuumi TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa.