Kotiotteluputken kolmas osa – Kokkolan Tiikerit haastaa Hurmoksen

Karelian Hurmos saa kolmanteen perättäiseen kotiotteluunsa vastustajaksi Kokkolan Tiikerit. Keskiviikkona 7.12. klo 18:30 alkavassa ottelussa ovat vastakkain kaksi erittäin mielenkiintoista joukkuetta.

Hurmos on ollut Joensuun urheilutalolla vahva ja kuudesta pelatusta ottelusta on kertynyt viisi voittoa. Parhaillaan Hurmos on kahden ottelun orastavassa voittoputkessa ja sarjataulukossa neljäntenä saalistettuaan 12 ottelusta 24 pistettä.

Tiikerit on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä ja saapuu Joensuuhun vahvassa vireessä. Sarjataulukosta joukkue löytyy 12 ottelun jälkeen kuudennelta sijalta 18 pisteellä. Vieraskentällä Tiikerit on ollut vakuuttava ja kuudesta ottelusta on kasassa neljä voittoa.

Tilastoissa esiin nousee kaksi miestä. Ässäsyöttötilaston ykkösnimi on marraskuun tähdistöönkin valittu Hurmoksen yleispelaaja Mikko Räsänen, Tiikereiden hakkuri Daniel Thiessen puolestaan on erää kohden tehdyissä pisteissä kolmantena ja koko pistepörssin viides. Tiikereiden laitatehot ovatkin olleet pitkälti Thiessenin varassa, sillä joukkueen seuraavaksi tehokkain on keskitorjuja Antti Leppälä.

Joukkuetason tilastoissa suuria eroja Hurmoksen ja Tiikereiden välillä ei ole, joten tasainen ottelu on luvassa. Tiikereillä on alla lauantainen 3-2-voitto Savo Volleyn vieraana Pieksämäellä, joten vierailla riittää matkustamista. Kokoonpanon leveys saattaakin olla yksi avaintekijä keskiviikkona, ja sillä osa-alueella Hurmos on loistanut kuluvan syksyn aikana.

”Tiukkaa vääntöä on luvassa niin kuin aina Tiikereiden kanssa. Pelaavat monipuolista nopeaa hyökkäystempoa ja ovat vahvoja oman kentän suojelussa. Kovasti saadaan tehdä töitä pisteiden eteen, meidän pitää olla kärsivällisiä ja malttaa itsekin tehdä ”likaista” duunia pallosta toiseen. Mielenkiintoinen ilta edessä!” tuumi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ottelun alla.

”Mielenkiintoinen ottelu tulossa. Hurmos on ollut vahvassa vireessä syyskaudella, mutta meidänkin peli on mennyt isoja askelia eteenpäin alkukaudesta. Odotan tasaista ottelua, kärsivällisempi joukkue vie pisteet” sanaili puolestaan Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.

Seurattavaa

Hurmoksen aloituskokoonpano on erittäin mielenkiintoinen. Edellisessä ottelussa vaihtelua nähtiin niin hakkuri- kuin yleispelaajaosastollakin, ja joukkue näytti vahvuutensa.

Toinen iso asia pelissä on kenttäpuolustus. Molemmat joukkueet eivät varmasti jätä ainuttakaan helppoa palloa hakematta ja hyökkäys saa olla todella laadukas, jotta se jäisi kenttään.

Karelian Hurmos – Kokkolan Tiikerit keskiviikkona 7.12. klo 18:30 Joensuun urheilutalolla