Kauden kolmas Itä-Suomen derby Joensuussa – panosta riittää

Huippujännittäväksi muodostunut mestaruusliigan runkosarja lähenee loppuaan. Joukkueilla on jäljellä kolmesta viiteen ottelua ja itäisessä Suomessa mielenkiinto kohdistuu erityisesti sijoille 4-7. Puolivälierien kotiedusta käydään henkeäsalpaavan tiukkaa vääntöä, sillä Karelian Hurmos, Savo Volley, Kokkolan tiikerit ja Hurrikaani-Loimaa ovat kahden pisteen sisällä. Lauantaina Joensuun Urheilutalolla klo 17:00 yhteen iskevät Hurmos ja Savo Volley.

Hurmos on voittanut kauden kaksi aiempaa keskinäistä ottelua. Hurmos on myös yksi sarjan kovimpia kotijoukkueita ja Urheilutalolla pelatuista otteluista saldo on 10 voittoa ja vain kaksi tappiota. Joensuulaiset lähtevät lauantai-iltaan kahden ottelun voittoputkessa ja hyvässä vireessä. Sijoitus runkosarjassa on neljäs ja otteluita on pelattuna 25.

Savo Volleyn alkukausi oli erinäisistä syistä haastava, mutta kevään lähestyessä ja terveystilanteen parantuessa joukkue on löytänyt vahvan vireen. Viiden ottelun voittoputki, jonka aikana ovat kaatuneet esimerkiksi Akaa-Volley, Loimu ja Tiikerit kertoo paljon Savo Volleyn iskukyvystä. Sarjassa savolaiset ovat nousseet jo viidenneksi ja pisteen päähän Hurmoksesta, tosin otteluita on pelattuna yksi enemmän.

Lauantain tilastonostoksi poimitaan syöttö-vastaanotto. Mikko Räsäsen ja Eetu Häyrisen painavia hyppysyöttöjä asettuvat nostamaan vastaanottotilaston kolmantena ja neljäntenä olevat Keisuke Matsuo ja Andrus Raadik. Savo Volleyn syöttäjistä Raadik, Michael Michelau ja Veikka Lindqvist ovat etukäteen ajatellen vaarallisimmat ja tähän haasteeseen Hurmos on valmis vastaamaan libero Tatu Hakkaraisen johdolla. Liberopelissäkin riittää seurattavaa, sillä sekä Hakkarainen että Matsuo ovat esittäneet erinomaisia puolustuksia läpi kauden.

”Mahtava lauantai Urheilutalolla luvassa! Savo on parantanut omaa pelaamistaan ja onkin tällä hetkellä pelottavassa kevätkunnossa. Hyvä syöttö ja laaja hyökkäysmateriaali on vastassa, joten kova haaste meillä edessä lauantaina. Miehet ovat terveenä ja lähdetään joukkueena tekemään kovasti töitä jokaisen pallon eteen, kaverikaan ei varmasti tule antamaan mitään ilmaiseksi” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo tulevaa kamppailua.

”Kovaa vääntöä taas tulossa! Ei olla oikein onnistuttu Hurmosta vastaan ja ollaan molemmissa aiemmissa kohtaamisissa oltu enemmän ja vähemmän purjeissa. Pyritään viemään omaa peliä eteenpäin kevään tärkeitä peliä kohti. Suunta ollut oikea ja vielä tulee vaikeitakin hetkiä, mutta ne hetket ovat vähentyneet viime aikoina. Kova haaste tulossa lauantaina, mutta nöyrästi lähetään taistelemaan joka pallosta” mietiskeli Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

Lauantaina luvassa on siis kaikin puolin mielenkiintoinen ja jännittävä lentopallo-ottelu, jota kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan paikan päälle! Urheilutalo on tunnettu hienosta tunnelmastaan ja paikallisotteluissa on aina oma taikansa.

Liput huippumatsiin osoitteesta lippu.fi