Karelian Hurmos nollasi Hurrikaanin Joensuussa

Sunnuntai-illan Mestaruusliigaottelussa Joensuun Urheilutalolla kautensa avasivat Karelian Hurmos ja Hurrikaani-Loimaa. Molemmat joukkueet kärsivät pienistä loukkaantumisista, mutta sen ei annettu vaikuttaa otteluun.

Hurmos sai ensimmäiseen erään timanttisen alun. Eetu Häyrinen nakutti Hurrikaanin puolelle syötön toisensa perään ja kaikki osa-alueet Hurmoksen pelissä toimivat yhteen. Erä päättyi lopulta kotijoukkueen selvään voittoon.

Toisen erän alussa Hurrikaani pääsi paremmin pelin mukaan, ja Hurmos hieman haki vielä pelirytmiä. Vieraat veivät peliä aina loppupuolelle saakka, mutta päätyyn asti myrskytuuli ei puhaltanut. Hurmos heräsi ratkaisevalla hetkellä ja Jere Heiskasen syöttövuoro ratkaisi erän ja ensimmäisen sarjapisteen isännille.

Pitkältä erätauolta palattiin ensimmäisen erän tunnelmiin. Hurmos otti heti alussa ohjat käsiinsä, eikä antanut Hurrikaanille senttiäkään siimaa. Vahva hyökkäyspelaaminen höystettynä tiiviillä torjunnalla ja kovalla syötöllä riittivät erän ja ottelun voittamiseen.

Kauden avauksesta kirjattiin Hurmokselle tyylipuhdas 3-0 (25-12, 25-21, 25-16)-voitto. Tehotilastoissa esiin nousivat Heiskanen (19/+17), Häyrinen (14/+9) ja Matias Korhonen (12/+11). Hurrikaanin riveistä kärkinimet olivat Antti Ropponen, Aleksi Muukkonen (10/+4) ja Luka Marttila (6/-2).

Parhaina pelaajina palkittiin Hurmoksesta yleispelaaja Jere Heiskanen ja Hurrikaani-Loimaan puolelta passari Santeri Välimaa. PRO-Liberona palkittiin Hurmoksen Tatu Hakkarainen, joka otti useita näyttäviä puolustuksia ja vastaanotti 42% tarkkuudella.

”Hieno oli päästä kentälle pelaamaan. Tosi kovaa ja pitkään on harjoiteltu joukkueen kanssa, oli hienoa aloittaa pelit kotiyleisön edessä. Ehdottomasti toivotaan, että ollaan tämän kauden läpimurtojoukkue. Kovan treenaamisen kautta on saatu luotua hyvä yhteishenki joukkueeseen” tiivisti Hurmoksen yleispelaaja Matias Korhonen tunnelmia taiston tauottua.

”3-0-voittoon pitää totta kai olla tyytyväinen. Toisessa erässä hieno nousu joukkueelta erän lopussa. Meidän vastaanotto ja hyökkäyspeli oli tänään riittävän tehokasta ja siinä oltiin kaveria edellä. Kausi on vasta alussa ja tästä lähdetään kehittämään peli peliltä meidän omaa tekemistä eteenpäin. Palautellaan huomenna ja takaisin pajalle valmistautumaan Tiikerit-peliin” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”En osaa sanoa syytä, miksi hävittiin. Jos tietäisin, oltaisiin varmaan ekan erän jälkeen tehty joku muutos. Hurmos oli tänään tosi paljon parempi. Johdettiin toisessa erässä peliä ja oltiin menossa erävoittoon, mutta sitten tuli kaiken maailman epäselvyyksiä. Loimaalle oli mukava palata muutaman vuoden tauon jälkeen pelaamaan” tuumi Hurrikaani-Loimaan keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo

”Peli oli vähän semmoinen kuin odottelinkin. Hurmos esitti erittäin hyvää, varmaa ja pitkälle vietyä joukkuepelaamista ja Akaan turnauksessa ja tiesin, että jatkavat siitä. Meillä tietysti erinäisiä pieniä vaikeuksia viime viikkoina, eikä saatu ihan sellaista kuosia peliin, että oltaisiin voitu haastaa tänään. Väläyksiä oli hyvästä pelistä, mutta vastaavasti virheputkia ja tyhmiä ratkaisuja, joilla meidän pallot kääntyivät vastustajalle” mietiskeli puolestaan Hurrikaani-Loimaan kapellimestari Jussi Heino.