Hurrikaani piti pisteet Loimaalla – Hurmokselle tappio neljässä erässä

Karelian Hurmoksen Varsinais-Suomen tuplaviikonlopun toinen näytös oli ohjelmassa Loimaan liikuntahallissa sunnuntaina. Hurmos lähti otteluun hyvillä mielin voitettuaan TUTO Volleyn lauantaina, Hurrikanilla oli niskassaan tappio VaLePa:lle.

Alku oli Hurmokselle vaikea ja Hurrikaani ehti johtaa jo 6-1. Lauri Jylhän hyökkäys ja Eetu Häyrisen kaksi ässäsyöttöä toivat Hurmoksen mukaan peliin ja pitkään mentiin tasatahtia. Vierasjoukkue nousi tasoihin tilanteessa 16-16, mutta Lauri Vanhanen johdatti Hurrikaanin jälleen kolmen pisteen karkumatkalle. Hurmos nousi vielä taisteluun erän voitosta ja Nuutti Niinivaara torjui pelin tasoihin 23-23. Syöttövirhe ja Hurrikaanin latvialaishakkuri Kristers Dardzansin hyökkäys käänsivät tiukan erän lopulta kotijoukkueelle.

Toinen erä alkoi jälleen Hurrikaanin komennossa ja Dardzans hyökkäsi isännät 6-3-johtoon. Vanhanen tehoili hetken kuluttua tilanteeksi 10-5 ja viiden pisteen kaula kesti aina lukemiin 13-8 saakka. Eiliseltä tuttu passarin pitkä syöttöputki näytteli erässä ratkaisevaa roolia, tällä kertaa käsikirjoituksen laati Hurmoksen Niko Haapakoski. Ensin Hurmos juhli hyökkäyspelissä, sitten Hurrikaanille sattui hyökkäysvirheitä ja mahtuipa Haapakosken 14 syötön putkeen neljä torjuntapistettä ja yksi ässäkin. Hurmos nousi 23-13-johtoon, eikä enää hellittänyt otettaan erävoitosta Hurrikaanin kiristä huolimatta.

Kolmannen erän alku oli tasainen ja Hurmos siirtyi kuskin paikalle Häyrisen ja Niinivaaran torjunnoilla. Hyökkäyspelikin kulki erän puolivälin lähestyessä erityisesti Janne Marttilan kovilla lyönneillä, mutta muutamat virheet pitivät Hurrikaanin pelissä mukana. Kotijoukkueen passari Santeri Välimaa sai toisen kosketuksen jujulla Hurmosta horjutettua tilanteessa 18-17, ja tästä eteenpäin erän loppu oli vahvasti pelanneen Hurrikaanin juhlaa. Dardzans jatkoi edelleen tehokasta hyökkäämistä, ja Hurmoksen kannalta muutama lyönti liikaa upposi aivan takakulmaan. Neljänteen erään lähdettiin Hurrikaanin voitettua kolmannen 25-20.

Neljäs eräkin alkoi tasaisissa merkeissä. Dardzans ja Mikko Suomalainen tykittivät hyökkäystehoillaan Hurrikaanin johtoon ja Nooa Marttila täräytti tilanteeksi jo 12-6. Hurmos vaihtoi passariksi Lasse Jylhän, mikä piristikin joukkuetta ja ero kaventui kolmeen pisteeseen. Omat pisteet olivat kuitenkin tiukassa ja vähitellen Hurrikaani vakiinnutti piste-eron viiteen. Hurmos taisteli loppuun saakka, mutta kotijoukkueen mainiosti toiminut kenttäpuolustus söi vieraiden hyökkäyksistä tehot. Dardzans oli jälleen erän lopussa mies paikallaan ja ratkaisi pitkälti yksin erän ja ottelun voiton Hurrikaanille.

Hurmos poistui Loimaan liikuntahallilta sulattelemaan 1-3 (23-25, 25-18, 20-25, 20-25) –tappiota. MVP-palkinnot menivät ottelussa passareille, raati arvosti Haapakosken ja Välimaan esitykset korkealle.

”Ei voi mennä sen taakse, että eilinen olisi painanut jaloissa. Kovaa on kuitenkin treenattu kesällä. On vielä paljon hommaa, että treeneistä saadaan hyviä asioita tuotua peleihin. En varmaan koskaan ole syöttänyt tuollaista putkea” sanaili Hurmoksen passari Haapakoski lehdistötilaisuudessa.

”Hiukan Aleksi Muukkosen poissaolo näkyi siinä, että passia tuli Darzsansille normaalia enemmän (52kpl), mutta toisaalta, kun on tulikuume, niin miksipä ei antaisi passia. Pikkasen kolmanteen erään jouduin potkimaan poikia ja itseä liikkeelle. Oli sellainen fiilis, että nyt voitetaan” analysoi Hurrikaanin passari Välimaa.

”Vastaanottopelaamisessa ja hyökkäämisessä oltiin Hurrikaania perässä. Emmekä löytäneet lääkkeitä isäntien hakkurin pysäyttämiseksi. Ei riitä, että treeneissä kulkee. Se pitää saada myös peleihin” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Voitto ja kolme pistettä tyydyttää. Pelattiin fiksusti. Nuoret pojat, Miika Haapaniemi ja Marttila pelaavat vahvasti. Tänäänkin antoivat meille mahdollisuuden voittaa. Jossain vaiheessa, kun pelejä on hiukan enemmän alla, he pääsevät myös ratkaisemaan pelejä” mietiskeli puolestaan Hurrikaani-luotsi Jussi Heino.

Hurrikaani-Loimaa – Karelian Hurmos 3-1
25–23, 18–25, 25–20, 25–20

Koti: Dardzans 32/+14, Marttila 9/-5, Suomalainen 8/+8

Vieras: Häyrinen 20/+13, Marttila 16/+5, Härkönen 5/+2