Hurrikaani haastaa Hurmoksen Joensuussa

Keskiviikkona 11.1. klo 18:30 alkaa Joensuun urheilutalolla erittäin mielenkiintoinen mestaruusliigaottelu. Sarjan kovimpiin kotijoukkueisiin lukeutuva ja sarjataulukon kolmostilaa hallussaan pitävä Karelian Hurmos saa vieraakseen Hurrikaani-Loimaan, joka lähtee otteluun sarjan viidenneltä sijalta.

Panoksia keskiviikkoillassa riittää. Hurmos on kahdeksan pistettä kaksi ottelua vähemmän pelannutta Hurrikaania edellä, ja pisteet maistuvat varmasti molemmille joukkueille taistelussa pudotuspelien kotiedusta. Tasaisessa sarjassa tosin pudotuspelipaikkojakaan ei ole vielä jaettu, joten siinäkin mielessä jokainen piste on tärkeä. Kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen voitti Loimaalla Hurrikaani, joten revanssihenkeä Hurmoksella varmasti riittää.

Hurmos on ollut vakuuttava kotijoukkue voitettuaan 10 ottelusta kahdeksan. Vuoden kahdesta pelistä saldona on neljä pistettä: Hurmos kaatoi ensin Savo Volleyn Joensuussa ja toi Akaan vierailulta mukanaan yhden pisteen 2-3-tappiolla. Läpi kauden vakuuttaneet Eetu Häyrinen ja Mikko Räsänen ovat jatkaneet virettään myös vuonna 2023, samoin onnistumisia on tullut myös keskikaistaa hallinnoineille Nuutti Niinivaaralle ja Atte Rissaselle. Aloitusseitsikon ovat täydentäneet mainiosti passari Niko Haapakoski, yleispelaaja Janne Marttila ja libero Tatu Hakkarainen.

Voimakas tuuli puhalsi Loimaalla ennen joulua, kun Hurrikaani vaihtoi valmentajaa. Jani Niskakangas korvasiJussi Heinon ja onkin mielenkiintoista nähdä, millä tavalla joukkueen peli muuttuu. Haasteita on riittänyt myös loukkaantumisten muodossa, sillä Aleksi Muukkosen toivuttua pelikuntoon sairastuvalle päätyi syyskauden vahvasti esiintynyt hakkuri Kristers Darzans. Yleispelaajana ennen loukkaantumistaan viihtynyt Muukkonen on siirtynyt ristipaikalle, ja laiturikolmikon ovat täydentäneet Lauri Vanhanen ja Nooa Marttila. Keskelle Hurrikaanilla riittää materiaalia vaikka muille jakaa, ja aloittava kaksikko muodostuu nelikosta Miika Haapaniemi-Miro Leinonen-Mikko Suomalainen-Atro Berg. Passit jakelee Santeri Välimaa ja liberona pelaa Peter Vuorinen. Hurrikaani alkuvuosi on tuottanut yhden voiton ja yhden tappion, pisteitä on kertynyt kolme. 

Tilastokärkiä löytyy keskiviikkona verkon molemmin puolin. Ässäsyöttöjä on paukkunut eniten Räsäsen ja Häyrisen hypäreistä, Suomalainen puolestaan johtaa torjuntatilastoa 56 kopilla. Joukkuetason tilastoissa Hurmoksella on pieni etu syöttö-vastaanottopelissä, Hurrikaani puolestaan on edellä torjuntapisteiden määrässä. Hyökkääminen on ollut tasavahvaa, joten ennakkosuosikin viittaa on hankala asettaa kummankaan joukkueen hartioille. 

”Kovat pelit saavat jatkoa, ja molemmat joukkueet varmasti haluaa naulata tämän pelin viimeisen pallon parkettiin ja ottaa pisteet taskuun. Hurrikaani on vaarallinen joukkue, mitään ei ole ilmaiseksi tarjolla” mietiskeli Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ennen ottelua.

”Meille oli henkisesti tärkeä voitto Loimusta sunnuntaina. Pyritään jatkamaan siitä mihin jäätiin, taistelevaa ja energistä pelaamista. Meidän ensimmäinen kohtaaminen oli Hurmoksen osalta vaisu, joten odotan nälkäistä ja revanssihenkistä kotijoukkuetta vastaan keskiviikkona. Hurmos on pelannut monipuolisesti ja vaihdosta löytyy hyvin apuja useammalle pelipaikalle. Meidän täytyykin olla valmiita pelaamaan kaikkia variaatioita vastaan. Odotan keskiviikolta tiukkaa taistelua sarjapisteistä” analysoi puolestaan Hurrikaani-Loimaan päävalmentaja Niskakangas.

Karelian Hurmos – Hurrikaani-Loimaa keskiviikkona 11.1. klo 18:30 Joensuun urheilutalolla ja Ruutu+ -palvelussa.