Hurmos vierailee keskiviikkona Rovaniemellä – PerPo vastassa kolmannen kerran tällä kaudella

Karelian Hurmos saavuttaa runkosarjassa puolivälietapin matkustaessaan kauden 15. otteluun Rovaniemelle. Isäntäjoukkue Perungan Pojat vieraili heti sarjan alussa kahdesti Joensuussa ja näistä otteluista Hurmos voitti molemmat. Ennakkoon voittajasuosikkia on kuitenkin vaikea nimetä, sillä PerPo on osoittanut erityisesti kotikentällä vahvoja otteita voitettuaan kuudesta ottelusta neljä. Hurmoksen vierassaldo on vastaavanlainen, ja luvassa onkin mielenkiintoinen kamppailu.

Hurmos pääsee tien päälle ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon. Kausi on sujunut tähän saakka erinomaisesti, josta kertoo sarjataulukon neljäs tila. Harjoituskaudella rakennettua kuntopohjaa Hurmos on päässyt mittaamaan toden teolla, sillä otteluita pelataan joulun alla tiiviiseen tahtiin. Kiirettä on pitänyt myös PerPo:lla, sillä rovaniemeläiset vierailivat 9.-10.12. ensin Helsingissä ja sieltä matka jatkui Raision kautta kotiin. Palautuminen näytteleekin varsin suurta roolia.

Joukkuetilastojen perusteella Hurmos lähtee otteluun ennakkosuosikkina, tosin kausi on osoittanut, ettei yksikään joukkue voi lähteä yhteenkään otteluun niin sanotusti takki auki. PerPo:n hyökkäyspelaaminen nojaa vahvasti hakkuri Fredic Gustavssoniin ja paljon passeja ovat saaneet myös yleispelaaja Alvi Shurdhi ja keskitorjuja Daniel Wetter. Hurmoksen olisi tärkeää saada kyseisen kolmikon ja ennen kaikkea Gustavssonin tehoja putoamaan.

Hurmoksen hyökkäyspeliä ovat johtaneet Eetu Häyrinen ja Mikko Räsänen. Kahden ”päähyökkääjän” lisäksi tehoja on syntynyt yleispelaajien ja keskikaistan kautta. Keskitorjujista Atte Rissanen on ollut koko liigan toiseksi tehokkain hyökkääjä tapettuaan 62 prosenttia passeista pisteeksi. Rovaniemellä nähdään myös taistelua ässäsyöttötilaston kärkipaikoista Räsäsen ja Gustavssonin välillä.

Joukkueiden kokoonpanoissa on tapahtunut jonkin verran vaihtelua. Hurmoksen rosterin laajuudesta kertoo se, että edellisen kahden ottelun aikana 11 miestä on pelannut vähintään yhden täyden erän. PerPo:n osalta päänvaivaa ovat aiheuttaneet keskitorjuja Alexander Berggrenin ja yleispelaaja Ville Järnvallin loukkaantumiset. Heidän pelikuntonsa on ottelun alla kysymysmerkki.

”Vaarallinen kotijoukkue vastassa. Gustavsson on isossa vastuussa hyökkäyspuolella, häntä ei saa liikaa päästää juhlimaan. Mukavalla tahdilla ollaan päästy pelaamaan. Meillä energia on hyvä ja pelinälkä kova!” kiteytti Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo tunnelmia ennen ottelua.

“Ducks-Loimu tuplasta jäi käteen ainoastaan yksi piste, niin nälkää on todellakin syyskauden viimeiseen peliin. Hurmos on laadukas joukkue ja jokaiselle pelipaikalle löytyy vaihtoehtoja. Parsitaan tarvittavat miehet ja osa-alueet kuntoon keskiviikkoon mennessä ja jätetään kaikkemme kentälle” mietiskeli PerPo:n libero Miro Rasinperä kotijoukkueen otteluennakossa.