Hurmos vei Itä-Suomen derbyn selvin lukemin

Lentopallovuosi 2023 sai mitä mielenkiintoisimman alun Joensuussa, kun Karelian Hurmos ja Savo Volley iskivät yhteen. Ennakkosuosikkia ei olisi varmasti monikaan kyennyt etukäteen nimeämään, niin tasaisista lähtökohdista ottelu alkoi.

Ottelu alkoikin tasaisissa merkeissä, mutta Hurmos karkasi erän puolivälissä Janne Marttilan syöttöputken aikana. Eetu Häyrinen ja Mikko Räsänen olivat erän hahmoja tehtyään kuusi pistettä mieheen ja libero Tatu Hakkarainen esitti sitä, mitä koko peli tulisi olemaan eli näyttäviä puolustuksia. Puolustusten jälkeen Hurmos hyökkäsi murhaavan tehokkaasti ja Savo tuskaili syöttö- ja hyökkäysvirheiden kanssa. Vieraiden Michael Michelau oli vahva tehoilla 4/+3, mutta lisäkäsiä olisi pisteiden tekoon tarvittu. Ehjää peliä pelannut Hurmos vei avauserän lopulta 25-16.

Toisen erän alussa Savo piristyi ja peli tasoittui. Andrus Raadik otti vastuuta pisteiden teosta ja erän puolivälissä näytti jo hetken siltä, että pitkälle tauolle lähdettäisiin tasalukemissa. Hurmos ei kuitenkaan taipunut, vaan nousi Häyrisen johdolla piste kerrallaan lähemmäs. Tehomiehiä kotijoukkueesta löytyi useita ja pisteet jakautuivat melko tasaisesti. Keskitorjujat Nuutti Niinivaara ja Atte Rissanen takoivat yhteensä seitsemän palloa Hurmoksen eduksi, mikä oli tervetullut lisä isäntien peliin. Huikean jännittävän erän voitti lopulta Hurmos jatkopalloilla 27-25.

Kolmannessa erässä Hurmos otti ohjat heti alussa, eikä päästänyt Savoa muutamaa pistettä lähemmäs. Avainsana oli jälleen tasaisuus, sillä Häyrisen viiden pisteen lisäksi kolme merkintää kirjauttivat Räsänen, Marttila, Niinivaara ja Rissanen. Erän aikana nähtiin useita hienoja palloralleja ja kehut ansaitsevat myös liberot Hakkarainen ja Keisuke Matsuo, joka palkittiin Savo Volleyn parhaana. Kaiken kaikkiaan Hurmos pelasi todella vähillä virheillä ja 413-päinen yleisö sai nauttia myös energisistä tuuletuksista. Vieraiden ykköstähti oli Matsuon ohella Michelau kuudella pisteellä, mutta se ei riittänyt horjuttamaan Hurmosta. Erä päättyi kotijoukkueen eduksi 25-19.

”Oltiin joka osa alueella aika vahvoja ja joukkueessa oli monta onnistujaa tänään. Tänään saatiin pidettyä huonot hetket tosi lyhyinä ja se oli yksi voiton avaimista” tiivisti Hurmoksen MVP Marttila lehdistötilaisuudessa.

”Joukkueen kanssa vähän juteltiin ja jutellaan vähän lisää. Olen todella pettynyt siihen millainen peli tänään esitettiin. Omasta pelistä vaan sakkaa tällä hetkellä pahasti. Jatkopallopelaaminen on tosi heikkoa, ei pystytä tekemään siellä pisteitä. Ei se auta muuta kuin keksiä keinoja ja osallistuttaa pelaajiakin siihen. Piti henkisesti vähän huilata joulutauolla, viime viikko olikin sitten ihan ok tekemistä. Jotenkin tälle viikolle ei sitten tulleet ne asiat ja se näkyy tulostaululla. Valmentajana on tietyt mahdollisuudet, mutta kaikkea ei voi tehdä. Toivon, että pelaajatkin ottaa vastuuta” tuskaili Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

”Hieno startti kevätkaudelle, ei se paremmin voi alkaa. Treenattiin aika kovaa lyhyen tauon jälkeen ja käytiin äärirajoilla, mutta treeneistähän se lähtee. Iso hatunnosto että pystyttiin kovan treeniviikon jälkeen pelaamaan tällainen peli. Meidän hyökkäyspeli oli tosi tehokasta, vaikka tuli muutama heikompi pätkä. Puolustettiin hyvin ja kaivettiin palloja, se ruokkii itseluottamusta. Kiva rytmi, päästään pelaamaan. Ollaan hyvässä kunnossa” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Mestaruusliiga jatkuu Hurmoksen osalta Akaan vierailulla lauantaina ja seuraava kotiottelu pelataan tulevan viikon keskiviikkona Hurrikaani-Loimaata vastaan. Savo puolestaan pelaa lauantaina Leppävirralla Ducksia vastaan.