Hurmos VaLePa:n vieraaksi vuoden viimeiseen otteluun

Karelian Hurmoksen syyskausi päättyy keskiviikkona Sastamalassa VaLePa:n vieraana. Kovakuntoisen joensuulaisryhmän jaloissa ei joulukuun otteluruuhka paina, vaan Hurmos lähtee hakemaan täyttä pistepottia. Joululahjaksi ainuttakaan pistettä ei kuitenkaan ole luvassa, ja voitto vaatii molemmilta joukkueilta kovaa työtä.

Hurmos on pelannut runkosarjaan jo 16 ottelua, joista voittoja on 12. Kirsikkana kakun päällä on muutaman viikon takainen 3-1-voitto nimenomaan VaLePa:sta ja keskinäiset ottelut ovat tasan. Vieraskentällä Hurmos on pelannut seitsemän kertaa voittaen viidesti. Sarjataulukossa neljännellä sijalla olevan Hurmoksen ero kärkijoukkue VaLePa:an on viisi pistettä, tosin sastamalalaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Viimeiset viisi ottelua ovat tuottaneet neljä voittoa ja vieraskentällä saldo on 5-2.

VaLePa paahtaa viiden ottelun voittoputkessa ja johtaa sarjaa. Voittoja on Hurmoksen tapaan kasassa 12. Toistaiseksi erätappioita VaLePa on kärsinyt vain 14, joten syksyn kunto on ollut kova. Vexve-areenalla saldo on vieläkin vakuuttavampi, joten helppo iltapuhde Hurmoksella ei tule olemaan edessä. Historian tekeminen on kuitenkin tullut vieraille tutuksi ja siihen on jälleen hieno tilaisuus keskiviikon kamppailussa.

Hurmoksen yksi vaarallisimpia aseita on ollut syöttö. Mikko Räsänen ja Eetu Häyrinen ovat takoneet yhteensä 66 ässää, ja herrat on varmasti merkitty jokaisen vastustajan taktiikkapapereihin isoilla kirjaimilla. Kahdessa viime ottelussa erinomaisesti esiintynyt Janne Marttila on koko joukkueen tapaan valmis aiheuttamaan harmaita hiuksia VaLePa:lle, ja oman mausteensa peliin tuo tehokkaasti toiminut keskipeli Nuutti Niinivaaran ja Atte Rissasen johdolla.

Myös VaLePa:n kokoonpanosta löytyy kovia pelimiehiä koko joukkueellinen. Passari Mikko Eskolla on jopa valinnan vaikeutta toisen kosketuksen suuntaamisessa, sillä erityisesti Urpo Sivula ja Sakari Mäkinen kykenevät tappamaan palloa hyvillä tehoilla. Keskimiehiltäkin hyökkäysvoimaa löytyy siinä missä pituuttakin, joten Hurmoksen torjunta saa olla erittäin tarkkana keskiviikkona. Hurmoksen syöttöpeliä murtamassa on uudelle pelipaikalleen liberoksi hyvin kotiutunut Eetu Pennanen.

”Kova haaste edessä, mutta niistä me tykätään. VaLePa on ollut vahva kauden alusta lähtien ja laajuutta löytyy joka paikalle. Meillä miehet on kaikki terveenä ja edelleen pelinälkä on kova, vaikka syyskauden viimeistä viedään” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ennen ottelua.