Hurmos vaikeuksien kautta voittoon Loimusta – hurmos-loimu 3-1

Karelian Hurmos kohtasi lauantai-illan lentopallo-ottelussa Raision Loimun. Ensimmäiselle vieraspelimatkalleen kaudella lähtenyt vierasjoukkue tarjosi Hurmokselle kovan vastuksen.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Loimu oli kuitenkin paremmin hereillä erän puolivälissä, eikä Hurmoksen kone tahtonut käynnistyä toivotulla tavalla. Vierasjoukkue johti jo 21-17, mutta Hurmos heräsi taisteluun mukaan viime hetkellä. Upea nousu huipentui lopulta erävoittoon.

Toinen erä oli jotain sellaista, ettei vielä koko kaudella ole Hurmokselta nähty eikä mitenkään positiivisessa mielessä. Kotijoukkueelta ei onnistunut mikään, Loimulta vastaavasti napsui kohdalleen aivan kaikki. Erän alkuun Loimun Kristaps Smits syötti huiman putken ja Loimu paineli yli kymmenen pisteen johtoon. Siitä Hurmos ei toipunut ja Loimu voitti erän selvin numeroin.

Pitkältä tauolta palasi uudestisyntynyt Hurmos. Vaikka erän alku oli edelleen hieman haastava, kotijoukkue pääsi kuitenkin peliin heti mukaan. Myös isäntien torjunta alkoi toimia mainiosti neljän kopin verran. Erän puoliväliin mennessä Hurmos oli ottanut pelin hallinnan, eikä luopunut johtoasemastaan.

Neljännen erän alussa tunteet kävivät paikoitellen kuumana, ja keltainen korttikin nousi Loimun päävalmentajalle. Hurmos hallitsi hermonsa ja vei erää miten tahtoi. Lukemissa 21-13 ottelun voittaja näytti jo olevan selvillä, mutta pienen jännittämisen seurauksena Loimu alkoi kiriä eroa kiinni. Hurmos pääsi ottelupallotilanteeseenkin jo hyvissä ajoin, mutta vasta tilanteessa 24-23 isännät onnistuivat katkaisemaan ottelun ja juhlimaan kolmea sarjapistettä.

”Olihan se vaikea peli. Eka erä vietiin, toisessa tuli iso notkahdus. Siitä parannettiin ja vaikeuksien kautta noustiin voittoon. Oma peli vähän ailahteli, mutta sekin parani loppua kohden. Olen tyytyväinen, jatketaan oman homman tekemistä” tuumi Hurmoksen MVP:nä ja ottelun PRO-liberona palkittu Tatu Hakkarainen.

”Aika kaksijakoinen fiilis. Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, voitostahan täällä pelataan. Loimu oli hyvä toisessa erässä, eikä pystytty vastaamaan. Kannan siitä vastuun enkä syytä pelaajia. Nyt ei auta kuin palautella, kaksi päivää touhutaan Joensuussa ja lähdetään Vantaalle. Kova peli on edessä, lähdetään petraamaan omaa peliä” kertoili Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Ensimmäisessä erässä oli mahdollisuus, joka olisi pitänyt käyttää. Hyviä paikkoja oli ja ehkä peli olisi mennyt meille 3-0 jos ensimmäinen erä olisi saatu. 17 suoraa hyökkäysvirhettä, ei tarvitse paljoa arvailla mihin hävittiin” analysoi Loimun passari Mauri Kurppa.

Karelian Hurmos – Raision Loimu

3-1 (25-23, 13-25, 25-20, 25-23)
Koti: Heiskanen 16/+8, Häyrinen 15/+6, Rissanen 8/+7
Vieras: Smits 19/+8, Rahko 15/+5, Einisamarein 11/+9
Ässät 3-5, syöttövirheet 13-9, torjunnat 10-10, hyökkäys% 44-42, vastaanotto% 47-54