Hurmos takaisin voittokantaan TUTO Volleyn kustannuksella

Karelian Hurmoksen neljäs perättäinen kotiottelu 15 päivän aikana tarjosi kotiyleisölle viihdettä koko rahalla. Vieraaksi saapunut TUTO Volley tarjosi isännille kovan vastuksen oikeastaan vain toisessa erässä. Joensuun runsaasta urheilutarjonnasta lentopallon oli valinnut 209 katsojaa, jotka loivat halliin jälleen hienon tunnelman.

Ensimmäistä erää Hurmos hallitsi alusta loppuun. Vähillä virheillä ja hyvillä tehoilla pelannut kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla: Eetu Häyrinen ja Mikko Räsänen olivat kovimmat pistemiehet ja seitsikkoon noussut Lauri Jylhä pelasi niin ikään hienon erän tehoilla 4/+4. Atte Rissanen paukutti keskeltä kaikki kolme hyökkäystään pisteeksi. Ei TUTO Volleykaan virheitä pahemmin tehnyt, mutta tehot olivat liiaksi Matias Tihumäen ja Roope Keskisen varassa. Hurmoksen vahva syöttöpeli oli toki suuri syy tehojen puutteeseen.

Toisessa erässä TUTO Volley otti ohjat käsiinsä ja söi parhaan terän Hurmoksen pelistä. Suurimmat erot nähtiin hyökkäyspelissä, jossa Hurmos sortui peräti viiteen suoraan virheeseen vieraiden paiskoessa palloa yläkäsistä puolustuksen tavoittamattomiin. TUTO Volleyn ykköstykit löytyivät yleispelaajan paikalta Antti Karttusen tehoillessa lukemat 6/+4 ja Tuomas Siirilän säestäessä neljällä pisteellä. Häyrinen ja Räsänenkin ylsivät kuuteen pisteeseen, mutta muualta tehoja ei sitten juuri löytynyt, siitä kunnia kuuluu myös TUTO Volleyn erinomaiselle torjunta-puolustuspelaamiselle.

Pitkältä tauolta Hurmos palasi ensimmäisen erän tunnelmiin ja alkoi jälleen viedä peliä. Laadukas vastaanotto pohjusti hienon hyökkäyspelin, joka tuotti peräti 16 pistettä Häyrisen johtaessa joukkuetta tehoin 9/+7. Nuutti Niinivaara keräsi tehot 3/+3 ja oli tärkeä palanen isäntien hyökkäyksessä. Räsänen oli niin ikään hyvässä iskussa tehden viisi pistettä. TUTO Volleyn ykkönen oli neljällä pisteellä Siirilä, Tatu Vuorenmaa ylsi keskeltä lukemiin 3/+3. Hurmos vei erän lopulta 25-17.

Neljäs erä oli Hurmokselta erittäin vakuuttava. Pisteitä syntyi koko joukkueen voimin ja erityisesti neljä suoraa pistettä tuottanut torjunta loi tunnelmaa niin kentälle kuin katsomoonkin. Niinivaara onnistui kaikessa ja teki tehot 4/+4, Häyrinen ja Räsänenkin tykittivät neljä pistettä mieheen. Erän lopussa kentälle vaihdettu Niko-Matias Puhakka sai kunnian päättää ottelun hienolla nelospaikan hyökkäyksellä Hurmoksen voittoon. TUTO Volleyn peli sakkasi pahasti edellisiin eriin verrattuna, eikä vierasjoukkue kyennyt haastamaan suoranaisessa hurmoksessa pelanneita isäntiä.

”Ihan ei päästy omalle tasolle. Ei oltu alussa siellä eikä lopussa. Keskittyminen vähän herpaantui ja se näkyi kaikessa. Ei me vastaanottoon hävitty, minun pitäisi pystyä paremmin pyörittämään hyökkäystä” tuumi TUTO Volleyn MVP:nä ansaitusti palkittu passari Akseli Lankinen.

”Kokonaisuudessa parannettiin edellisestä pelistä. Toisessa erässä palattiin meidän perisyntiin eli tehtiin liikaa virheitä ja päästettiin kaveri sillä mukaan. Tänään tultiin pitkältä tauolta hyvin ja vähennettiin virheitä. Omassa pelissä kolme erää hyvää ja yksi ihan vihkoon. Se riitti tänään voittoon” sanaili Hurmoksen MVP Häyrinen.

”Ei ollut mahdollisuuksia vastata tänään Hurmoksen peliin ja kaikki kunnia Hurmoksen torjunnalle. Hurmos syötti ja vastaanotti hyvin. Hatunnosto heille, hyvin pelasivat” kiteytti TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa.

”Hyvä peli kokonaisuudessaan. Olen tyytyväinen siihen, miten Lauri Jylhä rauhoitti vastaanottoa ja Eetu Häyrinen puolusti hyvin. Syötettiin hyvin, vähän TUTO Volley ehkä antoi anteeksi siinä. Rovaniemellä taas uusi peli ja uusi haaste” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Hurmoksen pelit jatkuvat Rovaniemellä Perungan Poikien vieraana tulevana keskiviikkona. Seuraava kotiottelu on ohjelmassa viikon kuluttua ja Joensuuhun saapuu tuolloin Kyky-Betset. TUTO Volleyn matka jatkuu Kuopioon Savo Volleyn vieraaksi vierastuplan toisessa osassa.