Hurmos taipui Pielavedellä viidessä erässä

Tämän kauden viimeinen Savo-Karjalan paikallistaistelu Karelian Hurmoksen ja Savo Volleyn välillä tarjosi katsojille hurjan lentopallonäytelmän, josta ei käänteitä puuttunut. Pielaveden liikuntahalliin pääsi myös yleisöä, joten tunnelma ottelussa oli siltäkin osin kohdallaan. Savolla oli pienimuotoisia kokoonpanohaasteita, sillä ykköspassari Fedor Ivanov ja päävalmentaja Timo Tolvanen olivat sivussa. Hurmoksen kokoonpanosta löytyi 12 miestä.

Hurmos aloitti ottelun terävästi ja nousi heti 8-3-johtoon. Vastaanoton kanssa vieraat olivat vaikeuksissa, mutta siitä huolimatta Hurmos vei peliä melko selvästi. Eetu Häyrinen oli Hurmoksen ykköstykki tehon 6/+3 ja tappoi hyökkäykset 63-prosenttisesti. Kolmella pisteellä mieheen säestivät Jere Heiskanen, Matias Korhonen ja Lasse Jylhä. Teknisesti ottaen Hurmoksen paras pisteentekijä oli vastustajajoukkue, sillä yhdeksän suoraa virhettä auttoivat kestämään Savon loppuhetkien nousun.

Toisessa erässä Hurmos oli pulassa. Savon torjunta alkoi saada paremmin kiinni vieraiden hyökkäyksistä, eikä syöttöpelikään toiminut toivotulla tavalla. Kaiken kaikkiaan erä oli virheiden sävyttämä, sillä molemmille joukkueille niitä kertyi kahdeksan. Savo hyökkäsi vahvasti laidoilta ja onnistui löytämään aukkoja Hurmoksen torjunta-puolustuspelistä. Antti Siltala tehoili 5/+1, Michael Michelau ja hakkurina pelannut Mikko Räsänen kerryttivät saldon 4/+2. Hurmoksen tehosaldo hyytyi pakkaselle, ja Häyrinen jäi lukemalla 4/+2 melko yksin. Pitkälle tauolle lähdettiin tasalukemissa 1-1.

Kolmannesta erästä muodostui ottelun eriskummallisin. Savo määräsi alussa tahdin, ja kaiken kaikkiaan viisi ässäsyöttöä rikkoivat Hurmoksen vastaanottoa turhan paljon. Dramaattisia käänteitä nähtiin, kun Ilja Ivanovin polvi kolahti pahannäköisesti loistavasti liberoineen Shon päähän pallontavoittelutilanteessa, ja Savo joutui nimeämään loppupelin ajaksi liberon tontille Andrus Raadikin. Hetkeksi Savo sai tästä jopa lisää virtaa ja näytti jo marssivan selvään erävoittoon tilanteessa 21-15. Heiskasen mainio syöttövuoro toi Hurmoksen mukaan taisteluun, mutta aavistuksen liian myöhään. Erä merkittiin lopulta Savon nimiin 25-23. Michelau johti tulitusta tehoilla 7/+6, Häyrinen ja Heiskanen vastasivat yhteistehoilla 7/+7. Ässäsyötöt kuitenkin ratkaisivat erän.

Neljännessä erässä Hurmos jatkoi siitä, mihin se edellisessä jäi. Meno oli kohdillaan heti alusta lähtien, ja ero kasvoi piste pisteeltä ollen erän loppuhetkillä jo 21-14. Vieraiden tehokkaimmaksi nousi Heiskanen (7/+4), Häyrinen pelasi virheettömästi (5/+5) ja Petteri Härkönen säesti mukavasti (3/+3). Savo sortui useisiin virheisiin, eikä selkeää ykköshyökkääjää löytynyt. Hurmoksen hyvän erän pohjusti vastaanotto, joka parani selvästi aiemmin nähdystä. Erän loppuhetkillä Savo pääsi lähes iskuetäisyydelle, mutta ero oli lopulta liian suuri kurottavaksi kiinni. Hurmoksen toinen viisieräinen kuluvalle viikolle oli täten tosiasia.

Viidennen erän alussa Hurmos oli hieman niskan päällä, mutta suhteellisen nopeasti kuskin paikan otti Savo. Pisteen erolla mentiin aina tilanteeseen 12-11 saakka, kunnes Savon kokemus oli valttia. Oikeat ratkaisut ja Hurmoksen hienoinen pehmeneminen johtivat lopulta siihen, että Hurmoksen kohtaloksi jäi sulatella kauden kuudetta 2-3-tappiota. Vieraiden tehot olivat liiaksi Heiskasen (5/+3) harteilla, Savolta ratkaisijoita löytyi kaksi. Jakub Kovac otti isoja torjuntoja ja päätyi neljään pisteeseen, Michelau säesti tehoilla 3/+3.

”Ei ihan vielä riitä meillä voittamaan näitä viiden erän pelejä. Mentiin taas eteenpäin pelaamisessa, onnistuttiin syöttö- puolustus- ja torjunta-asiassa ihan kohtuullisen hyvin. Pikkuisen parempia pitää olla hyökkäämään, niin nämä pelit kääntyy meille. Vastustajan kokoonpano ei vaikuttanut juurikaan pelaamiseen, pitää keskittyä ensin omaan hommaan. Näitä pelejä pitää vaan oppia voittamaan ja pitää olla kova loppuun asti. Voitetaan sitten keväällä, se on tavoite” tuumi Hurmoksen hakkuri Häyrinen lehdistötilaisuudessa.

”Mahtava peli, oli hienoa saada faneja katsomoon pitkästä aikaa. Hurmos on kova joukkue, joten tulossa oli jännä matsi. Olen tyytyväinen, että pystyttiin venymään ja voittamaan. Toivottavasti Sho on kunnossa. Andrukseen oli kuitenkin täysi luotto myös liberona” kommentoi Savon yleispelaaja Michelau.

”Olihan aikamoista vuoristorataa. Savo sai tänään vahvalla syötöllä murrettua meidän vastaanottoamme. Me kaipaisimme hieman lisää rohkeutta hyökkäyspeliin, jotta voisimme voittaa näitä viiden erän pelejä” tiivisti Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Tämä oli toinen 3-2 -peli meille Hurmosta vastaan. Tiedettiin, että ottelusta tulee hankala. Ikäviä asioita sattui, mutta Andrus täytti liberon paikkansa ihan mainiosti. Samoin Ilja, joka sai aamulla tietää olevansa illalla aloituskokoonpanossa, suoriutui hommastaan hyvin. Hienoa, että saimme sen 3-2-voiton kairattua lopulta” kertoili Savo Volleyn virkaatekevä päävalmentaja Petteri Penttinen.

Loppunumerot Pielaveden liikuntahallissa kirjattiin Hurmoksen tappioksi 2-3 (25-23, 17-25, 23-25, 25-21, 12-15). MVP-palkinnot jaettiin Hurmoksen Häyriselle ja Savon Michelaulle, molemmat täysin ansaitusti. PRO-Liberoksi nimettiin ensimmäistä kertaa urallaan Andrus Raadik. Yleisöä oli paikalle saapunut mukavat 282 katsojaa.