Hurmos saa vieraakseen Vantaa Ducksin tuplapanoksella

Keskiviikkona Joensuun urheilutalolla klo 18:30 alkaa lentopallo-ottelu, jossa pelataan isoilla panoksilla. Karelian Hurmos ja Vantaa Ducks taistelevat niin sarjapisteistä kuin Suomen Cupin puolivälieräpaikastakin, joten varmasti mielenkiintoinen ottelu on luvassa ja joukkueille kelpaa vain voitto.

Hurmoksen vahva alkukausi sai lauantaina jatkoa Kyyjärvellä, kun Kyky-Betset kaatui 3-1. Kaiken kaikkiaan Hurmos on voittanut viidestä ottelusta neljä ja majailee sarjataulukossa kolmannella sijalla. Kotijoukkue näkyy myös henkilökohtaisissa tilastoissa mukavasti: sata ässäsyöttöä lauantaina täyteen saanut Mikko Räsänen pitää kakkospaikkaa eräkohtaisissa ässäsyötöissä (0,83/erä), Atte Rissanen on samalla sijalla sekä eräkohtaisissa torjunnoissa (0,86/erä) että hyökkäysprosentissa (67%), Eetu Häyrinen on 14 torjunnalla tilaston neljäs ja 96 pisteellä viidentenä pistepörssissä.

Ducks on ehtinyt pelata jo kuusi ottelua, joista se on kerännyt kaksi voittoa ja seitsemän sarjapistettä. Voitot tulivat Kyky-Betsetistä vieraissa lukemin 3-2 ja TUTO Volleystä kotona 3-1. Edellisessä ottelussa lauantaina Rovaniemellä PerPo oli ankkoja etevämpi lukemin 3-2. Ducksin runko on pysynyt melko hyvin kasassa viime kaudesta ja ykköstykkinä hakkuroi Aleksander Rastamo, joka pitää viidettä sijaa eräkohtaisissa pisteissä. Torjuntatilastoissa esiin nousee uusi vahvistus Henrik Porkka ja libero Louis Pineau on vastaanottotilaston viidentenä.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet 11 kertaa. Hurmos otti viime kaudella ensimmäiset kaksi voittoaan Ducksista, joka on vastaavasti voittanut yhdeksän kertaa. Viime kaudella kaikki kolme keskinäistä ottelua päättyivät vierasvoittoon, joten Hurmoksella on varmasti nälkää katkaista tämä putki kotisalissa.

”Sitkeä porukka tulee vastaan. Puolustavat hyvin ja eivät kyllä anna periksi missään vaiheessa. Pitää olla kärsivällinen omassa pelaamisessa, ja kentällä meidän täytyy itsekin jaksaa tehdä ”likaista” duunia pallosta toiseen” tuumi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo asetelmia keskiviikon otteluun.

”Varmasti mielenkiintoinen kamppailu tulossa ja cupin panos lisännee molempien joukkueiden latausta otteluun. Vielä aikamoinen arvoitus, millä kokoonpanolla päästään peliin, mutta toivotaan, että saadaan kaikki miehet jalkeille. Syötöllä meidän pitää saada tulosta aikaan ja hyökkäyksessä oltava kovia erityisesti tiukoissa paikoissa. Noilla osa-alueilla kun pystytään olemaan kovia, niin eiköhän se tuloskin ole varsin positiivinen” analysoi lähtökohtia Ducksin päävalmentaja Juho Rajala.

Seuraa heitä:

Hurmos: Atte Rissanen

”Karjalan Carmody” on pelannut kaksi ottelua ja esiintynyt niissä erittäin vakuuttavasti. Torjunta on kohdallaan ja hyökkäyksistä on löytynyt mukavasti yllätyksellisyyttä. Millaisen muurin Rissanen rakentaa Ducksin keskikaistaa vastaan?

Ducks: Henrik Porkka

Sveitsistä Suomeen ja Ducksiin palannut keskitorjuja Porkka on yksi sarjan mielenkiintoisimmista vahvistuksista. Vahva torjuja on esiintynyt myös maajoukkueessa, ja hyökkäyksetkin lähtevät korkealta. Muodostaa hyvän taisteluparin kenen tahansa Hurmos-sentterin kanssa verkolla.

Liput ennakkoon www.lippu.fi