Hurmos saa vieraakseen Akaa-Volleyn runkosarjan viimeiseen kotiotteluun

Keskiviikkona klo 18:30 alkaen Joensuun urheilutalolla on odotettavissa erittäin mielenkiintoinen lentopallo-ottelu. Kotiedun puolivälieriin varmistanut Karelian Hurmos taistelee vielä kolmannesta sijasta ja vieraaksi saapuvalla Akaa-Volleyllä on vielä teoreettinen mahdollisuus runkosarjan voittoon. Ottelussa on aihetta juhlaan jo ennen ensimmäistäkään pelattua palloa, sillä Hurmoksen passari Lasse Jylhä saa 300 liigaottelua täyteen.

Hurmos lähtee otteluun allaan viiden pelin voittoputki. Lisäksi Hurmos on loistanut erityisesti urheilutalolla läpi kauden, sillä 13 ottelusta voittoja on peräti 11. Tappioista toinen tuli nimenomaan Akaa-Volleytä vastaan niukasti 2-3, joten Hurmos kuuluu ehdottomasti sarjan kovimpiin kotijoukkueisiin. Sarjataulukossa Hurmoksen ja kolmantena olevan Loimun ero on kaksi pistettä, joten sijoitukset ratkeavat vasta päätöskierroksella. Hurmoksella on kuitenkin mahdollisuus voitolla hankkia paremmat asetelmat viimeiseen otteluun juurikin Loimua vastaan.

Akaa-Volleyn voittoputki on niin ikään viiden ottelun mittainen. Se on ollut myös kauden mittaan sarjan toiseksi paras vierasjoukkue saldon näyttäessä yhdeksää voittoa ja neljää tappiota. Hurmoksen kanssa Akaa-Volley on käynyt kaksi viisieräistä vääntöä, joista molemmat se on voittanut. Runkosarjan voittoa tavoitteleva joukkue tarvitsee toki ykköstilan saavuttaakseen VaLePa:n epäonnea, mutta yhtä lailla käytännössä kaikki mahdolliset pisteet kahdesta viimeisestä ottelustaan. Runkosarjan loppukirissä Akaa-Volleyllä on edessä kova savotta sen vieraillessa ensin Joensuussa ja heti perjantaina Rovaniemellä.

Akaa-Volley on sarjan kovimpia hyökkäysjoukkueita erityisesti pistepörssin todennäköisesti voittavan tähtihakkuri Ali Fazlin ja kokeneen yleispelaaja Greg Pettyn johdolla. Tehokkaan hyökkäyspelin on mahdollistanut vastaanotto, jonka erityisosaajina mainittakoon yleispelaaja Mohammadreza Beik ja libero Elijah Risso. Pettyn monipuolinen osaaminen näkyy myös syöttötilastossa, jossa mies pitää jaettua kakkospaikkaa Hurmoksen Eetu Häyrisen kanssa. Tuon tilaston ykkösmies Mikko Räsänen löytyy myös Hurmoksen paidasta.

Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat vahvoja ja jokainen pelaaja on valmis kantamaan vastuuta kentällä. Mielenkiintoisen taisteluparin muodostavat esimerkiksi liberot Risso ja Tatu Hakkarainen sekä keskitorjujat Nuutti Niinivaara ja Sauli Sinkkonen. Akaa-Volleyltä kannattaa ottaa seurantaan myös nuori sentterilupaus Petteri Tyynismaa, joka on murtautunut kauden edetessä aloittavaan seitsikkoon. Entä millaisia hyökkäysratkaisuja keksii Hurmoksen yleispelaaja Janne Marttila?

”Vastassa on erittäin hyvä hyökkäysjoukkue. Sieltä tullaan molemmista laidoista korkealta ja kovaa keskihyökkäystä unohtamatta. Meidän on laitettava omassa kotisalissa kovalla syötöllä vastustaja ahtaalle. Pitää myös valmistautua siihen, että jokainen 12 pelaajasta voi olla kehissä” analysoi Hurmoksen päävalmentaja ja vastikään maajoukkueen kakkosvalmentajaksi valittu Matti Alatalo.

Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari oli ennen ottelua lyhytsanainen tiivistäessään joukkueensa lähtökohtia:

”Koitetaan saada hyvä ottelu ennen pleijareita.”

Karelian Hurmos – Akaa-Volley keskiviikkona klo 18:30 Joensuun Urheilutalolla ja Ruutu+ -palvelussa.