Hurmos pisteet mielessä runkosarjan viimeiseen vierastuplaan

Pudotuspelien kotiedusta tiukasti taisteleva Karelian Hurmos jahtaa tärkeitä pisteitä viikonloppuna etelän kiertueella. Matka alkaa lauantaina Hurrikaani-Loimaan vieraana ja paluureitti Joensuuhun kulkee Vantaan kautta Ducksin isännöidessä Hurmosta.

Lauantain ottelu on Hurmoksen ensimmäinen kahteen viikkoon. Kuntopuntarissa joukkueen virettä on vaikea arvioida, sillä kaiken kaikkiaan neljän viikon aikana ainoa pelattu ottelu oli Motonet-areenalla pelattu tukiottelu Raision Loimua vastaan. Hurrikaani puolestaan pelaa jo kolmannen kerran kahdeksaan päivään. Ensin Loimaalla kaatui TUTO Volley, sen jälkeen Suomen Cupissa joukkue hävisi välierässä Akaa-Volleylle ja keskiviikkona Hurrikaani puhalsi VaLePa:n nurin.

Hurmos ja Hurrikaani ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kahdesti ja molemmat ovat voittaneet kotiottelunsa. Loimaalla käytävä taisto on äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä runkosarjassa neljäntenä oleva Hurmos on tasapisteissä voittojen määrän turvin takana olevien Tiikereiden ja Hurrikaanin kanssa. Kaikki kolme ovat pelanneet 22 ottelua, joten taistelussa pudotuspelien kotiedusta jokainen piste ja erävoittokin voi olla ratkaiseva.

Hurmos matkustaa Loimaalle täydellä kokoonpanolla, Hurrikaanin riveistä puuttunee edelleen loukkaantumisesta kärsivä latvialaishakkuri Kristers Darzans. Ristipaikalta on syntynyt kuitenkin kovia tehoja Aleksi Muukkosen takoessa palloa kovalla kädellä. Hurrikaani tarvitsee Muukkosen tueksi useampia pistemiehiä, sillä Hurmos kykenee kurittamaan vastustajaa usealta pelipaikalta kapteeni Eetu Häyrisen ja koko kauden tähdistössä viihtyneen Mikko Räsäsen johdolla.

Ennakkoon tasaiseksi odotetun ottelun ratkaisu saattaa hyvinkin löytyä myös keskikaistalta. Hurrikaanin kaikki neljä keskitorjujaa ovat kovia liigatason pelimiehiä ja varsinkin nuori Miika Haapaniemi pelaa todellista läpimurtokauttaan sarjassa. Hurmoksen kolmikko Nuutti Niinivaara-Atte Rissanen-Petteri Härkönen ei kalpene lainkaan ja on valmis haasteeseen. Keskipelin onnistuminen edellyttää vahvaa vastaanotto- ja puolustustyöskentelyä, joihin molemmat joukkueet ovat osoittaneet kykenevänsä. Vastaanotolla lienee lauantaina tekemistä, sillä vastakkain on ässäsyöttötilaston kärkikaksikko Räsänen-Muukkonen.

”Hyvässä vireessä oleva kotijoukkue vastassa. Varmasti haluavat kuitata edellisen keskinäisen kohtaamisen. Pitää olla alusta lähtien hereillä. Meillä edellisen sarjapelin jälkeen ollut nousujohteista tekemistä, lähdetään siirtämään treenisalilta tekeminen takaisin peliin” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ennen ottelua.