Hurmos pehmitti Akaa-Volleyn kolmessa erässä

Lauantai-illan huumaa koettiin Joensuun urheilutalolla Karelian Hurmoksen ja Akaa-Volleyn välisessä mestaruusliigaottelussa. Ennakkoasetelmissa Akaa lähti otteluun ehkä pienenä suosikkina, mutta Hurmoksen potentiaali sarjan kärkipään haastamiseen oli kaikkien tiedossa.

Ensimmäisessä erässä nähtiin, että Hurmos oli selkeästi valmiimpi joukkue. Akaalle tunnusomaiset heikot pelien aloitukset jatkuivat, ja varsinkin Hurmoksen hakkuri
Eetu Häyrinen pisti pystyyn hurjan show’n. Tehot 11/+9 mättänyt Häyrinen teki hyökkäyksellä tuhojaan, mutta otti lisäksi peräti neljä torjuntapistettä. Akaan harvoja valopilkkuja oli Urpo Sivula tehoilla 6/+4, mutta hän jäi kovin yksin. Hurmos voitti avauserän lopulta 25-17.

Toisen erän ensimmäiset kahdeksan palloa mentiin tasatahtia, kunnes alkoi
Markuss Cielavsin tykitys. Varsinkin erän alussa suureen rooliin noussut yleispelaaja pelasi virheettömästi ja oli lopulta Hurmoksen ykköstykki. Kaiken kaikkiaan Hurmoksen pelissä korostuivat rauhallisuus ja vähät virheet Akaa-Volleyn tuskaillessa tilastoissa pakkasen puolella. Hurmoksen keskitorjuja Atte Rissanen pääsi nautiskelemaan pitkät syöttöputket ja pitkälle erätauolle lähdettiin isäntien 2-0 johdossa toisen erän päätyttyä lukemiin 25-16.

Kolmanteen erään kentälle asteli aivan erilainen Akaa-Volley kuin kahteen edelliseen. Hurjalla taisteluilmeellä pelannut vierasjoukkue karkasi heti erän alussa johtoon, kunnes Hurmoksen aikalisä rauhoitti joukkueen peliä. Ensin Hurmos nousi tasoihin ja Häyrisen ässäsyötöllä johtoon 9-8. Akaa-Volleyn selkäranka näytti jo katkenneen Hurmoksen johtaessa 13-10, mutta mitä vielä: Sivula toi ässäsyötöllä joukkueensa pisteen päähän. Sitten alkoi
Jere Heiskasen tehoiluvuoro miehen täräyttäessä komealla pipe-hyökkäyksellä tilanteeksi 15-13. Akaa taisteli erän loppuun saakka pelissä mukana, mutta ei pystynyt nousemaan enää Hurmoksen rinnalle. Näin ollen ottelu päättyi suoraan kolmessa erässä viimeisen ratkettua lukemin 25-21.

”Missään vaiheessa ei lähtenyt meidän oma peli käyntiin. Outo fiilis pelata ja outoa tekemistä. Pitkän tauon jälkeen saatiin paremmin rytmistä kiinni. Peli-ilmeen pitää olla erilainen” kommentoi Akaa-Volleyn MVP-palkinnon pokannut libero
Voitto Köykkä.

”Ihan hyvät fiilikset, ensimmäinen kokonainen peli tällä kaudella. Kiitos joukkueelle, hyvää tekemistä ja voitto tuli. Motivaatio on korkealla, täällä on niin hyvä kannustus” tunnelmoi Hurmoksen MVP, yleispelaaja
Markuss Cielavs.

”Pitää valmentajankin katsoa peiliin, en osaa ihan heti sanoa miksi näin kävi. Tietynlainen aggressiivisuus puuttui pelistä, se näkyy kaikessa ja varsinkin torjuntapelissä” tiivisti Akaa-Volleyn päävalmentaja
Olli Kunnari.

”Hyvä fiilis, kolme pistettä. Olen tyytyväinen siihen, miten pystyttiin parantamaan joka osa-alueella keskiviikon pelistä. Meidän hyökkäyspelaaminen parani paljon ja siitä iso ansio myös
Lasse Jylhälle. Hänkin pelasi hyvä pelin” tuumi Hurmoksen luotsi Matti Alatalo.

Hurmos saa valmistautua kaikessa rauhassa seuraavaan otteluun, joka on liigapelin lisäksi Finnish Teknikum Cupin puolivälierä. Se pelataan itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 18:30 Joensuun urheilutalolla ja vastaansa Hurmos saa VaLePa:n.

Karelian Hurmos – Akaa-Volley

3-0 (25-17, 25-16, 25-21)
Koti: Häyrinen 19/+13, Heiskanen 16/+9, Cielavs 13/+9
Vieras: Sivula 19/+11, Sinkkonen 8/+5, Vuorinen 5/+2
Ässät 6-5, syöttövirheet 9-10, torjunnat 13-4, hyökkäys% 52-38, vastaanotto% 57-56