Hurmos paransi peliään, mutta taipui Loimulle

Lauantaina katkeran tappion TUTO Volleyn vieraana kärsinyt Karelian Hurmos lähti sunnuntain Loimu-otteluun hakemaan vain voittoa. Vieraat pystyivät laittamaan kentälle tuoreita jalkoja, ja edellisen ottelun levänneet Eetu HäyrinenMarkuss Cielavs ja Atte Rissanen löytyivätkin Hurmoksen aloitusseitsikosta.

Hurmos aloitti vahvasti, ja johti heti alkuun 8-4. Hyökkäyspeli oli tappavan tehokasta läpi avauserän, eikä Loimu pysynyt kyydissä kuin vasta loppua kohden. Kaiken kaikkiaan erittäin tasokasta lentopalloa pelattiin alusta loppuun molemmin puolin verkkoa. Hurmoksen johtotähtinä tuikkivat Jere Heiskanen teholla 8/+5 ja seitsemän pistettä yhtä monesta passista hyökännyt Häyrinen. Loimu nojasi hakkuri Ali Fazliin, mutta se ei yksin riittänyt ja Hurmos voitti erän lopulta 25-23.

Toista erää vei alusta lähtien Loimu. Hurmoksen vastaanotto sakkasi pahemman kerran, ja samalla putosivat hyökkäystehot. Kovaa vieraat toki pystyivät hyökkäämään, mutta useiden onnistumisten vastapainoksi Loimu nappasi neljä torjuntapistettä. Syöttövirheitäkin Hurmos teki viisi, ja erän voittaminen oli näillä lukemilla hankalaa. Häyrinen jatkoi vahvoja otteitaan tehoin 6/+4, mutta tulituki jäi hieman vähiin. Loimun hyökkäystä johti Fazli, ja sentteri Eetu Mäki pelasi virheettömän erän tehoilla 4/+4. Loimu tasoitti erälukemat 25-22 –voitolla.

Kolmannessa erässä Hurmos taisteli viimeisille palloille saakka tasapäisesti Loimun kanssa, mutta hyökkäyspeli oli jälleen hankalaa. Häyrinen ja Cielavs tekivät kumpikin kolme pistettä, mihin Loimun Kristaps Smits vastasi tehoilemalla 7/+6. Fazlin tukiessa viidellä pisteellä Hurmoksen rooli oli olla ottavana osapuolena, ja puolustuksia ei sille suotu kolmea enempää. Erän tasaisena pitivät Loimun syöttövirheet, joita tuli lopulta peräti seitsemän. Vastaanotossakin oli edelleen vaikeuksia, ja Loimu marssi lopun vahvalla pelillään 25-20 –erävoittoon.

Neljäs erä alkoi Hurmoksen kannalta lupaavasti, ja se karkasikin muutaman pisteen etumatkalle. Vastaanotto parani selvästi, ja hyökkäykseenkin löytyi ruutia edellistä erää enemmän. Raisiolaisten tunteet kuumenivat eräästä tuomaritulkinnasta punaisen kortin arvoisesti erän puolivälissä, ja hetken ottelu näytti venyvän viisieräiseksi. Hurmos epäonnistui kuitenkin syöttöpelissä, ja seitsemän virhettä nostivat Loimun mukaan taisteluun. Todellisen tykkierän pelannut Fazli painoi tauluun tehot 7/+7, ja Smitsin viisi pistettä auttoivat Loimua runsaasti. Häyrinen takoi tehot 7/+3, mutta jäi hiukan yksin. Erän toinen Hurmos-onnistuja oli Rissanen, joka otti kaksi torjuntaa. Loimu tuli hurjalla kirillä Hurmoksen ohi, ja päätti erän edukseen 25-23 ja voitti samalla koko ottelun 3-1.

Hurmoksen tappio kirjattiin siis lopulta lukemin 1-3 (25-22, 22-25, 20-25, 23-25). Kokonaisuudessaan peli oli kuitenkin jo selkeästi parempaa kuin muutamissa edellisissä otteluissa, ja sunnuntain suorituksella sekä Hurmos että Loimu olisivat voittaneet monta joukkuetta Mestaruusliigassa. Tällä kertaa kuitenkin kotijoukkue vain oli hiukan parempi, ja ansaitsi kolme sarjapistettä. MVP-palkinnot pokkasivat Hurmoksesta Häyrinen ja Loimulta Fazli. PRO-liberoksi nimettiin kotijoukkueen Kyle Dagostino, jonka vastaanottoprosentiksi kertyi 77.

”Tämä olisi varmaan ollut yleisöllekin ihan hyvä peli, ihan laadukas. Meiltä pitkästä aikaa pikkuisen parempi esitys. Loimu on kova hyökkäysjoukkue, mutta pystyttiin haastamaan heidät siinä. Pikkuisen liikaa virheitä meidän hyökkäys- ja etenkin syöttöpelaamisessa. Palataan salille ja tehdään sovittuja asioita, niin meidän tie on ylöspäin. Hurmos tulee vielä tällä kaudella ” tiivisti Häyrinen lehdistötilaisuudessa.

”Vastaanotto toimi ja oli lysti heitellä palloa eri paikkoihin. Pystyimme onneksi reagoimaan siihen miten Hurmos lähti meitä torjumaan. Aluksi tuntui olevan vitospuoli aika tukossa, mutta onneksi siihenkin löytyi lääke” tuumi Loimun passari, erinomaisen pelin pelannut Mauri Kurppa.

”Aika pienen marginaalin peli. Jos vertaa vaikka eiliseen, niin oli paljon laadukkaampaa lentopalloa. Tultiin hyvin ryminällä mukaan ja hyökättiin tehokkaasti. Hyökkäyspelaaminen on ajoittain ollut treenisalilla toimivaa, mutta sielläkin se ailahtelee ja on luonnollista, että se ailahtelee silloin pelaamisessakin” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Erittäin tärkeä ottelu meille senkin jälkeen, mitä eilen tapahtui Helsingissä. Pelasimme huonosti ja hävisimme. Aloitimme tänään samaan tapaan, mutta saimme käännettyä tänään pelin ja löysimme oman tasomme. Olimme aggressiivisia ja aloimme syöttämään paremmin. Saimme heidän parhaan pelaajan ongelmiin syötöllämme ja sitä kautta Heiskanen saatiin ulos hyökkäyksestäkin. Eetu Mäki oli meidän paras eilen ja pelasi hyvin tänäänkin. Tilastoista katsotaan usein vain ässiä, mutta Eetu oli ensimmäinen meiltä, joka sai Heiskasen vaikeuksiin vastaanotossa. Samoin torjunnasta katsotaan vain tappotorjuntoja, mutta meidän pitää ymmärtää vaimennusten ja niiden jälkeisten vastahyökkäysten tärkeys. Mäki tekee tätäkin erittäin hyvin” analysoi Loimua luotsaava Aitor Barreros

Hurmoksen kausi jatkuu tulevana lauantaina 15.1. Joensuun urheilutalolla, jonne kotijoukkuetta saapuu haastamaan Hurrikaani-Loimaa. Isoja pisteitä on jälleen jaossa, ja molemmat janoavat ottelusta voittoa. Kirjoitushetkellä voimassa olevien koronarajoitusten vuoksi katsomoon mahtuu 50 henkilöä, mutta tiedotamme muutoksista heti, jos niitä ilmenee.