Hurmos otti arvokkaat pisteet – Savo Volley kaatui näytöstyyliin

Joensuun Urheilutalolla pelattiin lauantaina isoilla panoksilla. Sarjataulukossa perättäisillä sijoilla olleet Karelian Hurmos ja Savo Volley hakivat asetelmia kohti tulevia pudotuspelejä, joiden otteluparien määräytymisessä jokaisella erävoitollakin saattaa olla merkitystä tasaisessa pistetilanteessa. Paikallisotteluun Hurmos lähti hakemaan kauden kolmatta voittoa Savo Volleystä, vierailla puolestaan kiilsi silmissä revanssi kahdesta aiemmasta tappiosta.

Savo Volley aloitti ottelun terävästi ja siirtyi Veikka Lindqvistin johdolla kolmen pisteen karkumatkalle. Mikko Räsänen sytytti Hurmoksen kuitenkin nopeasti hyökkäyspisteellä ja ässäsyötöllä ja erän puolivälin lähestyessä Hurmoksen vahva hyökkäyspeli siivitti kotijoukkueen johtoon. Erityisesti laitatehot olivat kohdallaan Räsäsen taottua tilastoihin lukemat 8/+6, Eetu Häyrinen ja Janne Marttila säestivät neljällä pisteellä mieheen. Savo Volleyn tehomies oli Lindqvist (6/+6) mutta tukea olisi tarvittu vieraiden puolelta lisää. Häyrisen hyökkäys päätti erän lopulta Hurmokselle 25-19.

Toisen erän alussa Atte Rissasen painavat leijasyötöt saivat savolaiset vaikeuksiin ja Hurmos karkasi 7-3-johtoon. Kotijoukkue pelasi edelleen vähillä virheillä ja vastaanotto oli erinomaisella tasolla, mikä pohjusti tehokkaan hyökkäyspelin. Savo Volley sortui erässä peräti 11 suoraan virheeseen, eikä vieraita pelastanut vaihtopenkkikään. Erän ykkösmies oli Marttila tehoilla 4/+4 ja Nuutti Niinivaara hyökkäsi kolme pistettä Hurmokselle. Savo Volleyn Andrus Raadik ylsi neljään pisteeseen jääden hieman yksin tehojensa kanssa. Hurmos kiristi vauhtia vielä erän lopussa ja marssi pitkälle tauolle voitettuaan toisen erän 25-17 Marttilan tehtyä kaksi pistettä putkeen.

Kolmas erä alkoi ensimmäisen tapaan Savo Volleyn kolmella pisteellä. Johto kuitenkin suli nopeasti Rissasen käsiin miehen ottaessa kaksi perättäistä torjuntapistettä. Erä eteni tästä eteenpäin tasaisissa merkeissä ja pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Häyrinen syttyi hurjaan liekkiin ja tehoili erään lukemat 8/+7 ja koko Hurmoksen joukkue antoi pisteillä taustatukea unohtamatta Tatu Hakkaraisen loistavia puolustuksia. Niinivaara tappoi kaikki kolme saamaansa passia kotijoukkueen pisteiksi ja myös Marttilan hyökkäyspelistä löytyi monipuolisia ratkaisuja. Vaihtopenkillä lähes koko toisen erän peliä seurannut Michael Michelau oli savolaisten tehokkain lukemilla 5/+5 ja sekä Raadik että Lindqvist tekivät neljä pistettä. Hurmos oli kuitenkin erän lopussa vahva ja vei voiton lukemin 25-21.

”Eipä siitä kauheasti kerrottavaa jäänyt, ajatuksia kylläkin ja niitä puretaan sitten bussissa. Hävittiin aika selkeästi syöttö-vastaanottopelissä eikä saatu omaa touhua oikein millään osa-alueella käymään. Kolmannessa erässä saatiin vähän peliä aikaan, mutta ei se loppuun asti kantanut” tuumi Savo Volleyn Tapio Toiviainen lehdistötilaisuudessa.

”Kun noin vähillä virheillä pelataan kotona, niin ei meitä kukaan täällä voita. Savo pisti kyllä kovasti hanttiin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä ja teki aika vähän virheitä siihen. Onneksi pystyttiin erien lopuissa hoitamaan homma kotiin” analysoi Hurmoksen parhaana palkittu Eetu Häyrinen.”Tämä oli kopio parin kuukauden takaisesta. Luokaton esitys meiltä. Viimeksi ottelun jälkeen pisti miettimään, ja saman teki nyt. Meillä on paljon juttuja, mitä parantamalla pääsisimme jälleen omalle tasollemme. Meillä ei oikein toiminut mikään. Syöttö- vastaanottopelin hävisimme sata-nolla. Pari ensimmäistä palloa näytti ihan hyvältä, mutta sen jälkeen emme olleet hereillä. Hurmos myllytti ihan totaalisesti” tiivisti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.”Oltiin aika hyviä syöttö-vastaanottopelissä. Kaveri ei pystynyt rikkomaan meidän vastaanottoamme. Hypäriäijät on olleet koko kauden hyviä, mutta nyt saimme leijallakin aikaan vaikeuksia vastustajalle. Saatiin kokonaisvaltainen hyvä peli aikaiseksi. Toisessa erässä vastustaja toki auttoi meitä tekemällä virheitä” kiteytti Hurmoksen päävalmentajaMatti Alatalo.

Hurmos jatkaa sarjassa neljäntenä ja Savo Volley viidentenä, mutta joukkueiden välinen piste-ero venähti neljään. Hurmoksen seuraava etappi runkosarjan loppurutistuksessa on Kokkola ja vierasottelu Tiikereitä vastaan keskiviikkona. Savo Volleyllä on jäljellä kolme kotiottelua, joista ensimmäisessä se saa keskiviikkona vastaansa Vantaa Ducksin.