Hurmos löi jälleen Ducksin kotikentällä

Karelian Hurmos ja Vantaa Ducks kohtasivat lauantai-iltana toisen kerran kuluvalla kaudella Joensuun urheilutalolla. Ensimmäisen kamppailun oli vienyt nimiinsä Hurmos, joten Ducksilla riitti revanssihenkeä. Hurmos puolestaan halusi jatkaa vahvana kotijoukkueena.

Ducks tuli otteluun juuri niin vahvasti, kuin ennalta saattoi olettaa. Vierasjoukkue nappasi heti useamman pisteen johdon ja yleispelaajat Kalle Kattelus ja Sergej Drobnic olivat hyvässä iskussa. Hurmoksen hyökkäyspeli takkusi pahemman kerran, samoin syöttö-vastaanottopelissä Ducks sai lahjaksi seitsemän pistettä. Erän loppua kohden kotijoukkue lämpeni ja tehomiehiksi nousivat Mikko Räsänen ja Nuutti NiinivaaraEetu Häyrinenkin teki erään lopulta viisi pistettä mutta jäi niukasti pakkaselle tehotilastossa. Hurmos venytti erän jatkopalloille, mutta lopulta Ducks oli vahvempi lukemin 27-25.

Toinen erä eteni pitkään Ducksin hienoisessa hallinnassa, mutta Hurmos pysyi pelissä mukana ennen kaikkea parantuneen vastaanoton ansiosta. Syöttöönkin tuli lisää tehoa ja kolme ässää (joista Räsänen syötti kaksi) sytyttivät isäntiä. Matias Korhonen jatkoi aloitusseitsikossa tultuaan kentälle ensimmäisen erän lopulla ja Janne Marttila korvasi hakkurina Häyrisen. Räsänen tykitti toiseen erään hurjat tehot 8/+5 ja johdatti Hurmoksen erävoittoon 25-23. Ducksin riveistä ykkösmies oli Kattelus ja Lauri Lehtonen jatkoi vahvoja otteitaan, mutta aivan päätyyn saakka se ei kantanut.

Pitkältä tauolta palasi entisestään piristynyt Hurmos ja kolmas erä oli melko lailla yhteen päätyyn pelaamista. Niinivaara oli isäntien tehokkain saldolla 6/+5 Korhosen, Räsäsen ja Marttilan tukemana. Vastaanotosta lähtien lähes kaikki onnistui ja peräti 21 puolustusta kerännyt Hurmos pääsi juhlimaan selkeää erävoittoa lukemin 25-15. Ducksin joukkuetilaston teholukema 8/-2 on vieraiden kannalta synkkää luettavaa, ja onnistumiset jäivät ankoilta yksittäisiksi.

Neljäs erä eteni alkuun Hurmoksen tahtiin, mutta lukuisat syöttövirheet pitivät Ducksin pelissä mukana. Hetken aikaa näytti jo siltä, kuin Ducksin selkäranka olisi katkennut Niko Haapakosken haettua loistavasti pallon vaihtopenkkien seasta peliin tilanteessa 13-9 ja Hurmoksen onnistuessa pisteen teossa hetkeä myöhemmin, mutta niin vain Ducks sai Aleksander Rastamon syöttövuorolla uutta virtaa ja nousi erän lopun lähestyessä johtoon. Räsänen oli kuitenkin syöttöruudussa mies paikallaan ja päätti ottelun komeaan ässään.

”Erien lopussa kaveri oli parempi. Nosti paremmin ja syötti paremmin. Meillä oli eka erässä tosi hyvä vastaanotto, pääsi pyörittämään peliä hyvin. Vastaanotto irtosi sen jälkeen ja passit heitteli” kiteytti Ducksin MVP, passari Tommi Mäkelälehdistötilaisuudessa.

”Alkoi aika huonosti kaikilla, en tiedä oliko turhautunutta tai levotonta mutta ensimmäisen erän loppuun saatiin kaveri tiukoille. Vaikka ei voitettu, niin se toi tekemiseen varmuutta. Pistettiin kaveri pelaamaan, sitä kautta saadaan pinnat” tuumi Hurmoksen MVP Räsänen.

”Tietyllä tapaa kaikki meidän matsit on noudattaneet samaa kaavaa. Hyvin usein viedään eka erä, ollaan paremmin valmistautunut joukkue. Sitten tulee se vaihe, kun pitää alkaa vääntää tosissaan niin sitten vähän nuppi kuukahtaa. Henkinen apina selässä on kova tällä hetkellä, varsinkin Alekilla (Rastamo) on vaikeaa. Useampi peli kun hakkuri on nollatehoilla” analysoi Ducksin päävalmentaja Juho Rajala.

”Ikinä en ajattele miten peli lähtee. Joka peli on erilainen. Hieno taisteluvoitto, ei kaunista lentopalloa. Pystyttiin voittamaan rumasti palloja ja ottamaan peli haltuun. Alkuun hermoiltiin vastaanotossa, ei ole viikkoon tehty kuusikkoa. Saatiin hyökkäystehoa kaverilta riittävästi alas ja varsinkin kolmannessa erässä oli hyvää kenttätyöskentelyä. Olisi voinut kääntyä kuinka päin tahansa, olen ylpeä joukkueesta kun pystyttiin kääntämään meille. Mukava ottelutahti, sitä varten on tehty töitä. Nämä on tärkeitä kokemuksia joukkueelle. Pientä puristamista oli alkuun, mutta tosi hyvä fiilis joukkueessa” mietiskeli Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Hurmoksen kausi jatkuu kotiottelulla jo tulevana keskiviikkona. Vieraaksi Joensuuhun saapuu Kokkolan Tiikerit. Ducks puolestaan kohtaa vieraskentällä VaLePa:n niin ikään keskiviikkona.