Hurmos Lakkapään vieraaksi tuplapanokselliseen otteluun

Karelian Hurmos kohtaa perjantaina Rovaniemellä Team Lakkapään nimellä pelaavan Perungan Pojat. Hurmos lähtee otteluun varmasti nälkäisenä, sillä joukkueella on tilaisuus kuitata tappioon päättynyt Etta-peli. Panostakin tulevassa kamppailussa riittää, sillä sarjapisteiden lisäksi tarjolla on Suomen Cupin puolivälieräpaikka.

Vaikka historiatilaston ja sarjataulukon mukaan Hurmos lähteekin otteluun ennakkosuosikkina, takki on syytä pitää visusti kiinni. Miesten Mestaruusliiga on tänä vuonna huikean tasainen, ja Lakkapää saa vihdoin (ainakin huhujen mukaan) kokoonpanonsa täyteen belizeläisyleispelaaja Bryton Coddin saavuttua pitkän odotuksen jälkeen Rovaniemelle.

Hurmos on pelannut vahvan alkukauden, ja se löytyy sarjataulukosta sijalta neljä. Lakkapää on kymmenentenä, mutta sillä on pelattuja otteluita vasta kuusi kappaletta. Niistä on kertynyt kuusi pistettä, joista kolme jälkeenpäin Ettaa vastaan ja kolme pelaamalla TUTO Volleyn kustannuksella.

Tilastojen valossa Hurmoksen vahvuus on ollut erityisesti vastaanottopeli, sillä kahteen edelliseen otteluun se on antanut vastustajille vain kaksi ässäsyöttöä. Tatu Hakkarainen, Jere Heiskanen ja Matias Korhonen ovatkin aiheuttaneet päänvaivaa monelle syöttäjälle. Lakkapään puolelta tilastonostoiksi poimitaan keskihyökkäys, jossa kolumbialaissentteri Daniel Aponza on esittänyt näyttäviä suorituksia sekä Fredric Gustavssonin ristipaikalta tarjoama rumputuli.

”Tuplapanos ottelussa ja vielä kotikaupunkiin pelaamaan, fiilikset erittäin hyvät. Lakkapää parantaa peli peliltä. Fredric on ollut hyvässä iskussa ja varmasti jatkaa samaa rataa, sieltä pitää saada tehot pois. Mielenkiintoista nähdä, joko uusi yleispelaaja on kehissä ja muuttaako se Lakkapään pelaamista. Meidän vireystila on hyvä. Pidetään keskittyminen vahvasti omassa tekemisessä ja lähdetään viemään meidän peliä eteenpäin” tuumi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ottelun ennakkotunnelmia.

”Toivon, että olemme perjantaina pirteämpiä kuin VaLePaa ja Akaata vastaan. Akaalta saimme erän, mutta lopussa edellisen viikon pienet loukkaantumiset ajoivat meidät vaikeuksiin. Joillakin pelaajilla, kuten Miikka Lemolalla on pieniä vaivoja, mutta jo tähän peliin saamme uuden vahvistuksen Bryton Coddin mukaan. Hän tuo kaivattua tasapainoa pelaamiseen. Olen varma, että peli on mielenkiintoinen ja intensiivinen, varsinkin kun yksi seuraihmisten suuresti arvostama Hurmos-pelaaja (Häyrinen) tulee tuomaan tunnetta. Hurmoksella on ollut erittäin hyviä pelejä, ja joukkue on hyvin tasainen eri osa-alueilla. Tuohon tasapainoon me yritämme vaikuttaa ja luotamme omaan peliimme, joka kehittyy piste kerrallaan” ennakoi puolestaan Lakkapää-koutsi Luis Salgado.

Seuraa heitä:

Hurmos: Eetu Häyrinen

Viime kauden kotisaliinsa palaava ”Häykkä” on pelannut syksyllä vakuuttavasti ja tappanut tärkeitä palloja Hurmoksen pisteiksi. Kapteeni on kantanut natsojaan kunnialla myös syöttöruudussa.

Lakkapää: Daniel Aponza

Gustavssonin hyökkäysvoiman tuntevat kaikki, mutta Aponza on suomalaiselle lentopalloyleisölle vielä melko tuntematon tehomies. Luo keskikaistalle todellisen uhan, jos pallo vain nousee passarille.