Hurmos laittoi Ankat pakkovoittojen eteen

Otteluraportti: Vantaa Ducks/mestaruusliiga.fi

Vantaa Ducksin kova yritys ei ihan riittänyt maanantai-iltana Energia Areenassa, vaan Karelian Hurmoksen voitto laittoi ankkojen selän seinää vasten. Hurmos johtaa liigakarsinnan ensimmäisen kierroksen otteluparia 2-0.

2-3 (25-12, 20-25, 19-25, 25-19, 13-15)

Lentopallon Mestaruusliigassa on käynnissä tärkeät liigakarsintojen esikarsinnat. Otteluparin Vantaa Ducks vs Karelian Hurmos voittaja säilyttää Mestaruusliigan paikkansa. Vantaa Ducks nosti pelin tasoaan Joensuun tappiopelin jälkeen. Milutin Pavicevic oli tulessa, mutta se ihan riittänyt. Hurmos otti voiton ja ottelusarja on keskiviikkona katkolla Pohjois-Karjalan ylpeydelle. Otteluisäntänä oli Hotel Tikkurila. Yleisöä oli Myyrmäen upealle areenalle saapunut 272 katsojaa.

Ensimmäinen erä lähti tasaisissa merkeissä tilanteeseen 3-3 asti. Marko Määttänen tuli syöttämään Kalle Katteluksen tilalle ja sitten mentiin Markon syöttövuorolla tilanteeseen 9-3. Milutin Pavicevic painoi omalla syöttövuorollaan kaksi ässää peräkkäin. Murray veti myös ässän. Koko ankkaseitsikko oli tulessa kaikilla pelin osa-alueilla. Ei ihme, että erän jälkeen oli tulostaululla lukemat 25-12. Leiska heitti Tequilan soimaan ja peli Vantaan Energia-Areenalla oli lähtenyt unelman lailla käyntiin.

Toiseen erään heräsi Karelian Hurmos. Energiataso oli kunnossa ja pallo kuoli hyökkäyksessä. Syöttöruudussa Sanches oli iskussa. Tilanne 4-9 ja Juho Rajalan aikalisä. Hurmos lisäsi kierroksia. Ducksin pelaajia kävi ensiapu auttamassa erän aikana useamman kerran. Lauri Vanhanen vaihtui Ville Kattelukseen tilanteessa 7-14. Hurmos oli hurmoksessa ja ankat ihmeissään. Mutta ankat sytytti jälleen kerran Milutin Pavicevic ja pallo kuoli ykköspaikalta kovalla prosentilla. Tilanne oli 14-19 ja Tayn oli pakko ottaa aikalisä. Ero pysyi erän loppuun asti viidessä pisteessä ja toinen erä Hurmokselle 20-25. Ottelun hahmo oli kahden erän jälkeen kotijoukkueen hakkuri Milutin Pavicevic 16 pisteellä.

Pitkän erätauon jälkeen Hurmos jatkoi pohjoiskarjalaista hurmostaan. Ankat olivat lievästi telineissä. Ero Rajalan ensimmäisen aikalisän aikana oli vielä maltillinen 5-10. Murray vaihtui Iiro Seppälään ja Iiro otti roolia niin hyökkäyksessä, syötössä kuin torjunnassa. 10-17 muuttui pian 14-17. Hurmos ei vain taipunut. Pohjoiskarjalaiset taistelivat kolmannen erän itselleen 19-25. Hurmoksen riveissä Matias Korhonen oli liikkeellä hyvällä otteella.

Neljäs erä oli alusta lähtien Vantaa Ducksin hallinnassa, vaikka Hurmos pisti koko ajan hanttiin. Murray tuli takaisin Iiro Seppälän tilalle. Hurmos oli välillä jo kuusi pistettä jäljessä, mutta tuli Haapakosken syöttövuorolla jo kahden pisteen päähän 18-16. Parin häröpallon jälkeen Ducks johti taas 20-16. Erän loppu oli henkien taistelua ja eräpalloon lähdettiin tilanteessa 24-19 ja erä Vanhasen komealla torjunnan yläkäsiin suuntautuneella lyönnillä komeasti kotijoukkueelle pistein 25-19.

Viides erä oli tahtojen taistelua. Kumpikin janosi ja halusi voittoa. Ducks johti vielä 12-10 ja oli tasoissa 13-13. Milutin Pavicevicin rajalyönti oli pikkuisen leveä ja erä lopulta Hurmokselle pistein 13-15. Ja koko ottelu erin 2-3.

Jeremie Murray, Vantaa Ducks

”Ensimmäinen erä tuli meille tosi helposti. Sitten peli oli yhtä taistelua. Ylös ja alas. Meillä on nyt hyvä käsitys miten Hurmos pelaa. Nyt hyvä suunnitelma keskiviikon peliin Joensuuhun ja me toivottavasti näemme täällä jälleen perjantaina.”

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Ekaan erään saatiin hyvä lähtö peliin. Toiseen erään tuli kaiken näköistä kommellusta. Oli suuta auki ja oli polvea auki. Pelikin aukesi siinä vähän väärään suuntaan. Kerättiin siinä kuitenkin ittemme takaisin peliin. Kolmas erä oli taas meiltä heikkoa taktisesti. Neljännessä erässä saatiin taas juonen päästä kiinni. Pystyttiin vetämään suunnitelman mukaan. Hakkuri veti kovan illan. Pisti kaiken likoon. Se on todellakin näin, että me tullaan helvetin kovaa keskiviikkona Joensuussa. Hurmoksella ei ole helppoa.”

Matias Korhonen, Karelian Hurmos

”Aikamoisia putkia oli niin Ducksilla kuin meillä. Aikamoista vuoristorataa oli koko peli.”

Valmentaja Daryl Tay, Karelian Hurmos

”Pyydän vielä anteeksi, kun en tammikuun lopun pelissä tullut lehdistötilaisuuteen. Tuomarien ratkaisut menivät liikaa tunteisiin, mutta niin ei olisi saanut mennä. Mutta tämä peli oli pikkusen outo. Uusi halli meille ja sen ihmettelyyn meni ensimmäinen erä. Tuntui kun me emme olisi osanneet pelata lentopalloa. Mutta me onnistuimme tulemaan takaisin peliin. Vantaa Ducks pelasi paljon paremmin kuin lauantaina Joensuussa. Lopulta olimme parempia kahden pisteen erolla.”

Katsojia 272

Ottelusarjan tilanne 2-0 Hurmokselle. Kolme voittoa ottanut joukkue sijouttuu liigassa yhdeksänneksi ja hävinnyt pelaamaan liigakarsintoja 1-sarjan voittajaa vastaan.