Hurmos kovempi viisieräisessä

Karelian Hurmoksen mallikas alkuvuosi jatkui lauantai-iltana, kun joensuulaiset kukistivat Mestaruusliigan sarjavitosen Raision Loimun. Kotivoitto irtosi hienon nousun päätteeksi erin 3–2 (29–31, 20–25, 25–20, 25–16, 15–9).

Voitto oli joensuulaisille jo toinen putkeen, sillä viime viikonloppuna kaatui Savo Volley niin ikään viisieräisen taiston päätteeksi.

– Nämä ovat hyvä henkinen buusti joukkueelle. Olemme painottaneet, että henkinen vahvuus on joukkueessa todella tärkeää, joensuulaisten päävalmentaja Daryl Tay korosti Ruudun tv-lähetyksessä.

Kotijoukkue oli jo erissä 0–2-tappiolla, mutta tappioerissäkin peli-ilme oli lupaava.

– Aloitimme hyvin, mutta johtoasemassa pelaaminen on ollut meille vaikeaa ja tuonut painetta. Se johtaa virheisiin, joihin hävisimme ensimmäisen ja toisen erän, Tay kertasi.

KOTIJOUKKUEEN parhaana palkittiin Isaias Sanches, joka takoi peräti 27 pistettä. Muita tehomiehiä olivat Janne Marttila (20/+13) ja Nezar Harouk (15/+10). Myös libero Tatu Hakkarainen onnistui – hänelle tuli vain kaksi vastaanottovirhettä.

Kahden pisteen potti kohenteli liigan toiseksi viimeisenä olevien joensuulaisten asemia. Eroa viimeiselle pudotuspelipaikalle Tuto Volleyhyn on enää neljä pistettä.

– Yritämme saada Tutoa kiinni, ja jokainen piste merkitsee, päävalmentaja painotti.

– Peli on kehittynyt, mutta pitää olla vain tasaisempia. Pitää välttää hyökkäysvirheitä ja pelata joukkueena paremmin.

Hurmoksella on edessään kaksi tärkeää vierasottelua keskellä viikkoa. Keskiviikkona joukkue kohtaa VaLePan ja torstaina sarjajumbo Vantaa Ducksin.

Parhaat pistemiehet ottelussa:

Karelian Hurmos

Isaias Sanches 27/+12 

Janne Marttila 20/+13

Nezar Harouk 15/+10

Raision Loimu

Ali Fazli 23/+8

Felix Egharevba 16/+12

Veeti Nikkinen 8/+5

Pro libero Tatu Hakkarainen