Hurmos komeasti Hunajaturnauksen hopealle – valepa vei finaalin lukemin 2-1

Hurmos kohtasi turnauksen ensimmäisessä ottelussa Hurrikaani-Loimaan. Ensimmäiseen erään Matti Alatalo marssitti kentälle passariksi Lasse Jylhän, hakkuriksi Eetu Häyrisen, yleispelaajiksi Jere Heiskasen ja Markuss Cielavsin, keskitorjujiksi Atte Rissasen ja Petteri Härkösen sekä liberoksi Tatu Hakkaraisen.

Hurmos pysytteli pisteen, parin johdossa läpi erän, kunnes Hurrikaanin peliin osui vahvempi hetki Hurmoksen hieman tuskaillessa oman pelinsä kanssa. 21-24-tappiotilanne kääntyi aikalisän jälkeen 26-24-erävoitoksi ja tunnelma oli sen mukainen

Toisessa erässä näkyi edellisen tulos ja näyttävä loppukiri antoi Hurmokselle virtaa. Erän puolivälissä näytti jo siltä, ettei Hurrikaanille anneta mitään mahdollisuutta taistella otteluvoitosta. Hurmos kuitenkin teki tarvittavat pisteet ja vei erän nimiinsä lukemin 25-22 varmistaen samalla otteluvoiton.

Kolmanteen erään Hurmos suoritti vaihtoja: hakkurin paikalle Ville Louhela ja toiseksi yleispelaajaksi Cielavsin paikalle Matias Korhonen. Pelin kuva ei muuttunut paljoakaan toisesta erästä ja Hurmos johti puolivälissä jo 16-9. Hurrikaani pääsi lopussa lähemmäs, mutta ei pystynyt haastamaan flow-tilassa pelannutta Hurmosta.

Hurmos-Hurrikaani 3-0 (26-24, 25-22, 25-21)

Hurmos: Häyrinen 13/+9, Heiskanen 12/+6, Cielavs 9/+2
Hurrikaani: Ropponen 10/+2, Leinonen 8/+4, Marttila 8/-3

Vastaanotto 60%-52%
Hyökkäys 45%-36%
Ässäsyötöt 4-3
Torjunnat 7-7

Päivän toisessa ottelussa oli panoksena paikka turnauksen loppuottelussa, sillä vastustaja Vantaa Ducks kaatoi omassa ottelussaan Hurrikaanin 2-1. Näin ollen loimaalaisten oli tyytyminen lohkon kolmossijaan. Hurmos käytti muutaman tunnin ajan otteluiden välissä huolelliseen valmistautumiseen.

Avausottelusta tutulla aloitusseitsikolla peliin lähtenyt Hurmos aloitti ensimmäisen erän terävästi ja otti kuskin paikan pelissä. Vaikka syötöt eivät tahtoneet löytää tietään kenttään, pystyi Hurmos kompensoimaan tilannetta vahvalla hyökkäys- ja torjuntapelillä. Ducks pysyi takaa-ajoasemassa läpi erän ja Hurmos merkkautti taululle loppulukemat 25-21.

Toinen erä noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinen. Tällä kertaa lukuisia syöttövirheitä paikkasivat neljä ässäsyöttöä ja edelleen vakuuttanut hyökkäyspeli, jonka mahdollisti virheetön vastaanottopelaaminen. Hurmos sai tylsytettyä Ducksin hyökkäyksen terävintä kärkeä, eikä ankkaparvea päästetty kontrolloimaan peliä. Erä lopulta Hurmoksen nimiin 25-19 ja samalla varmistui paikka turnauksen loppuottelussa.

Kolmannen erän kokoonpano oli erilainen kuin kahdessa ensimmäisessä. Aloitukseen vaihdettiin toiseksi keskitorjujaksi Eetu Lähteenmäki, hakkuriksi Louhela ja toiseksi yleispelaajaksi Korhonen. Erän alku oli Hurmokselle hankala ja Ducks karkasi 8-4-johtoon. Vahva hyökkääminen toi Hurmoksen peliin mukaan, eivätkä edellistä eristä tutut kahdeksan syöttövirhettäkään vieneet mahdollisuutta erän voittoon. Hurmos nousi erän puolivälissä neljän pisteen johtoon, eikä siitä enää luopunut. Eräpisteet 25-21 ja otteluvoitto 3-0.

Hurmos-Vantaa Ducks 3-0 (25-21, 25-19, 25-21)

Hurmos: Heiskanen 12/+5, Louhela 7/+3, Jylhä 6/+4
Ducks: Sanders 10/+5, Rastamo 9/+4, Kattelus V. 7/+2

Vastaanotto 54%-48%
Hyökkäys 49%-38%
Ässäsyötöt 7-0
Torjunnat 6-6

Turnauksen loppuottelussa Hurmos sai vastaansa liigan kestomenestyjä VaLePa:n, joka voitti molemmat ottelunsa lauantaina. Hyvin valmistautunut joukkue lähti majapaikasta Toijalan Monitoimitalolle luottavaisin mielin. Hurmoksen aloituskokoonpanossa ei nähty muutoksia.

Ensimmäisessä erässä Hurmos pääsi pienen alkukankeuden jälkeen hyvään lentoon. Hyökkäys toimi mainiosti, ja ässäsyöttöjäkin mahtui erään kaksi. Omia syöttövirheitä tuli kuusi. VaLePa ei löytänyt kuitenkaan keinoja erän voittamiseen, ja tulostaululla komeilivat 25-20-lukemat.

Toiseen erään VaLePa piristyi ja Hurmos oli kenties hieman yllättynyt erävoitosta. Aina viimeisille palloille saakka mentiin punapaitojen komennossa, pitkälti Hurmoksen tuskailtua oman syöttönsä kanssa. Hurmos nousi vielä taistelemaan erävoitosta, mutta aivan päätyyn asti kiri ei kantanut ja turnauksen ensimmäinen erätappio kirjattiin numeroin 23-25.

Turnausvoitto ratkesi kolmannessa erässä. Siinä VaLePa oli ratkaisevasti parempi jokaisella osa-alueella, eikä satunnaisesti väläytellyt Hurmos kyennyt vastaamaan. Moninkertaisen Suomen mestarin rutiini voittamiseen oli kova. Kolmas erä päättyi Hurmoksen 17-25-tappioon ja samalla muodostuivat ottelun loppulukemat 1-2. Hurmoksen sijoitus turnauksessa oli lopulta hienosti toinen.

Torjunnat 4-5

”Kokonaisuutena saatiin mitä lähdettiin hakemaan. Missään nimessä peli ei ole vielä täysin valmista, mutta se on positiivinen asia. Kiva, että on kehitettävää ja paljon positiivisia asioita pelissä näkyi. Nyt huilataan vuorokausi, sitten takaisin treenaamaan. Torstaina pelataan viimeinen valmistava ottelu Savoa vastaan, ja sitten aletaan olla valmiita kauden alkuun” tiivisti päävalmentaja Alatalo turnauksen antia.

Jo mainittujen pelaajien lisäksi kentällä kävivät lyhyitä vaihtoja yleispelaaja Lauri Jylhä sekä pienestä nilkkavammasta toipuvaa passari Mikael Kyllöstä tuurannut nuori Niilo Säisä. Jo mainittu ottelu Savo Volleytä vastaan pelataan torstaina 23.9. klo 18:30 alkaen Joensuun Urheilutalolla.