Hurmos kohtaa VaLePan Joensuussa keskiviikkona

Kaksi ottelua siirtämään joutunut Karelian Hurmos palaa pelikentälle keskiviikkona. Joensuun urheilutalolle saapuu vieraaksi VaLePa, joka pelaa Itä-Suomen kiertueellaan ensin tiistaina Savo Volleytä vastaan. Edellinen Joensuussa pelattu kamppailu päättyi vieraiden äärimmäisen niukkaan 3-2-voittoon, mutta sillä tuloksella ei ole enää juurikaan merkitystä.

Lukuisia kysymysmerkkejä on ilmassa. Hurmos ei ole päässyt harjoittelemaan normaalisti koronatapausten vuoksi, mutta ainakin miehet ovat levänneitä. Joukkueen pelikin otti edellisessä ottelussa Team Lakkapäätä harppauksen eteenpäin, mikä tuotti komean 3-0-voiton. Keskiviikkona nähdään, kuinka paljon tauolla on vaikutusta Hurmoksen tekemiseen.

VaLePa koki Suomen Cupissa yhden lähihistoriansa suurimmista pettymyksistä, kun se hävisi välierässä lopulta koko kilpailun voittaneelle Savolle. Korona toki sekoitti joukkueen tekemistä, ja VaLePa lähtenee äärimmäisen nälkäisenä kohti itää. Kaiken kaikkiaan 17 ottelua kauden aikana pelannut ryhmä on hävinnyt vain kahdesti ja pistekeskiarvolla laskettuna se on selkeä sarjakärki.  

VaLePa on tuskaillut kauden mittaan kokoonpanonsa kanssa. Ensin hakkuri Jerome Cross loukkaantui, sitten keskitorjuja Tuomas Hautala. Korvaavia miehiä joukkueesta toki löytyy, sillä hakkurina pystyvät pelaamaan sekä Alberto Cavasin että Matias Tihumäki. Keskikaistalle hankittiin saksalainen Sebastian Rösler, joka on täyttänyt paikkansa mainiosti.

Hurmoksen kokoonpano muotoutui jo syksyllä nykyisenlaiseksi ja laajan materiaalin käyttö onkin ollut monipuolista. Vakituisia kuusikkopelaajia ovat olleet Jere Heiskanen, Eetu Häyrinen, Atte Rissanen, Petteri Härkönen, Lasse Jylhä ja liberon tonttia on hoitanut Tatu Hakkarainen. Toisen yleispelaajan paikkaa ovat miehittäneet Matias Korhonen ja Markuss Cielavs. Liigakelpoisia pelaajia on kuitenkin joukkue täynnä, ja tarpeen tullen kenet tahansa voi laittaa kentälle.

Torstain ottelussa syöttö-vastaanottopeli näyttelee suurta roolia. Hurmoksen on onnistuttava omalla syötöllä kaventamaan Mikko Eskon passivalikoimaa, ja samalla oman vastaanoton pitäminen laadukkaana on avain monipuoliseen hyökkäyspeliin. Joulukuussa Hurmos onnistui niin syötössä kuin vastaanotossakin VaLePa:a paremmin, joten miksei se pystyisi siihen toisenkin kerran?

”Rikkinäinen viikko takana sairastelujen vuoksi. Onneksi nyt miehet alkaa olla terveinä ja päästään hakemaan pelirytmiä uudelleen! Kova joukkue vastassa, mutta lähdetään haastamaan omien vahvuuksien kautta” tuumi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”Hyvillä mielin pitkästä aikaa reissun päälle joukkueen kanssa. Viime viikon pelien peruuntumisen vuoksi saatiin hyvä harjoitusviikko alle ja kaikki pelaajat terveeksi. Käydään ensin Savon vieraana tiistaina ja siitä Joensuuhun. Tästä reissusta alkaa kuuden viikon rypistys, jossa pelataan 14 peliä” kertoili VaLePa:n kuulumisia päävalmentaja Janne Kangaskokko.

Seuraa tätä: Hurmoksen peli-ilme

Edellisessä ottelussa Joensuussa nähtiin lentopallosta nauttiva Hurmos. Pitkän tappioputken katkeaminen on varmasti rentouttanut joukkuetta entisestään ja koronahuolet alkavat olla taakse jäänyttä elämää. Keskiviikkona onkin aika nauttia, kun pitkästä aikaa päästään pelaamaan.

Nippelitieto:

VaLePa on liigan ainoa joukkue, jota Hurmos ei ole koskaan voittanut. Kahdeksan tappiota alkaa varmasti riittää kotijoukkueelle ja kuluvan kauden aikana historiaa on kirjoitettu useampaan kertaan. Voitto on toki kovan työn takana, mutta Hurmos ei lähde kumartelemaan kuvia.
Karelian Hurmos-VaLePa Sastamala Tampere 2.2.2022 Joensuun urheilutalolla klo 18:30. Tunnelmat kotikatsomoihin välittää Ruutu+.

Otteluun otetaan Aluehallintoviraston määrittämä määrä yleisöä, joka on vielä toistaiseksi 20 henkilö. VIP-lipulla voit varmistaa paikan otteluun. Loput vapaat paikat myydään ovelta tuntia ennen ottelua.

VIP-liput

Nyt tarjolla astetta parempi lentopalloelämys. VIP-lippu sisältää sisäänpääsyn + kanttiinipalvelut ottelun aikana + valitsemasi fanituotteen (pipo, lippis tai t-paita). Ilmoita haluamasi fanituote lipputilauksen lisätietoja kentässä. Fanituotteiden tarkemmat tiedot Hurmoksen verkkokaupan sivuilta https://www.vaatemyynti.fi/tuote-osasto/karelian-hurmos/. Paikkoja on myynnissä vain rajoitettu määrä (20).