Hurmos kohtaa uusiutuneen Team Lakkapään

Lentopallon Mestaruusliiga etenee kovaa vauhtia kohti runkosarjan loppuhuipennusta. Karelian Hurmos pelaa kauden 20. ottelunsa Team Lakkapäätä vastaan perjantaina 21.1. klo 18:00 Joensuun urheilutalolla. Joukkueet ovat kohdanneet kerran tällä kaudella, ja tuon Rovaniemellä pelatun ottelun voitti Hurmos. Kaiken kaikkiaan Hurmoksen kotiottelutilastosta löytyy neljä voittoa ja kuusi tappiota, Lakkapään vierassaldon ollessa yksi voitto ja kuusi tappiota. Sarjataulukossa Hurmos vaanii seitsemäntenä 28 pisteellä. Lakkapää on kymmenentenä ja pisteitä se on kerännyt 11.

Hurmos elää tuloksellisesti vaikeaa aikaa. Jo kuuteen otteluun venähtänyt tappioputki, jonka aikana Hurmos on saavuttanut kaksi sarjapistettä, alkaa jo varmasti kyllästyttää joukkuetta. Voitto kiiltää silmissä, mutta se on kovan työn takana myös perjantaina. Edellisessä ottelussa Hurrikaania vastaan eroa jäi viidennessä erässä minimaaliset kaksi pistettä, joten Hurmos oli jo lähellä. Pelillisestikin käyrä on ollut noususuuntainen.

Vierasjoukkue Team Lakkapää on saanut riveihinsä uusia miehiä sitten edellisen kohtaamisen. Yleispelaajista Miikka Lemola on toipunut pelikuntoon ja Leiner Aponza saapui Kolumbiasta vahvistamaan Lakkapään laituriosastoa. Joukkue hankki myös puolustus- ja vastaanottospesialistiksi japanilaisen Sho Takahashin, joka ottanee pelaavan liberon paikan. Korona pakotti Lakkapään kuukauden ottelutauolle, jolta se palasi vakuuttavasti vieden yhden pisteen Kokkolan Tiikereiltä vieraskentällä. Tiistaina Loimu vei pisteet Rovaniemeltä tasaisessa kamppailussa.

Erityisen ilahduttavaa Hurmoksen viime otteluissa on ollut hakkuripeli. Eetu Häyrinen on päässyt vahvaan vireeseen tehden kahteen otteluun 51 pistettä. Myös vastaanotto nousi parin ohipelin jälkeen paremmalle tasolle, ja samaa on lupa odottaa myös perjantaina. Lakkapään vahvuudet ovat vastaanottopelissä, sillä tiistain ottelussa erityisesti Lemola ja Takahashi väläyttelivät hihojensa kestävyyttä. Hyökkäyksestä löytyy leveyttä molemmin puolin verkkoa, parhaimmillaan täysin pitelemättömiä miehiä on kentällä useampia.

”Perjantaina on jälleen uusi mahdollisuus lähteä parantamaan omaa pelaamistamme. Lakkapää on vahvistunut edellisestä kohtaamisesta. Tulivoimaa löytyy ja ei varmasti tule päästämään meitä helpolla missään pallossa” tuumi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo ennen ottelua.

Seuraa tätä: VirhekontrolliViimeiseen yhdeksään pelaamaansa erään Lakkapää on tehnyt 35 syöttö- ja 30 hyökkäysvirhettä. Hurmoksen vastaavat lukemat niin ikään yhdeksään erään ovat 39 ja 16. Tasaisissa otteluissa virheiden merkitys kasvaa, ja huolellisempi joukkue onkin vahvoilla perjantaina.

Nippelitieto:


Suomalaisia kaksosia on liigakentillä nähty aiemmin, mutta tuskin koskaan ennen tätä kautta kolumbialaisia. Keskitorjuja Daniel Aponza on jo näyttänyt olevansa kovan luokan pelimies, mutta yleispelaajan tontilla viihtyvä veli Leiner on vielä suomalaisille tuntemattomampi lupaus. Ikää herroilla on vasta 20 vuotta.

VIP-liput

Nyt tarjolla astetta parempi lentopalloelämys. VIP-lippu sisältää sisäänpääsyn (maksimi yleisömäärä 20 henkilöä) + kanttiini palvelut ottelun aikana + valitsemasi fanituotteen (pipo, lippis tai t-paita). Ilmoita haluamasi fanituote lipputilauksen lisätietoja kentässä. Fanituotteiden tarkemmat tiedot Hurmoksen verkkokaupan sivuilta https://www.vaatemyynti.fi/tuote-osasto/karelian-hurmos/. Paikkoja on myynnissä vain rajoitettu määrä (20).

Karelian Hurmos-Team Lakkapää 21.1.2022 Joensuun urheilutalolla klo 18:00. Tunnelmat kotikatsomoihin välittää Ruutu+.