Hurmos kohtaa kevään avauksessa Ducksin

Karelian Hurmoksen vuosi 2022 saa räväkän alun, kun se kohtaa kotisalissa ensin lauantaina Vantaa Ducksin ja heti perään sunnuntaina Team Lakkapään. Mukavan mittaisen joulutauon aikana syödyt kinkut on sulateltu, ja Hurmos lähtee viikonloppuun takanaan ehjä harjoitusjakso.

Lauantain ottelussa kohtaavat sarjassa viidentenä olevan Hurmos ja tukevasti kahdeksatta paikkaa pitävä Ducks. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa marraskuisella Lumo-areenalla Hurmos oli parempi lukemin 3-1, mutta ennakkosuosikkia on turha nimetä. Ducks osoitti vaarallisuutensa kaatamalla kotonaan VaLePa:n ja sai varmasti ison annoksen itseluottamusta syksyn vaikean jakson jälkeen. Hurmoksen syyskausi jäi plussan puolelle, vaikka se päättyikin karuun tappioon Tiikereille. Joukkue on harjoitellut paljon yhdessä, ja kovan pohjatyön tulosta aletaan todella mittaamaan kevään peleissä.

Molemmista joukkueista löytyy syyskauden tähdistöpelaajia. Hurmoksen yleispelaaja Jere Heiskanen raivasi tiensä tähtiin vahvalla kokonaisvaltaisella pelaamisella, ja Ducksin keskipelaaja Lauri Lehtonen on tilastojen valossa liigan ylivoimaisesti paras torjuja. Kovia osaajia löytyy kuitenkin jokaiselle pelipaikalle, ja varsinkin hakkurit Eetu Häyrinen ja Aleksander Rastamo ovat olleet isossa roolissa.

”Vuosi käyntiin mielenkiintoisella kohtaamisella. Ducks on vaarallinen joukkue, vaikka syyskauden aikana heidän pelinsä on ailahdellut jonkin verran. Puolustavat sitkeästi ja varmasti tulevat nälkäisenä peliin. Meidän pitää olla kärsivällisiä. Tällä hetkellä meillä on joukkue terveenä ja pienen joulutauon jälkeen ollaan taas päästy hyvin arkeen kiinni” kertoili Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo joukkueen kuulumisia ottelun alla.

Taistelupari

Eetu Häyrinen – Aleksander Rastamo

Hakkureista Rastamo on ollut Ducksin hyökkäyksen kantava voima, ja saa selkeästi eniten passeja. Pisteitäkin kovapomppuinen hyökkääjä on tehnyt runsaasti. Häyrinen pystyy ratkaisemaan vaikeitakin tilanteita pisteiksi, ja tuo kentälle paljon johtajuutta. Passari Lasse Jylhällä onkin luotettava vaihtoehto ristipaikalla.

Pisteet/erä 4,26 – 4,21
Hyökkäysprosentti 45 – 45
Ässät/erä 0,4 – 0,37

Karelian Hurmos – Vantaa Ducks Joensuun urheilutalolla lauantaina 1.1. klo 17:00. Tunnelmat kotikatsomoihin välittää Ruutu+.