Hurmos katkaisi tappioputken – Ducks kaatui 3-2

Lentopallon mestaruusliigassa riitti jännitettävää, kun Karelian Hurmos ja Vantaa Ducks kohtasivat toisensa kolmannen kerran tällä kaudella. Tunnelmaa Lumon liikuntahallilla riitti, sillä tasainen ottelu tarjosi erinomaista viihdettä yleisölle alusta loppuun asti.

Hurmos lähti otteluun isännän elkein, vaikka se vieraissa pelasikin. Hyökkäyspelaaminen oli tehokasta ja joukkue pelasi vähillä virheillä. Tunnelmakin oli kohdallaan ja kentällä nähtiin menoa ja meininkiä. Eetu Häyrinen pelasi erän tehoilla 6/+5, Janne Marttila säesti neljällä ja Mikko Räsänen kolmella pisteellä. Loput kaksi Hurmoksen itse tekemää pistettä olivat Nuutti Niinivaaran käsialaa. Ducksin tähti oli hakkuri Aleksander Rastamo tehoilla 7/+4 ja onnistujien joukkoon lukeutuivat myös keskitorjujat Henrik Porkka ja Lauri Lehtonen. Ducks teki erässä Hurmosta enemmän virheitä, eikä kyennyt horjuttamaan vieraita.

Toisessa erässä Hurmos karkasi alussa reippaaseen johtoon ja Ducks oli pakotettu vaihtamaan molemmat yleispelaajat. Häyrinen jatkoi vahvaa iltaansa tehoilla 7/+6 ja toisena pistenikkarina hääri Räsänen (7/+5). Hurmos sortui erän loppupuolella hyökkäysvirheisiin ja Ducks pääsi peliin mukaan, mutta vieraiden torjunta oli kuuden pisteen edestä ankkojen hyökkäysten tiellä. Rastamo urakoi erässä hurjasti ja sai peräti 18 passia tehden seitsemän pistettä ja keskikaista jatkoi hyviä otteitaan, mutta yleispelaajaosasto värjäsi Ducksin hiuksiin harmaan sävyjä. Hurmos voitti erän ja katkaisi näin kolmeen otteluun venähtäneen pisteettömän putken.

Kolmannen erän alku oli Hurmokselle hankala Ducksin siirryttyä 6-1-johtoon. Vieraat nousivat nopeasti tasoihin, mutta johtoon asti kiri ei riittänyt missään vaiheessa. Erä oli tasaista vääntöä ja vahvan vastaanottohyökkäyksen juhlaa varsinkin erän lopussa. Räsänen iski tehot 8/+5 ja Häyrinen 5/+1, kolmanneksi tehokkain oli peipeillä ihastuttanut passari Niko Haapakoski lukemin 3/+2. Ducksin torjunta tuotti kotijoukkueelle neljä pistettä ja ankkojen tehot jakautuivat useampien pelaajien kesken melko tasaisesti. Ducks oli vaikeuksissa Hurmoksen syötön kanssa, mutta pystyi laadukkaalla jatkopallopelaamisella viemään erän nimiinsä jatkopalloilla.

Neljäs erä oli Ducksin juhlaa. Ankat lensivät johtoon heti alussa ja tilanteessa 18-11 Hurmos oli vaihtanut puolet pelaavasta kuusikosta. Lasse JylhäMatias Korhonen ja Lauri Jylhä toivat vieraiden peliin uutta virtaa ja Hurmos nousi kahden pisteen päähän. Lähemmäs se ei kuitenkaan päässyt ja ratkaisua lähdettiin hakemaan viidennestä erästä. Neljäs erä oli varsinaista torjuntapelin juhlaa molempien joukkueiden otettua viidesti vastustajan hyökkäyksen kiinni. Hyökkäyspelissä Ducks oli kuitenkin lopulta Hurmosta tehokkaampi, mikä ratkaisi erävoiton. Korhonen nousi vieraiden tehotilaston ykköseksi kirjautettuaan lukemat 4/+3, Ducksilta viisi pistettä tekivät Rastamo ja Kalle Kattelus.

Viidennessä erässä Hurmos otti kuskin paikan ja johti aluksi 5-2. Ducks ei taipunut vaan tasoitti välittömästi ja ehti jopa kahden pisteen johtoonkin erän edetessä. Hurmos osoitti puolestaan sitkeytensä erän lopussa ja kiri väkisin rinnalle ja ohi johtaen parhaimmillaan 13-10. Ducks kavensi eron vielä pisteeseen, mutta lopulta Räsänen niittasi ottelun ratkaisun ja Hurmos katkaisi tappioputkensa. Räsänen paukutti erään huikeat tehot 8/+8 ja teki yhtä vaille kaikki vieraiden omat pisteet.

“Välillä pelasimme hyvää lentopalloa, välillä ei niin hyvää. Vaikka en yleensä peippaa niin nyt tuli kaksi hyvää paikkaa” kommentoi Hurmoksen parhaana palkittu Haapakoski lehdistölle ottelun jälkeen.

“Välillä meillä meni oikein hyvin. Kolmannessa ja neljännessä erässä halusimme todella pelata lentopalloa” tuumi puolestaan Ducksin parhaaksi arvostettu Rastamo.

“Ducks pelasi hyvin ja meidän piti pelata hyvin voittaaksemme. Kolmannessa ja neljännessä erässä peli pehmeni ja jouduimme puristamaan, eikä syöttökään ollut niin hyvä. Viidenteen erään pystyimme taas nostamaan tasoa” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

“Pari ensimmäistä erää olivat tuskaisia eikä pelattu rennosti. Toisen erän lopussa saimme pelistä kiinni ja onnistuimme pitämään siitä kiinni kolmannessa ja neljännessä erässä. Torjunta ja puolustus toimivat hyvin” sanaili Ducksin luotsi Juho Rajala.

Sarjataulukossa Hurmos jatkaa kuudennella sijalla, mutta vain pisteen päässä Tiikereistä ja Hurrikaanista. Kevään otteluohjelma on laskelmien ystäville painajainen ja muille äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä samoista sijoista taistelevat joukkueet pelaavat paljon ristiin. Yksittäisten otteluiden merkitys onkin suuri ja runkosarjan lopussa eletään jännittäviä vaiheita.