Hurmos kaatoi Team Lakkapään tasaisessa ottelussa

Sunnuntaina Ettalle hävinnyt Karelian Hurmos lähti vahvasti ärsytettynä Rovaniemelle Team Lakkapään kimppuun. Vieraiden kokoonpano oli pienimuotoinen arvoitus, mutta Hurmos oli varautunut kaikkeen ja oli valmis taistelemaan kolmesta pisteestä.

Hurmos aloitti ensimmäisen erän pirteästi ja karkasi heti johtoon. Atte Rissanen hyökkäsi taululle 3-1-lukemat, mutta Toni Katajamäki toi Team Lakkapään tasoihin välittömästi kahdella hyökkäyspisteellä. Hurmos nousi kolme pistettä kotijoukkueen edelle Jere Heiskasen ässäsyötöllä, johon Aponzan veljekset vastasivat kovilla hyökkäyksillä. Leiner Aponza oli Team Lakkapään kantavia hahmoja läpi erän ja piti joukkuettaan pelissä mukana. Erän puolivälissä Hurmokselta esiin astui Eetu Lähteenmäki, joka teki hetkessä kaksi hyökkäyspistettä ja syötti vielä ässän perään vieden vieraat 16-14-johtoon. Tuo johtoasema piti erän loppuun saakka ja kun vielä Markuss Cielavs iski syöttövaihdosta ässän, oli Hurmoksella neljä eräpalloa. Toisen niistä se käytti ja voitti erän 25-21.

Toisen erän alussa Team Lakkapää oli vahva, vaikka Hurmos johtikin jälleen 3-1. Vieraiden virheet auttoivat isäntiä ja Katajamäen torjunta Eetu Häyrisestä tuotti valotaululle tilanteeksi 7-4. Matias Korhonen aloitti takaa-ajon näyttävällä kutospaikan hyökkäyksellä, joka selvästi sytytti Hurmoksen. Lasse Jylhä tasoitti ässäsyötöllä tilanteeksi 9-9 ja hetkeä myöhemmin Heiskasen hyökkäyspiste pakotti Team Lakkapään aikalisälle Hurmoksen johtaessa 12-10. Erän loppupuolisko oli Hurmoksen kontrollissa ja Häyrisen syöttövuoron aikana ero venyi seitsemään pisteeseen. Lähteenmäki onnistui jälleen tekemään kolme pistettä tiuhaan tahtiin ja Korhonen torjui hakkurina pelanneen Leiner Aponzan ratkaisevan tuntuisesti vieden Hurmoksen 21-13-johtoon. Daniel Aponza käynnisteli vielä Team Lakkapään kiriä, mutta sortui kahden pisteen jälkeen syöttövirheeseen. Hurmos siirtyi tauolle 2-0-johdossa voitettuaan erän 25-18.

Kolmas erä alkoi varsin tasaisissa merkeissä, ja tiukkoja taistelupalloja nähtiin heti alusta lähtien. Hurmos joutui turvautumaan aikalisään ollessaan tappiolla 4-6, minkä jälkeen vieraat nousivat tasoihin Korhosen torjuttua Leiner Aponzan kahdesti peräkkäin. Tästä eteenpäin edettiin tasatahtia, eikä kumpikaan joukkue johtanut kuin kahdella pisteellä. Erässä nähtiin hienoja hyökkäyksiä, laadukkaita puolustuksia ja kovaa taistelua jokaisesta pisteestä. Tasatilanteessa 22-22 Leiner Aponza onnistui tekemään kaksi pistettä peräkkäin ja Team Lakkapää oli eräpallotilanteessa. Hurmos selvisi tästä ja pääsi vielä ottelupalloon kiinni, mutta lopulta kotijoukkue nousi erän voittoon lukemin 27-25.

Neljäs erä jatkui yhtä tasaisena kuin kolmaskin eteni. Ensimmäistä kertaa kahden pisteen ero nähtiin Team Lakkapään johtaessa 12-10, jolloin Hurmos otti aikalisän. Vieraat tekivätkin välittömästi kaksi pistettä ja jälleen oltiin tasatilanteessa. Kotijoukkue nousi hetkeksi niskan päälle Hurmoksen hyökkäysvirheen johtaessa tilanteeseen 16-14. Jylhä otti kuitenkin seuraavassa hetkessä tärkeän torjuntapisteen Daniel Aponzan vastapallohyökkäyksestä, ja juuri Aponza nousi joukkueensa harmiksi Hurmoksen sankarin rooliin tehtyään kolme perättäistä hyökkäysvirhettä melko ratkaisevaan paikkaan. Team Lakkapää turvautui aikalisään Hurmoksen johtaessa 18-16, mutta se ei tuonut riittävästi apuja peliin. Lähteenmäen keskihyökkäys siivitti Hurmoksen ottelupalloon tilanteessa 24-22. Läpi ottelun päävastuun kotijoukkueen hyökkäystehoista kantanut Leiner Aponza onnistui erän lopussa tekemään isoja pisteitä, mutta viimeinen hyökkäys päätyi rajojen ulkopuolelle päättäen tasaisen erän Hurmoksen eduksi 25-23.

Hurmos otti tärkeän voiton lukemin 3-1 (25-21, 25-18, 25-27, 25-23). MVP-palkinnot jaettiin Hurmoksen Häyriselle, joka pisteiden teon lisäksi esitti komeita puolustuksia. Team Lakkapään puolelta kunnian sai tasaisen ottelun pelannut Miikka Lemola. PRO-liberoksi nimettiin Hurmoksen Tatu Hakkarainen, joka pelasi ilmiömäisen vastaanottopelin 83 prosentin tarkkuudella.

Seuraavan kerran Hurmos esiintyy kentällä kotiyleisön edessä, kun se kohtaa perjantaina 4.3. Joensuun Urheilutalolla Raision Loimun. Asetelmat ovat vähintäänkin jännittävät, sillä joukkueet ovat sarjassa lähes tasatilanteessa.