Hurmos kaatoi PerPo:n kotisalissa tyylipuhtaasti

Karelian Hurmos ja Perungan kohtasivat Joensuussa toista kertaa kahden viikon aikana. Edellisen ottelun voittanut Hurmos lähti hakemaan paluuta voittokantaan Hurrikaani-tappion jälkeen, PerPo oli liikkeellä vahvalla revanssimielellä hävittyään Hurmokselle edellisessä ottelussa niukasti.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi Hurmokselta vakuuttavasti ja kotijoukkue karkasi 3-0-johtoon. PerPo kuittasi tilanteen nopeasti tasoihin, mutta Hurmos piti pelin hyvin käsissä. Erityisesti hyökkäyspeli tuotti tulosta Mikko Räsäsen ja 200. liigaottelunsa pelanneen Lauri Jylhän johdolla ja vaikka piste-ero pysyi melko pienenä, ei PerPo kyennyt aivan vastaamaan Hurmoksen hyvään kotivireeseen. Erän ratkaisevaksi tekijäksi nousi torjuntapeli ja Nuutti Niinivaaran kolme koppia, joista kaksi peräkkäin vieraiden Daniel Wetteristä. Avauserä päättyi Hurmoksen voittoon Jylhän jujutettua ovelasti loppulukemiksi 25-22.

Toisen erän alussa torjuntavastuuta otti Hurmoksen passari Niko Haapakoski, joka nappasi kahdesti peräkkäin vieraiden hyökkäyksen kiinni vieden Hurmoksen 6-4-johtoon. Eetu Häyrinen syvensi PerPo:n ahdinkoa lyömällä vastapallosta tilanteeksi 9-5 ja Atte Rissanen jatkoi Haapakosken viitoittamalla tiellä ottamalla kaksi perättäistä torjuntaa, mikä vei isännät 12-5-johtoon. Niinivaaran iskettyä vastapallosta tilanteeksi 17-9 erän voitto alkoi olla viimeistelyä vaille valmis, mutta niin vain PerPo onnistui kirimään lähelle. Ohi vierasjoukkue ei kuitenkaan päässyt, vaikka Ville Järnvall ja Fredric Gustavsson pelasivat vahvan erän. Pitkälle tauolle lähdettiin Hurmoksen 2-0-johdossa.

Kolmattakin erää Hurmos hallitsi aluksi ja erityisesti Räsänen esitti vahvoja otteita hyökkäyspäässä. Isäntien torjunta pimensi totaalisesti PerPo-hakkuri Gustavssonin, joka päätyi erässä lopulta neljä pistettä pakkasen puolelle. Hurmos johti jo 16-12, kunnes muutamat syöttövirheet tarjosivat PerPo:lle iskun paikan. Vieraiden keskipeli toimi mallikkaasti ja hetken ehti jo näyttää siltä, että ottelu ei pääty kolmeen erään. Viime hetkillä Hurmos vaihtoi Jylhän paikalle Janne Marttilan, joka hyökkäsi heti ensimmäisen passin pisteeksi ja kotijoukkue sai uutta virtaa. Häyrinen otti isoa roolia hyökkäyksessä erän loppua kohden ja johdatti Hurmoksen ottelupalloon tilanteessa 24-22. Ensimmäisen PerPo vielä selvitti, mutta toinen päättyi vieraiden virheeseen ja Hurmos pääsi juhlimaan puhdasta 3-0-voittoa

”On näköjään ollut vähän teema, että herätään pitkän tauon jälkeen. Pitäisi herätä aikaisemmin. Päästiin treenaamaan viime pelin jälkeen ja kyllä siellä hyviä juttuja on, mutta vielä on tehtävää. Muut asiat on mielessä kuin omat pisteet, kiva nähdä itseluottamusta kentällä ja hyvin kaverit tulee vaihdosta sisään” kommentoi Ruudun lähetyksellä PerPo:n yleispelaaja Järnvall.

”Oli aika selvillä mitä kaveri tekee. Ei se en kummalisempaa ole. Hyvin pystyttiin lukemaan passaria ja tiedettiin minne passit menee. Ihan ok oli oma peli. Tänään näin ja siihen pitää olla tyytyväinen” tuumaili Hurmoksen MVP Räsänen.

”Vaikea sanoa, miksi näin kävi. Vielä ei pystytty hyödyntämään joukkuepeliä riittävästi” sanaili puolestaan PerPo:n päävalmentaja Guntis Atars.

”Kahden viikon takaiseen verrattuna hyökättiin paljon fiksummin. Meidän vastaanotto ailahteli vähän tänään ja muutama puolustus olisi voitu ottaa lisää, mutta hyökkäyspeli riitti tänään voittoon. Levätään hetki ja päästään treenaamaan taas, Kyyjärvellä pitää taas tehdä kaikki itse” analysoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Hurmoksen kausi jatkuu viikon kuluttua Kyyjärvellä, jossa sarjanousija Kyky-Betset isännöi varmasti mielenkiintoista ottelua. Samansuuntainen jatko-ohjelma on myös PerPo:lla, joka kohtaa Kyky-Betsetin Rovaniemellä keskiviikkona. Hurmoksen seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 26.10., jolloin Joensuuhun saapuu Vantaa Ducks.